Haydarpaşa Gardır Söğütlüçeşme Station!

Haydarpaşa Gardır Söğütlüçeşme Station!
Haydarpaşa Gardır Söğütlüçeşme Station!

Haydarpaşa Solidariteit Söğütlüçeşme Coördinatie legde een persverklaring af van leden van Haydarpaşa Solidariteit voor het Haydarpaşa Station, voor het Haydarpaşa Station, met de deelname van onze vakbondsvoorzitter Murat Oral, tegen de poging om het Söğütlüçeşme Station om te vormen tot een massatreinstation en een winkelcentrum.


De uitleg is hieronder.

We waarschuwen alle autoriteiten nogmaals voordat het te laat is! ..
Terwijl we te maken hebben met de COVID 19-epidemie, die de eerste wereldwijde pandemie van de planeet wordt genoemd, kampt ons land samen met alle steden in de wereld ook met stedelijke overstromingen, rampen zoals aardbevingen, economische en sociale crises veroorzaakt door ongeplande verstedelijking en huisvestingsbeleid.
Terwijl de hele wereld het bankroet verklaarde van het neoliberale stadsbeleid dat de steden en de natuur plunderde die duidelijk aan het licht kwamen door de wereldwijde epidemie en de klimaatverandering, en de noodzaak van een gezond verstedelijkingsbeleid besprak; De regering van ons land zet haar beleid op basis van stedelijke plundering voort, met grote snelheid, volharding en volharding, met ernstige sociale en economische gevolgen.
Om deze reden zijn instellingen en organisaties die de publieke en sociale uitkeringen moeten verdedigen onder politieke druk gezet, zijn wetenschap en recht gepolitiseerd, en zijn zelfs pandemische omstandigheden begonnen te worden gebruikt als facilitatoren van sociale en politieke druk.

Dit is een van de nieuwste voorbeelden van de ernstige situatie van Istanbul en de belangrijkste Gara van Turkije negeerde opzettelijk het historische Haydarpasa-treinstation, een van de gebouwen, KadıköyHet is een inspanning om het treinstation van Söğütlüçeşme om te vormen tot een centraal station en winkelcentrum, ongeacht de behoeften en mogelijkheden van de stad en de stad.

Zoals bekend is het ontwikkelingsplan door het ministerie van Milieu en Verstedelijking gewijzigd op een oppervlakte van in totaal 65 duizend 370 vierkante meter, die het treinstation Söğütlüçeşme en de omliggende groene zones beslaat. Met deze planwijziging gaat het groene gebied voor het treinstation Söğütlüçeşme ver buiten de vervoersbehoeften van de spoorweggebruikers en worden verschillende commerciële functies gegeven aan het stationsgebouw, dat eruitziet als een winkelcentrum, wat de weg vrijmaakt voor een dichte constructie.

Dit gebied, dat een van de weinige groene gebieden in de stad is waarvan het levensbelang elke dag wordt ingezien; Vanwege zijn fysieke en functionele kenmerken is het niet in staat om de intensieve constructie- en verkeersbelasting te dragen.

Aan de ene kant Kadıköy Gemeentegebouw en trouwzaal, station Söğütlüçeşme met het Fenerbahçe-stadion aan de andere kant; Terwijl de extra lasten die deze functies met zich meebrengen in de omgeving, zeker gezien de weekenddichtheden, zijn deze lasten verhoogd met de nieuwe planwijziging.

Aan de andere kant wordt in Uzunçayır het grootste kruispunt van Istanbul gebouwd om het stedelijke transformatiegebied van Fikirtepe te bedienen. Er is geen rekening gehouden met de verkeersbelasting die dit kruispunt op de wegen rondom het station met zich meebrengt en de gezondheid van de binnenstad staat ernstig in gevaar.

Ook; De Fikirtepe-heuvel nabij het plangebied heeft een belangrijke plaats met de neolithische Fikirtepe-cultuur in de archeologieliteratuur. Het oude havengebied, waarvan wordt gedacht dat het Yoğurtçu Park en Kuşdili Çayırı omvat, is ook belangrijk voor het archeologische potentieel van de regio.

Tijdens de bouw van de parkeergarage Söğütlüçeşme naast het plangebied, werden de overblijfselen van een apsis van een Byzantijnse kerk, vondsten uit de Byzantijnse periode en Ottomaanse grafstenen gevonden tijdens de opgravingen die werden uitgevoerd onder toezicht van de Archeologische Musea van Istanbul.

Tussen Altıyol en Söğütlüçeşme werden veel grafvondsten gedocumenteerd. Deze archeologische vondsten rond het plangebied geven aan dat het gebied het Necropolis-gebied van de oude stad Kalkhedon is. Het is uitermate belangrijk om het archeologische potentieel in dit open gebied, dat nog niet volledig is gebouwd, te bepalen en te evalueren.

Wat nog belangrijker is, is dat dit gebied, dat een van de zwakste gebieden is van Istanbul, dat wacht op een aardbeving en waar de Kurbağalıdere doorheen trekt, zich in gebieden bevindt die zware technische maatregelen vereisen.

Door het Söğütlüçeşme Station, dat de hoofdfunctie is van het voorgestelde centraal station op het viaduct, dat de hoofdfunctie is van de treinsets om de onderhouds- en reparatiefuncties uit te voeren in een gebied met zulke zware reserveringen, om te vormen tot een massatreinstation en een winkelcentrum;

Het idee om een ​​nieuw station te bouwen op 1 km afstand van Haydarpaşa Station, dat beschikbaar is voor deze diensten in termen van zowel zijn capaciteit, historische en culturele waarde, als zijn unieke locatie in de stad en zijn verbinding met vervoer over zee, past niet bij de geest, logica, wetenschap, economische en technische feiten.

Ondanks alle waarschuwingen van beroepsverenigingen, niet-gouvernementele organisaties, wetenschappers en gevoelige burgers, vooral de relevante lokale besturen, wordt de planwijziging op dit gebied, dat volledig openbaar is, aan het publiek opgelegd met de beslissingen die achter gesloten deuren worden genomen, met uitzondering van de kennis en goedkeuring van de bewoners en lokale besturen. en juridisch proces wordt begeleid.

In zaken die worden ingediend door de lokale overheid en relevante beroepsverenigingen, moet de beslissing tot opschorting van de tenuitvoerlegging, op basis van rapporten van deskundigen, worden vernietigd door een hogere rechtbank zonder enig bewijs dat de vaststelling weerlegt dat het onderwerp niet voldoet aan de principes van stedenbouw en planning door middel van een technisch onderzoek in het kader van het dringende dossier;

De onwettige en onwettige beslissing van "EIA IS NIET VEREIST" terwijl de procedure over de plannen nog loopt, zijn duidelijke voorbeelden van het politieke proces dat wordt geleid door het juridische proces.

De beslissing van "MER IS NIET VEREIST" met betrekking tot dit initiatief, dat gevolgen heeft voor de gezondheid, het welzijn en de veiligheid van het milieu in alle aspecten, en dat moet worden onderworpen aan een milieueffectrapportage in overeenstemming met de relevante wetgeving tijdens zowel planning als projectontwerp, is ook Kadıköy Het werd door de gemeente overgebracht naar de rechterlijke macht.

Terwijl het juridische proces voortduurt, zal elke bouwactiviteit die ter plaatse wordt uitgevoerd op basis van de beslissingen om onwettig afgeschaft te blijven, onomkeerbare schade toebrengen aan de stad, het milieu, de samenleving en het algemeen belang.

Om al deze redenen waarschuwen we nogmaals alle betrokkenen en ambtenaren voor het publiek.

Ontwikkel de omgeving van het Söğütlüçeşme-station, dat ons publieke bezit is en al jaren verwaarloosd is, door de archeologische, geologische, ecologische, historische en culturele waarden te beschermen in de integriteit van de Kuşdili-weide, de Kurbağalı-kreek, en bied het aan in dienst van de samenleving, niet een handvol begunstigden ...

Het is genoeg…

Leer van wereldwijde epidemieën, aardbevingen en overstromingen ...

Laat Söğütlüçeşme met rust ...

Worstelend met de pandemie KadıköyHoud de adem van Istanbul en Istanbul niet meer tegen ...

Het belangrijkste is dat u uw vergeefse inspanningen opgeeft en graag het Haydarpaşa-treinstation en het achtergelegen veld in bezit neemt, dat u sinds 2005 onderhoudt en KadıköyNeem direct het centraal station van de stad in gebruik ...

Zoals we al jaren zeiden zonder moe te worden

Haydarpaşa Gardır, Station blijft, Station in Sogutlucesme!

HAYDARPAŞA SOLIDARITEIT. Coördinatie Söğütlüçeşme


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties