Historische Demirtaşpaşa-herenhuizen krijgen hun eerste dag heerlijkheid

Tegen het einde bij Demirtaşpaşa Mansions
Tegen het einde bij Demirtaşpaşa Mansions

Bursa Metropolitan Municipality, dat tot doel heeft Bursa om te vormen tot een openluchtmuseum door al het historische en culturele erfgoed van de Bitinya-periode tot nu nieuw leven in te blazen, brengt Demirtaşpaşa Mansions tegenover Demirtaşpaşa Bath tot de glorie van de eerste dag.


Bursa Metropolitan Municipality, die de geschiedenis van Bursa onthult met restauraties in alle gebieden, van het 8500 jaar oude Archeopark tot de 2300 jaar oude Bitinya-muren, van de 700 jaar oude Ottomaanse artefacten tot de Republikeinse periode civiele architectuur in het kader van historisch en cultureel erfgoedstudies, 3 voorbeelden van civiele architectuur in İnönü Street, waar het stadsverkeer het meest intens is verhoogt de structuur. De lopende restauratiewerkzaamheden zijn beëindigd in 3 voorbeelden van civiele architectuur, die zich in de wijk Demirtaşpaşa bevinden, recht tegenover het historische Demirtaşpaşa-bad en die door verwaarlozing onbruikbaar werden. Met de restauratie die is uitgevoerd in overeenstemming met de projecten die zijn goedgekeurd door de Regionale Raad voor Behoud van Cultureel Erfgoed van Bursa, namen de gebouwen bestaande uit kelder, begane grond en 1 verdieping hun eerste dag in beslag. In het kader van de werkzaamheden werden de muur-, pleister-, dak- en sanitaire infrastructuur van de toevoegingen die moeten worden gebruikt als keuken-, toilet- en sanitaire ruimtes in de tuinen van alle drie de gebouwen voltooid. Na voltooiing van de houten plafond-, trappen-, deur- en keramische fabricage en elektrische en mechanische installatieprocessen, zullen de gebouwen worden geopend voor gebruik.

Zijn waarde vinden in de geschiedenis

Burgemeester Alinur Aktaş, burgemeester van de gemeente Bursa, zei dat de historische herenhuizen, waar de werken zich nu in de laatste fase bevinden, al een grote waarde toevoegen aan de regio. Burgemeester Aktaş zei dat ze de nieuwe route van Bursa als toerisme hebben bepaald en dat een van de grootste troeven in het toerisme het historische en culturele erfgoed is, zei burgemeester Aktaş: “Hoewel de Historische Bazaar en Hanlar-regio Tophane, Osman Gazi en Orhan Gazi-graven en de Hisar-regio omvatten. Hoewel het gebied zich lijkt te hebben geconcentreerd op het 'eiland van de geschiedenis'-project, zetten we onze historische erfgoedprojecten die heel Bursa betreffen in hoog tempo voort. Demirtaşpaşa Mansions is een van deze projecten. Gelegen tegenover het historische Demirtaşpaşa-bad, een van hen behorend tot de Somuncu Baba Foundation en de andere twee van ons, pasten deze gebouwen die voorbeelden zijn van burgerlijke architectuur niet bij onze Bursa met hun verwoeste afbeeldingen. We hebben de laatste fase van de studies bereikt. "Veel succes met Bursa al".


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties