Goed nieuws voor zwerfhonden IMM en coach ondertekend sympathieprotocol

Goed nieuws voor zwerfhonden IMM en coach ondertekend sympathieprotocol
Goed nieuws voor zwerfhonden IMM en coach ondertekend sympathieprotocol

IMM ondersteunde de smartphone-applicatie "SemtPati", ontwikkeld door zakenman en dierenliefhebber İpek Kıraç en geïmplementeerd door Koç Sistem. Voor de aanvraag werd een protocol opgesteld, dat werd geïmplementeerd met de bijdrage van de Istanbul Chamber of Veterinarians. Dankzij de applicatie die is geïmplementeerd met de handtekeningen van IMM-president Ekrem İmamoğlu en Kıraç, zullen burgers de honden die in hun omgeving leven fotograferen en deze in het systeem opnemen. Het kan ook de kenmerken en behoeften aangeven van de hond die hij aan het opnemen is. In de behoeften van de dieren zal worden voorzien door andere mensen die de applicatie gebruiken, die gratis zal werken.


Ontwikkeld door zakenman en dierenliefhebber İpek Kıraç en in praktijk gebracht door de firma Koç Sistem, werd de smartphone-applicatie "SemtPati" in gebruik genomen met de bijdragen van de Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) en Istanbul Veterinarians Chamber. Burgers zullen de honden die om hen heen leven fotograferen en ze in het systeem opslaan dankzij de applicatie die ze gratis zullen downloaden. Het kan ook de kenmerken en behoeften aangeven van de hond die hij aan het opnemen is. Aan de behoeften van de dieren wordt voldaan door andere mensen die de applicatie gebruiken. Het protocol dat is opgesteld voor de activering van de "SemtPati-applicatie" is ondertekend door IMM-president Ekrem İmamoğlu en İpek Kıraç. İmamoğlu en Kıraç hielden toespraken tijdens de ondertekeningsceremonie in de open lucht op de campus van het Istanbul Planning Agency (IPA) in Florya.

KIRAÇ: "ZEER BEDANKT VOOR SOLIDARITEIT EN SAMENWERKING"

Op het eerste woord zei Kıraç dat hij graag samenwerkte met IMM in een dergelijk project. Kıraç bedankte İmamoğlu voor hun steun en zei: “Dit project bestaat uit 3 belanghebbenden; IMM, dierenartsen en vrijwilligers. We kunnen het leven van onze dieren op straat alleen verbeteren als we samenwerken, als een team. Daarom ben ik erg dankbaar voor de solidariteit en samenwerking die tot stand is gekomen ”. Kıraç zei dat de basis van het project begon met de toename van het aantal honden waar hij voor zorgde en zei: “Toen het aantal honden dat ik verzorg de 18 bereikte en er geen ruimte meer was vanwege de zakken vol voedsel in mijn auto, was het een moment van bewustwording. Ik deed mijn best, maar ik realiseerde me dat mijn individuele inspanning niet langer voldoende was. Terwijl ik als land een zeer moeilijke periode doormaak; "Als we het hebben over economie, gezondheid, onderwijs, familie, vrienden, broers en zussen, buren, vergeten we vaak onze andere belanghebbenden, onze viervoeters met wie we elke straat en hoek van deze prachtige stad waarin we leven delen".

KIRAÇ: "WE WETEN VEEL KLEINE DINGEN TIJDENS HET KOMEN OP DE WEG"

Kıraç benadrukte dat we met zwerfdieren leven en zei: “Allereerst moeten we dit accepteren en het als een rijkdom zien. "We besloten om 2 jaar geleden op pad te gaan met als doel een gemeenschappelijke levenscultuur te creëren met zwerfdieren, een onmisbare stakeholder van onze stad, zowel voor onszelf als voor hun rust." Zeggende: "We wisten heel weinig toen we vertrokken", zei İpek Kıraç:

“We hebben nagedacht over hoe we gegevens verzamelen. We besloten om ons hele project te bouwen op een mobiele applicatie genaamd Semtpati, die we samen met KoçSistem ontwikkelden met een smart city-aanpak. We wilden de behoeften van zwerfdieren in kaart brengen door ze vast te leggen en de op gegevens gebaseerde besluitvormingsprocessen van lokale overheden ondersteunen. Dankzij de op data gebaseerde mobiele applicatie SemtPati, de registratie van straatdieren in Istanbul inclusief 'aantal dieren, die voedt, wie hun medicijnen geeft indien nodig, welke dierenarts in die regio kan helpen, wat hun behoeften zijn zoals sterilisatie, adoptie en vaccinatie, fysieke kenmerken en foto's' zal kunnen worden bewaard. Ook het 'stray dog ​​mapping' per wijk van onze hele stad kan op deze manier. "

Kıraç: "We hopen op VERSPREIDING IN TURKS MODEL DIAMETER"

Benadrukkend dat elke technologische oplossing de mens centraal moet stellen om succesvol te worden geïmplementeerd, onderstreepte Kıraç dat ze zorgden voor de oprichting van een "Vrijwilligersinitiatief" in het centrale district van Göktürk, dat ze als een pilot bepaalden. Gezien de waarde van actief burgerschapsbewustzijn Kirac beweert dat er een voorbeeld zou zijn, "dit model vóór Istanbul, en dan hoopt het uit te breiden in heel Turkije, verwachten we de steun van alle dierenliefhebbers." Meneer de President, dit project, dat een mijlpaal zal zijn voor de straatdieren in ons land, zal dankzij u tot leven komen. Namens alle dierenliefhebbers wil ik jullie nogmaals bedanken voor jullie steun en oprechte interesse ”.

İMAMOĞLU: "EEN GOED MENS ZIJN, GAAT OM DE LIEFDE DIE WE HET LEVEN VOEDEN"

İmamoğlu betuigde zijn dank aan İpek Kıraç, die het project aan het begin van zijn toespraak ontwikkelde, en zei: "Het is zeer verheugend dat hij met ons samenwerkte met zo'n gevoelige gedachte aan de oplossing van zo'n belangrijk probleem, niet alleen een gedachte, maar alleen een oplossingsvoorstel, zelfs een oplossingsvorm". İmamoğlu vervolgde zijn toespraak met de volgende woorden:

“Manager zijn, het geweten van een stad zijn, het belangrijkste element van vrijen in een stad en de mensen daar een goede relatie met elkaar opbouwen, is het creëren van een volledig gerespecteerde omgeving, een ecosysteem. Ook hier gaat het er niet om dat je door één persoon loopt. Al deze liefde en zorg, om dat netwerk van relaties op te bouwen in alle lagen van die stad. Op dat moment is het definiëren van dat proces met alle levende wezens van deze stad het begin van het proces. Omdat een goed persoon zijn niet zoiets is? Een goed mens zijn heeft eigenlijk te maken met de liefde, het respect en de zorg die je in je hart koestert voor de omgeving waarin je leeft, de natuur, levende wezens, iedereen en de mens. In die zin hechten wij hier veel belang aan. Dit is de maatstaf voor zowel ontwikkeling als samenleving, als stad en als modern. Dit zijn de criteria die misschien ons geluksniveau zullen bepalen. "

İMAMOĞLU: "18 PROCENT VAN DE BEVOLKING MEER DAN 72 JAAR IS NIET GEBOREN IN ISTANBOEL"

verstedelijking is een nieuw concept dat İmamoğlu in Turkije onderstreept, zei hij:

“We zijn een gemeenschap die nieuw is in de stad, dat moet worden onderstreept. kaartmigratie in Turkije, vooral verstedelijking, kan laten zien hoe vastzit in de afgelopen 20-30 jaar. Onlangs maakten enkele harde gegevens indruk op mij. 18 procent van de bevolking van Istanbul ouder dan 72 is niet in Istanbul geboren. Als je ernaar kijkt, zijn we bijna allemaal nieuwe Istanbulieten. We zijn ook de nieuwe individuen van verstedelijking. In een dergelijke omgeving vergeten we dat meestal: de snelle verstedelijking in Turkije, waarvan de grootste steekproef Istanbul - misschien het eerste slachtoffer tijdens het leven, vooral op straat leeft; vooral honden. Omdat we hun natuurlijke omgeving binnen een paar jaar kunnen transformeren in enorme locaties, districten en zelfs districten. Dit zorgt natuurlijk voor een ernstige incompatibiliteit. Mensen die gisteren daarheen zijn verhuisd, schreeuwen: 'Wat doen deze straatdieren hier, verzamelen ze?' Straatdieren worstelen ook om te overleven. Er is een perceptie in de wereld; het is alsof je overal duizenden, tienduizenden capaciteitsschuilplaatsen gaat bouwen; je gaat de honden erin proppen. Noch de wet, noch de mens staat dit toe. Respect voor de levenden staat dit ook niet toe. In die zin hadden we absoluut praktische implementaties nodig die de problemen van lokale overheden die op zo'n manier vastzaten, zouden oplossen. "

İMAMOĞLU: "DE GEGEVEN BOODSCHAP IS ERG MENSELIJK"

Erop wijzend dat de boodschap die door de applicatie wordt gegeven veel mensen zijn, zei İmamoğlu: “Ik denk dat de gevoeligheid die naar voren wordt gebracht onder leiding van onze zakenman, de heer İpek Kıraç, het geweten van de samenleving in gang zet en een systeem dat op dit punt moet worden opgeleid of verworven. Ik denk dat de belangrijkste reden voor het conflict dat ik zojuist heb beschreven, een gebrek aan serieuze kennis is. Het is aan ons om de moderator te zijn om iedereen correct te informeren en te onderwijzen over hun rechten, wetten en op deze manier het proces te beheren. Daarom is de taak van lokale overheden groot. In die zin hebben we veel werk te doen. Het is een belangrijk probleem van Istanbul. "We hebben veel werk", zeggende dat ik allebei mijn verantwoordelijkheid vergroot en eerlijk gezegd wil ik de verantwoordelijkheden vergroten van mevrouw İpek Kıraç, die deze kostbare grote stap heeft gezet, en onze dierenvrienden houden van haar.

İMAMOĞLU: "WIJ WACHTEN OP VRIJWILLIGERS"

Erop wijzend dat de kwestie van het adopteren van zwerfdieren belangrijk is, zei İmamoğlu: “Als dit niet gebeurt, hebben wij als gemeenten sowieso geen kans om dit op te lossen. Dit is een sociaal evenement. Wij geloven ook in toe-eigening. Ondertussen zijn we onze filialen begonnen. Ik zei het tijdens mijn laatste bezoek; Elk van onze gelieerde ondernemingen, bedrijven en eenheden zal zeker honden bezitten, zoveel als hun gebied geschikt is. We hebben deze instructie gegeven. Onze vrienden, onze secretaris-generaal en onze andere filialen zijn gevoelig voor deze kwestie. Onze wens; Het feit dat al onze burgers deze SemtPati-applicatie downloaden en downloaden, zullen alleen kunnen handelen bij het bepalen van de status van zwerfhonden. Wij geven hierom. We verwelkomen altijd onze burgers die vrijwilligerswerk willen doen. In dit opzicht hebben we natuurlijk vrijwilligersvrienden die zich jarenlang aan dit werk hebben gewijd. Hun bijdragen zijn ook belangrijk. We hebben ook vrijwilligersnetwerken en we geven om hun bijdrage aan het proces ”.

İMAMOĞLU: "WIJ WILLEN NAAR EEN MECHANISME KOMEN DAT ONMIDDELLIJKE OPLOSSINGEN VOORT"

İmamoğlu sloot zijn toespraak af met de volgende woorden:

“We willen, samen met onze tienduizenden medeburgers, een mechanisme hebben dat geïntegreerd werkt, onmiddellijk ingrijpt zonder nadelige situaties te ervaren en onmiddellijke oplossingen biedt. Natuurlijk kunnen we deze procedures uitvoeren, of de honden nu worden ingeënt of gecastreerd wanneer dat nodig is. We voeren de pilot-applicatie uit met onze vrienden, waaronder İpek Hanım, in Göktürk Mahallesi in het district Eyüpsultan onder begeleiding. Ik hoop dat we dit binnen zes maanden naar heel Istanbul willen verspreiden. SemtPati is duidelijk een onschatbare slimme stadstoepassing van digitale technologie om het stadsleven te verbeteren en te verfraaien. Ook dit aspect juichen wij toe. Tegelijkertijd is het een zeer waardevol voorbeeld van lokale participatie en democratie met elementen als bescherming van de burger, wijk, stad en controlerende diensten in alle aangelegenheden. We zullen proberen technologie te gebruiken, vooral om democratie te ontwikkelen, participatie te vergroten en een sfeer te creëren die elk deel van deze stad het gevoel geeft dat we allemaal van ons zijn, inclusief de prachtige omgeving. "

ZE HOUDEN VAN "LATTE"

Na de toespraken ondertekenden İmamoğlu en Kıraç het protocol waarmee de SemtPati-applicatie werd gestart. Na de ondertekeningsceremonie zei voorzitter van de Kamer voor Diergeneeskunde in Istanbul, prof. Dr. Er is een geheugenfoto gemaakt met medewerking van Murat Arslan. İmamoğlu en Kıraç bezochten de puppy van İPA en genaamd "Latte" in het gebied dat speciaal voor hem was gecreëerd.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties