State Garden Bridge voltooiing aanbesteding Kijk wie weg is

State Garden Bridge voltooiing aanbesteding Kijk wie weg is
State Garden Bridge voltooiing aanbesteding Kijk wie weg is

AKP gaf stilletjes een gigantische aanbesteding aan een bedrijf dicht bij zichzelf. De 492.6 miljoen lira "Adana 15 juli brug en verbindingswegen voltooiingsofferte" ging naar Atis Asphalt, dat speciaal zonder kennisgeving werd aangeroepen. De naam van het project was in het begin Devlet Bahçeli-brug.


Volgens het rapport van Yusuf Demir van SÖZCÜ; “De AKP-regering blijft aanbestedingen uitdelen aan de bedrijven die ze wil, gebruikmakend van artikel 21b van de wet op overheidsopdrachten voor buitengewone situaties zoals aardbevingen en rampen. In de "Adana 15 juli Martyrs Bridge and Access Roads Supply Tender" werd de uitzondering voor de noodtoestand gemaakt door middel van onderhandelingsmethode in overeenstemming met artikel 21b, in plaats van de concurrerende openbare procedure die als basis van de wet werd aanvaard.

Gebruikmakend van de privileges van het uitzonderlijke artikel van de aanbestedingswet, werd het gehouden tussen bedrijven die op 18 september privé waren uitgenodigd, zonder openbare aankondiging. De aanbesteding, met een geschatte prijs van 573 miljoen 235 duizend lira, werd achter gesloten deuren aan Atis Asfalt gegeven voor 492 miljoen 659 duizend 84 lira. Het contract voor de aanbesteding, dat met jetsnelheid werd afgerond, werd op 2 oktober ondertekend. De bouw, die op 19 september is begonnen, duurt dan ook 800 dagen en zal op 13 januari 2023 zijn afgerond.

TWEE REUZE OFFERTES IN EEN MAAND

Samen met MET-GÜN İnşaat, dat een organische band heeft, staat Atis Asphalt bekend om zijn aanbestedingen, vooral van de Metropolitan Municipality van Istanbul, tijdens de AKP-periode. Ten slotte, net voor de hernieuwde verkiezingen in Istanbul, kwam het naar voren als een van de weinige bedrijven waar de schatkist van de gemeente met vervroegde betaling werd geleegd.

MET-GÜN Construction, eigendom van Metin Güneş, een van de grootste partners van Atis, stond afgelopen juli weer op de agenda. Aangezien het bedrijf de resterende asfaltactiviteiten uit de AKP-periode zal kopen, ontving het 565 miljoen lira van IMM's "niet-uitsluitbare" rekeningen bij de bank door middel van executie. Bovendien was dit geld de buitenlandse lening die IMM ontving voor het metroproject. Volgens de wet kunnen de opbrengsten die de gemeente verkrijgt door te lenen voor projecten niet in beslag worden genomen.

Eze Construction, dat het meerderheidsaandeel van Atis Asfalt bezit, was ook uitgenodigd voor de aanbesteding Kocaeli City Hospital Tramway Line Construction, die vorige maand ook in de 21b-stijl werd gehouden. De geschatte kosten van de aanbesteding zijn 323.4 miljoen lira.

NAAM VERANDERD OP VERZOEK VAN DE STAAT BAHÇELİ

Het project, waarvan de basis werd gelegd in 2016, werd gestart door de Adana Metropolitan Municipality onder de naam Devlet Bahçeli Bridge tijdens de MHP-periode, maar bleef onvoltooid. In 2017 stemden de AKP-raadsleden tegen het verzoek van de door MHP gerunde gemeente om een ​​lening van 240 miljoen TL.

ERDOĞAN KONDIGDE 1 MAAND GELEDEN AAN

3 jaar zijn verstreken. President en AKP-voorzitter Recep Tayyip Erdogan kwam afgelopen augustus verrassend tussenbeide. In zijn toespraak op 4 september zei Erdogan: “Ons Ministerie van Transport en Infrastructuur zal de resterende delen van deze brug voltooien, waarvan de fysieke realisatie op het niveau van 47 procent ligt, met een kostprijs van 530 miljoen TL. De bouw van dit werk, dat begon onder de naam Devlet Bahçeli Bridge, werd genoemd als 15 juli Martyrs 'Bridge op verzoek van de heer Bahçeli, en hopelijk zullen we het op deze manier afronden ”.

800-BAANSE SNELWEG, DUBBELE SPOORWEG MET EEN LENGTE VAN 6 METER

De brug, met drie rijstroken heen en terug en een railsysteem in het midden, krijgt een lengte van 800 meter. De Devlet Bahçeli-brug, die 39 meter breed is, ontworpen om in totaal 6-baans snelweg en dubbelsporige spoorlijn te hebben, zal 24 voet hebben. De brug zal in totaal 585 stalen balken gebruiken om een ​​doorsnede van 900 meter over de rivier te creëren.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen