Een eerste 'voetgangersstop' in Istanbul

Een eerste 'voetgangersstop' in Istanbul
Een eerste 'voetgangersstop' in Istanbul

Istanbul Metropolitan Municipality, Turkije, samen met WRI Sustainable Cities and Healthy Cities Partnership "Pedestrian Stop" bereidt zich voor om zich bij het project aan te melden. Voetgangershaltes, ontwikkeld om de verkeersveiligheid in het stadsvervoer te waarborgen en om alternatieven zoals fietsen en lopen in plaats van motorvoertuigen aan te moedigen, zullen de openbare ruimte voor voetgangers vergroten.


Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), Turkije WRI Sustainable Cities and Healthy Cities Partnership (The Partnership for Healthy Cities - PHC) stopt voor een voetganger in samenwerking met Istanbul (Parklet) zal ontwerpen.

Voetgangersstops zijn ontwikkeld om de verkeersveiligheid in het stadsvervoer te waarborgen en alternatieven zoals fietsen en lopen in plaats van motorvoertuigen aan te moedigen. Voetgangersstops, dat wil zeggen het creëren van speciale platforms voor voetgangers door de bestrating uit te breiden, creëert openbare ruimtes voor bewoners en voetgangers door de breedte van de bestrating te vergroten.

Merk op dat 50 procent van het transport in Istanbul te voet gebeurt, en het hoofd van IMM Transportation Department Utku Cihan gaf de volgende informatie:

“Voetgangersstops die een gebied beslaan dat zo groot is als twee of meer parkeerplaatsen; Het kan op verschillende manieren worden ontworpen op basis van de behoeften van de regio waar ze zich bevinden. Bankjes, tafels kunnen worden neergezet om uit te rusten, groene ruimtes kunnen worden gecreëerd, er kunnen minispeeltuinen voor kinderen van worden gemaakt en punten waar mensen die het stadsleven beu zijn, kunnen ademen en ontspannen. Hiervoor remmen we met de gedeeltelijke verbreding van de trottoirs het motorvoertuigverkeer in die regio af. Voetgangershaltes worden ontworpen en geïmplementeerd in samenwerking met stadsbewoners, ngo's en lokale overheden; Het kan bijdragen aan de oplossing van het verkeersprobleem door het vervoer van voetgangers te promoten "

Project technische ondersteuning die Turkije WRI Sustainable Cities directeur Dr. Güneş Cansiz zei dat voetgangersstops een gangbare praktijk zijn in veel steden over de hele wereld: “Het is belangrijk om het te evalueren, vooral in de context van verkeersveiligheid en toegankelijkheid. Een verordening die het verkeer vertraagt ​​in gebieden waar voetgangers worden gestopt. Met deze functie ondersteunt het de verkeersveiligheid en draagt ​​het bij aan de prioritering van actieve transporttypes. Vooral tijdens het COVID-19-proces en daarna is het belangrijk om veilige gebieden te creëren die alleen voor voetgangers zijn, in het kader van het richten van Istanbulites op actieve vervoerswijzen zoals fietsen en lopen in plaats van individuele motorvoertuigen. We hopen dat de voetgangersstop die we zullen ontwerpen met IMM en Healthy Cities Partnership een voorbeeld zal zijn voor al onze steden, districten en gemeenten en dat deze praktijk wijdverspreid zal worden ”.

ONLINE WORKSHOP EN MICRO-SITE

In het kader van het Pedestrian Stop-project zal in december 2020 een online workshop worden gehouden met deelname van IMM's gerelateerde afdelingen en relevante districtsvertegenwoordigers. In de werkplaats wordt uit de gebieden met de hoogste voetgangerspopulatie een pilotgebied bepaald waar de halte wordt gebouwd.

Daarnaast zal er een microwebsite worden opgesteld met alle nodige informatie om voetgangershaltes te ontwerpen en te implementeren. Alle gemeenten zullen kunnen profiteren van deze gidsensite, waar ook wereldvoorbeelden te zien zijn.

ENKELE STEUNGEBIED STAD ISTANBOEL TURKIJE

Partnerschap voor gezonde steden; Het wordt beheerd in samenwerking met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Vital Strategies en wordt ondersteund door Bloomberg Philanthropies. Het Pedestrian Stop-project wordt ook gefinancierd door Vital Strategies, dat wordt ondersteund door Bloomberg Philanthropies en de Wereldgezondheidsorganisatie. Het partnerschap benadrukt de belangrijke rol die steden spelen bij het voorkomen van niet-overdraagbare ziekten en verwondingen door effectieve implementatie van evidence-based interventies.

Als lid van het partnerschap eind 2019 ontving IMM eerder steun van het partnerschap als onderdeel van een communicatiecampagne die het had voorbereid in het kader van Covid-19. Istanbul, de enige stad die het gebied Healthy Cities in Turkije ondersteunt, is lid van het partnerschap. Steden die lid zijn van het partnerschap, zetten belangrijke stappen om gezondere en veiligere gebieden te creëren.

SCHRIJF OVER DUURZAME STEDEN VAN TURKIJE

Eerder stond EMBARQ WRI bekend als Turkey Turkey Sustainable Cities, World Resources Institute (World Resources Institute - WRI), afhankelijk van of duurzame WRI die voor de stad Ross Center werkt voor een lid van het Sustainable Cities-netwerk. Turkije, Brazilië, China, India en de WRA die in 5 centra dienen, waaronder Duurzame steden in Mexico, "mensgerichte steden" dachten dat de actie op het gebied van het milieu en de menselijke gezondheid een duurzame manier is om elke dag meer bedreigende problemen met het stadsvervoer tot oplossingen te brengen. Het ontwerpt deze oplossingen en brengt ze samen met lokale overheden in de praktijk. Voor meer informatie over Turkije WRI Sustainable Cities: www.wrisehirler.org

OVER GEZONDE STEDEN PARTNERSCHAP

Het Partnership for Healthy Cities (PHC) is een gerespecteerd wereldwijd netwerk van steden die zich inzetten voor het redden van mensenlevens door het voorkomen van niet-overdraagbare ziekten en verwondingen. Dit partnerschap, ondersteund door Bloomberg Philanthropies en geleid door de Wereldgezondheidsorganisatie en Vital Strategies, stelt stadsbewoners in staat om beleid en interventies met hoge impact te ontwikkelen om risicofactoren te verminderen.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties