EGİAD Zakenwereld Ataturk en Republic Spoke

EGİAD Zakenwereld Ataturk en Republic Spoke
EGİAD Zakenwereld Ataturk en Republic Spoke

In het kader van Republic Day Celebrations, historicus en schrijver prof. Dr. Gehost door Ergün Aybars EGİAD Aegean Young Business People Association organiseerde een webinar over "Atatürk en de Republiek". Online Republic Day-evenementen die vanwege de pandemie niet onder fysieke omstandigheden konden worden gehouden EGİAD, sprak met veel vertegenwoordigers van het bedrijfsleven over de Republiek en Atatürk in een digitale omgeving.


EGİAD Aegean Young Business People Association, in het kader van de 29e verjaardag van 97 oktober Republic Day, was de gastspreker Prof. Dr. Organiseerde een lezing over 'Atatürk en de Republiek' met medewerking van Ergün Aybars. Hij ontving in 2015 de Yunus Nadi Social Sciences and Research Award voor zijn boek van Independence Courts en was hoofd van de afdeling Atatürk Principles van de Ege University, hoofd van de afdeling Geschiedenis, vicedecaan van de Faculteit der Literatuur en directeur van het Institute of Atatürk Principles and History of the Turkish Armed Forces aan de Dokuz Eylül University. Prof. Dr. Ergün Aybars kwam samen met jonge zakenmensen.

Sterkere democratie, sterkere rechtsstaat en hogere ontwikkeling

EGİAD In zijn openingstoespraak verklaarde de voorzitter van de raad van bestuur, Mustafa Aslan, dat ze als jonge zakenmensen die zich bewust zijn van de verwezenlijkingen van de hedendaagse republiek, elke dag een grotere verantwoordelijkheid voelen: “De waarden die met de Republiek zijn verworven, zijn de hoekstenen van onze toekomst, onze onafhankelijkheid en onze vrije gedachte. We herinneren ons nogmaals met dankbaarheid Mustafa Kemal Atatürk en zijn vrienden, die de samenleving het doel van de moderne beschaving lieten zien en de oprichting van een staats- en sociale structuur voor dit doel voorbereidden. De oprichting van de Republiek Turkije, het is nooit verwijderd tot op de dag van vandaag en Mustafa Kemal Ataturk opgelegd door de huidige opkomst als belangrijkste doelwit op het beschavingsniveau, maar een staat van de hedendaagse beschavingsstandaard en de samenleving mag nooit worden vergeten, kan met de structuur worden gerealiseerd. die de verwezenlijkingen van de Republiek Turkije, een sterkere democratie, een beter begrip van de rechtsstaat en een hoger groeipercentage zullen bevorderen. In deze context is het van groot belang om onze Republiek en onze democratie met de dag te versterken en om compromisloze naleving van de rechtsstaat te bewerkstelligen. hervormingen zullen het Turkije overnemen van het niveau van de hedendaagse beschaving dat dringend wordt geïmplementeerd, evenals om het welzijn van ons land te verbeteren, evenals politieke en sociale problemen behoren tot de belangrijkste kwesties die we dicht bij het land zullen komen om de constructieve dialoog en de sociale consensusbenadering op te lossen, 'zei hij.

Aslan verklaarde dat het onderwijssysteem een ​​van de basisbouwstenen van de Republiek is en zei: "Een onderwijssysteem dat gekwalificeerd onderwijs biedt aan nieuwe generaties en universele democratische waarden en innovatieve, analytische en kritische denkvaardigheden biedt, zou een van de belangrijkste kwesties moeten zijn waarop we ons in dit proces zullen concentreren."

EGİADMerk op dat het vasthoudt aan de waarden van de Republiek EGİAD President Aslan zei: “Zoals we altijd benadrukken, zijn niet-gouvernementele organisaties een van de belangrijke actoren van sociale ontwikkeling, democratisering en economische ontwikkeling. Daarbij put het zijn kracht uit de synergie die is gecreëerd door zijn leden en hun intellectuele accumulatie. EGİAD Het is een niet-gouvernementele organisatie die deze synergie al 30 jaar op de sterkste manier beleeft en verspreidt ”.

Er valt veel te leren van Atatürk

Spreker historicus en auteur prof. Dr. Ergün Aybars zei dat Atatürk de leider was die de grootste strijd tegen het imperialisme leverde. Verwijzend naar het belang van Ataturk, stichtte de Republiek Turkije, prof. Dr. "Mustafa Kemal staat bekend als de grootste leider die de onafhankelijkheidsoorlog tegen het imperialisme heeft gewonnen", zei Aybars. Prof. Dr. Aybars vervolgde zijn woorden als volgt: "Zelfs de Turkse natie en de redder van de Republiek Turkije alleen Ataturk, de grondlegger van de grote menselijke prestaties en talrijke diensten in één universele omvang, zou een zeer eervolle plaats in de geschiedenis kunnen verschaffen. Atatürk is een groot soldaat met zijn succes in oorlogen en tevens een groot staatsstichter; Hij is een universele leider met de waarden van degelijkheid, waarachtigheid, realisme in zijn opvattingen, betrouwbaarheid in internationale betrekkingen, vastberadenheid, vrede en menselijke liefde. Hij is de leider die een nationale, volledig onafhankelijke Turkse staat heeft opgericht door het imperialisme te verslaan en deze staat op het niveau van de moderne beschaving heeft geïnitieerd en erin geslaagd. Niet alleen de Turkse natie, maar de hele wereld heeft veel te leren van Atatürk ”.

Prof. Dr. Ergün Aybars zei in zijn toespraak dat Atatürk een leider is die de wereldgeschiedenis heeft veranderd: “1. De eerste slag van de wereldoorlog is de Çanakkale-oorlog van 18 maart. De verlenging van de Dardanellenoorlog verlengde ook de duur van de Eerste Wereldoorlog. Dit is de reden waarom de overwinnaars van de Eerste Wereldoorlog op zijn minst met verwondingen vertrokken, zodat het fascisme en de rijken in de geschiedenis vervielen. Atatürk heeft vele landen en revolutionairen tegen het imperialisme geïnspireerd met zijn succes in de Onafhankelijkheidsoorlog en in de revoluties. Bovendien bereikten de grote projecten van Armenië en Griekenland hun doel niet met de overwinning van de Onafhankelijkheidsoorlog ”. Aybars vervolgde zijn woorden als volgt: “Atatürk was een leider die de westerse beschaving heel goed begreep. Hij begreep echter dat door de oprichting van de Turkse staat verlichting zou worden bereikt. Om de ideale Turkse revolutie tot stand te brengen, realiseerde hij de revolutie vanaf het pad dat door de Franse revolutie was geopend, maar rekening houdend met de conjunctuur en omstandigheden van die tijd. " Aybars verklaarde dat Atatürk de Onafhankelijkheidsoorlog met een revolutionaire geest leidde en hiervoor de Onafhankelijkheidsrechtbanken gebruikte, en verklaarde dat de aantijgingen dat 'er mensen waren die werden opgehangen omdat ze geen hoeden droegen' in de Onafhankelijkheidsrechtbanken absoluut ongegrond waren, en zei: ' vrede wereldvrede, 'zei de vermelding van Mustafa Kemal Ataturk's revolutie en nooit compromissen sluiten over het werk van de Republiek Turkije, we zien dat bij de minste aanval heel moeilijk kan zijn,' zei hij. De beroemde historicus, die aan het einde van zijn toespraak uitlegde dat Atatürk een leider was met een hoge visie, met ervaren voorbeelden EGİAD beantwoordt de vragen van haar leden.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties