Mersin Metro Tender Resultaat

Mersin Metro Tender, waarop al lang is geanticipeerd
Mersin Metro Tender, waarop al lang is geanticipeerd

Het Department of Transportation van de Mersin Metropolitan Municipality heeft vandaag de langverwachte aanbesteding voor de metro gehouden. 13 bedrijven met lokale, buitenlandse en buitenlandse partners namen deel aan de aanbesteding. De aanbesteding omvat de installatie en inbedrijfstelling van het hele systeem, de bouw van de stedelijke HRS-metrolijn, die bestaat uit 13.4 stations van ongeveer 11 km lang, die het centrale district van het Mezitli-district van Mersin en het treinstation van het district Akdeniz bestrijken, ondergrondse parkeergarages en overslagstructuren en andere structuren in het gebied.


De aanbesteding voor de aanschaf, installatie en inbedrijfstelling van de constructie en elektromechanische systemen van de Mezitli-3 Ocak Light Rail System-metrolijn werd opengesteld voor de pers in de vergaderzaal van het Department of Transportation en werd live uitgezonden op de sociale media-accounts van de gemeente.

Het Rail System Project, dat wordt beschouwd als een van de meest visionaire projecten die de Metropolitan Municipality naar Mersin zal brengen en zal bijdragen aan de sociaaleconomische ontwikkeling van de stad en tevens een transportproject is, werd bekroond met de Prequalification Tender.

Er werden 13 offertes ingediend met de deelname van veel bedrijven, waaronder binnen- en buitenlandse zakenpartners, aan de aanbesteding, die op een transparante manier live werd uitgezonden vanaf sociale media-accounts. Veel internationale bedrijven toonden interesse in het project, waar financiering en bouw samenkomen.

De aanbesteding die eerder werd gehouden door het Department of Transportation van de Mersin Metropolitan Municipality voor het project werd geannuleerd door de openbare aanbestedingsautoriteit vanwege het bezwaar van een bedrijf. Mersin Metropolitan Municipality hield de pre-kwalificatie-aanbesteding voor de aanbesteding, die werd onderbroken vanwege het pandemieproces. "Levering, installatie en inbedrijfstelling van constructie en elektromechanische systemen van Mezitli - 3 Ocak Light Rail System Metro Line" Salih Yılmaz, directeur van de Rail Systems Branch, bekleedde het voorzitterschap van de aanbestedingscommissie in de aanbesteding in de vergaderzaal van de transportafdeling. In de prekwalificatie-aanbesteding werden 13 dossiers onderzocht die door veel bedrijven, waaronder binnen- en buitenlandse zakenpartners, waren verzonden.

Transportafdeling Rail Systems Branch Manager Salih Yılmaz legde een verklaring af na de aanbesteding“Alle geopende dossiers zullen door onze commissie in detail worden onderzocht en onze uitnodigingen zullen zo snel mogelijk worden gedaan voor het onderdeel technische en financiële toereikendheid van onze aanbesteding. We wensen onze Mersin veel succes " dedi.

Bedrijven die bieden op de aanbesteding

De bedrijven die een bod hebben ingediend voor de prekwalificatie-aanbesteding zijn:

 1. DILINGAN CONSTRUCTION INT + KİSKA-KOM İNŞ. VE TIC. ZOALS. ZAKELIJK PARTNERSCHAP
 2. CENGİZ CONSTRUCTION INDUSTRY AND TRADE INC.
 3. ZİVER İNŞAAT TAAH. BOOS. TURZ. PAZ.SAN.TİC. ZOALS.
 4. CHINA OVERSEAS ENGINEERING GROUP CO. LTD + CHINA CAMC ENGINEERING CO. LTD + SISTEM ELEKTROMECHANISCHE FACILITEIT IS
 5. GÜLERMAK AĞIR SAN. + SINOHYDRO CORPRATION BUSINESS PARTNERSHIP LTD
 6. DİDO- RAY, EDERAY, HKS ANKARA İNŞ. - EN-EZ İNŞAAT EN ARDALYA ZAKELIJK PARTNERSCHAP
 7. DOĞUŞ İNŞ. VE TIC. ZOALS. -YAPI MERKEZİ İNŞAAT VE SANAYİ A.Ş. JOINT VENTURE
 8. SMU ENGEOCOM LTD. + MET-GÜN İNŞ. TAAH. VE TIC. A.Ş ZAKELIJK PARTNERSCHAP
 9. HSY YAPI İNŞ. SANA. + ERMIT ENG. İNŞ. + ARAZ ENERJİ İNŞ. + ULURAY YAPI ZAKELIJK PARTNERSCHAP
 10. ŞENBAY MADENCİLİK TURİZM- AZER İN. SERVICE MMC
 11. ALSİM ALARKO SAN. FACILITEITEN EN HANDEL. ZOALS.
 12. PERS YAPI İNŞ. + ASTRO ÜST YAPI A.Ş. ZAKELIJK PARTNERSCHAP
 13. NUROL İNŞAAT VE TİC. ZOALS.

13 bedrijven bieden op Mersin Metro Tender

In de eerste fase opende de aanbestedingscommissie de inschrijvingsenveloppen van de 13 bedrijven die aan de aanbesteding deelnamen een voor een en controleerde of aan de voorwaarden van het bestek was voldaan en of er ontbrekende documenten waren.

Na het openen van alle dossiers gaf de voorzitter van de aanbestedingscommissie een korte toelichting en zei: “Het prekwalificatiegedeelte van de constructie en elektromechanische systemen van de Mezitli-3 Ocak Light Rail System metrolijn binnen de Mersin Metropolitan Municipality Transportation Department is beëindigd. 13 binnen- en buitenlandse bedrijven hebben deelgenomen aan onze prekwalificatieaanbieding. Alle geopende dossiers zullen in detail worden onderzocht door onze commissie, en onze uitnodigingen zullen zo snel mogelijk worden gedaan voor het gedeelte technische en financiële toereikendheid, de tweede fase van de aanbesteding. We wensen dat het gunstig is voor onze Mersin ”.

Hoeveel passagiers kan het Mersin-railsysteem vervoeren?

 • De eerste faselijn van het Mersin-spoorwegsysteem volgt de richting van Mezitli-Marina-Tulumba-Gar.
 • Tegen 2030 zal het aantal dagelijkse reizigers in het openbaar vervoer rond de 1 miljoen 200 duizend mensen liggen. Het doel is om 70 procent hiervan te vervoeren met een railsysteem.
 • Het aantal dagelijkse passagiers uit Mezitli-Gar (West) wordt geraamd op 206 duizend 341. Het aantal passagiers per uur wordt geschat op 29 duizend 69.
 • Hiervan zijn 62 duizend 263 passagiers op het traject Universiteit-Trein, 161 duizend 557 passagiers op het traject Universiteit-Hal.
 • Op de Gar-Huzurkent-route zal het aantal passagiers per dag 67 duizend 63 mensen zijn, en tussen Gar-OSB zal het aantal passagiers per dag 92 duizend 32 mensen zijn.
 • Het aantal passagiers per dag tussen Gar-Otogar-Şehir Hospital zal 81 duizend 121 mensen zijn en tussen Gar-Şehir Hospital-busstation zullen er 80 duizend 284 mensen zijn.
 • Op de Mezitli-Gar-lijn is er 7930 meter afgesneden en 4880 meter tunnel met enkele buis.
 • Op 6 stations komt een parking van 1800 voertuigen en op alle stations fiets- en motorparkings.

Wat zijn de technische specificaties van het Mersin-railsysteem?

 • Lijnlengte van Mezitli tot Gar: 13.40 km
 • Aantal stations: 11
 • Kruis schaar: 5
 • Noodlijn: 11
 • Type tunnel: Enkele buis (binnendiameter 9.20 meter) en open-dicht gedeelte
 • Maximale bedrijfssnelheid: 80 km / u Bedrijfssnelheid: 42 km / u
 • Reistijd enkele reis: 23 minuten
 • De lengte van de lightraillijn tussen Eski Otogar-Şehir Hastanesi en busstation: 8 891 meter
 • Aantal stations: 6
 • Tramlijn tussen Fair Centre en Mersin University: 7 247 meter
 • Aantal stations: 10

Kaart van Mersin Metro

Mersin Subway-promotiefilm

Editbabbelen


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen