Wie is Johannes Kepler?

Wie is Johannes Kepler?
Wie is Johannes Kepler?

Johannes Kepler (geboren 27 december 1571 - Overleden 15 november 1630), Duitse astronoom, wiskundige en astroloog. Hij staat bekend om de wetten van de planetaire beweging van Kepler, die hij persoonlijk creëerde tijdens de wetenschappelijke revolutie van de 17e eeuw, gebaseerd op zijn werken genaamd "Astronoma Nova", "Harmonic Mundi" en "Copernicus Astronomy Compendium". Bovendien vormden deze studies een basis voor Isaac Newton's theorie van universele zwaartekracht.


Tijdens zijn carrière doceerde hij wiskunde aan een seminarie in Graz, Oostenrijk. Prins Hans Ulrich von Eggenberg was ook een leraar op dezelfde school. Later werd hij assistent van de astronoom Tycho Brahe. Later keizer II. Tijdens de Rudolf-periode kreeg hij de titel van "keizerlijke wiskundige" en werkte hij als keizerlijk ambtenaar en zijn twee erfgenamen, Matthias en II. Ook tijdens de Ferdinandperiode nam hij deze taken op zich. Gedurende deze periode werkte hij als wiskundeleraar en adviseur van generaal Wallenstein in Linz. Bovendien werkte hij aan de wetenschappelijke basisprincipes van optica; Hij vond een verbeterde versie uit van een "refractietelescoop" genaamd de "Kepler-type telescoop" en werd bij naam genoemd in de telescopische uitvindingen van Galileo Galilei, die in dezelfde tijd leefde.

Kepler leefde in een periode waarin er geen duidelijk onderscheid was tussen "astronomie" en "astrologie", maar een duidelijke scheiding tussen "astronomie" (een tak van wiskunde binnen de geesteswetenschappen) en "fysica" (een tak van natuurlijke filosofie). Kepler's wetenschappelijke werk omvatte ontwikkelingen in religieuze argumentatie en logica. Het is zijn persoonlijke overtuiging en geloof die ervoor zorgen dat deze wetenschappelijke gedachte een religieuze inhoud heeft. Volgens deze persoonlijke overtuigingen en overtuigingen van Kepler schiep God de wereld en de natuur volgens een goddelijk plan van superieure intelligentie; maar volgens Kepler kan Gods superintelligentieplan worden verklaard door natuurlijk menselijk denken. Kepler omschreef zijn nieuwe astronomie als "hemelfysica". Volgens Kepler werd "Celestial Physics" opgesteld als een inleiding op "Aristoteles 'Metaphysics" en als een aanvulling op Aristoteles' On the Heavens. Zo veranderde Kepler de oude wetenschap van "Fysische kosmologie" die bekend staat als "astronomie" en behandelde in plaats daarvan de wetenschap van astronomie als universele wiskundige fysica.

Johannes Kepler werd geboren op 27 december 1571, op de dag van de Evangelische Johannes-feestdag in Weil der Stadt, een onafhankelijke keizerlijke stad. Deze stad ligt in de "regio Stuttgart" in de huidige landstaat Baden-Württemberg. Het ligt 30 km van het centrum ten westen van het stadscentrum van Sttutgart. Zijn grootvader, Sebald Kepler, was een herbergier en ooit burgemeester van de stad; Maar toen Johannes werd geboren, was het geluk van Kepler's familie, die twee oudere broers en twee zussen had, afgenomen. Zijn vader, Heinrich Kepler, kreeg een precair leven als huursoldaat, en toen Johannes vijf jaar oud was, verliet hij zijn familie en werd er niets van gehoord. Hij zou zijn omgekomen in de "Tachtigjarige Oorlog" in Nederland. Haar moeder, Katharına Güldenmann, was de dochter van de herbergier en was een kruidengeneeskundige en een traditionele arts die kruiden verzamelde voor traditionele ziekte en gezondheid en deze als medicijn verkocht. Omdat haar moeder te vroeg beviel, bracht Jonannes haar kinderschoenen en jonge jeugd door met een zeer zwakke ziekte. Kepler, met zijn buitengewone, wonderbaarlijke diepgaande wiskundige vaardigheden, zou zijn gasten in de herberg van zijn grootvader vermaken door hen punctuele en correcte antwoorden te geven aan klanten die hem wiskundige vragen en problemen stelden.

Hij ontmoette de astronomie op jonge leeftijd en wijdde zich er zijn hele leven aan. Toen hij zes jaar oud was, nam zijn moeder hem mee naar een hoge heuvel in 1577 om de "Grote Komeet van 1577" te observeren, die heel duidelijk te zien is in veel landen van Europa en Azië. Hij nam ook een maansverduistering waar in 1580 toen hij 9 jaar oud was, en hij schreef dat hij hiervoor naar een zeer open landschap ging en dat de maan die werd vastgehouden "erg rood" werd. Omdat Kepler in zijn jeugd echter aan pokken leed, was zijn hand gehandicapt en zijn ogen zwak. Vanwege deze gezondheidsbarrières is de mogelijkheid om als waarnemer in de astronomie te werken beperkt.

Na zijn afstuderen aan de academische middelbare school, de Latijnse school en het seminarie in Maulbronn, in 1589, begon Kepler de Tübinger Stift aan de Universiteit van Tübingen te bezoeken. Daar studeerde hij filosofie bij Vitus Müller en theologie bij Jacop Heerbrand (hij was een student van Philipp Melanchthonat aan de Universiteit van Wittenberg). Jacop Heerbrand doceerde theologie aan Michael Maestlin totdat hij in 1590 kanselier werd van de Universiteit van Tübingen. Omdat hij een zeer goede wiskundige was, toonde Kepler zich onmiddellijk op de universiteit, aangezien Anyi destijds werd beschouwd als een zeer bekwame astroloog-horoscoopinterpretator, maakte hij naam door naar de horoscopen van zijn universiteitsvrienden te kijken. Met de leer van professor Michael Maestlin uit Tübingen leerde hij zowel het systeem van geocentrisch geocentrisme van Ptolemaeus als het heliocentrische systeem van planetaire beweging van Copernicus. Op dat moment achtte hij het heliocentrische systeem geschikt. In een van de wetenschappelijke debatten die aan de universiteit werden gehouden, verdedigde Kepler de theorieën van het heliocentrische heliocentrische systeem, zowel theoretisch als religieus, en beweerde hij dat de zon de voornaamste bron van zijn bewegingen in het heelal was. Kepler wilde protestantse predikant worden toen hij afstudeerde aan de universiteit. Maar aan het einde van zijn universitaire studie, op 1594-jarige leeftijd in april 25, kreeg Kepler het advies om wiskunde en astronomie te gaan geven aan de protestantse school in Graz, een zeer prestigieuze academische school (later bekeerd tot de universiteit van Graz) en aanvaardde deze positie als leraar.

Mysterium cosmographicum

Het eerste fundamentele astronomische werk van Johannes Kepler, Mysterium Cosmographicum (The Cosmographic Mystery), is zijn eerste gepubliceerde verdediging van het Copernicaanse systeem. Kepler suggereerde dat op 19 juli 1595, toen hij lesgaf in Graz, periodieke conjuncties van Saturnus en Jupiter in de tekens zouden verschijnen. Kepler merkte op dat gewone polygonen in precieze verhoudingen verbonden waren met een geschreven en een afgebakende cirkel die hij in twijfel trok als de geometrische basis van het universum. Nadat hij er niet in was geslaagd een enkele reeks polygonen te vinden die passen bij zijn astronomische waarnemingen (er komen ook extra planeten bij het systeem), begon Kepler te experimenteren met de driedimensionale veelvlakken. Een van elke platonische vaste stof is uniek geschreven en wordt begrensd door bolvormige hemellichamen die deze vaste lichamen met elkaar verbinden en elk van hen omsluiten in de bol, die elk 6 lagen produceren (6 bekende planeten Mercurius, Venus, aarde, Mars, Jupiter en Saturnus). Deze vaste stoffen zijn, wanneer ze netjes zijn gerangschikt, achthoekig, twintigvlakken, dodecaëder, regelmatige tetraëder en kubus. Kepler ontdekte dat de bollen zich met bepaalde tussenpozen binnen de cirkel rond de zon bevonden (binnen precieze grenzen die betrekking hebben op astronomische waarnemingen) in verhouding tot de grootte van de baan van elke planeet. Kepler ontwikkelde ook een formule voor de lengte van de omlooptijd van de bol van elke planeet: de toename van omloopperioden van de binnenplaneet naar de buitenplaneet is tweemaal de straal van de bol. Kepler verwierp deze formule later echter als onzeker.

Zoals vermeld in de titel, dacht Kepler dat God zijn geometrische plan voor het universum had onthuld. Veel van Keplers enthousiasme voor Copernicaanse systemen vloeide voort uit zijn theologische overtuiging dat er een verband was tussen de natuurkunde en de religieuze visie (het universum waar de zon de Vader vertegenwoordigt, het sterrenstelsel de Zoon en het universum waarin de ruimte de Heilige Geest vertegenwoordigt) is een weerspiegeling van God. De Mysterium Sketch bevat uitgebreide hoofdstukken over de verzoening van het heliocentrisme dat het geocentrisme ondersteunt met bijbelse fragmenten.

Het Mysterium werd in 1596 gepubliceerd en Kepler nam kopieën en begon het in 1597 naar vooraanstaande astronomen en aanhangers te sturen. Het werd niet veel gelezen, maar het maakte Kepler beroemd als een zeer getalenteerde astronoom. Een enthousiast offer, sterke supporters en deze man die zijn positie in Graz behield, opende een belangrijke deur voor het toekomstige patronagesysteem.

Hoewel de details in zijn latere werk werden gewijzigd, heeft Kepler nooit afstand gedaan van de platonistische veelvlak-bolvormige kosmologie van Mysterium Cosmographicum. Zijn latere fundamentele astronomische werk behoefde alleen enige verbetering: het berekenen van de nauwkeurigere binnen- en buitenafmetingen van bollen door de excentriciteit van planetaire banen te berekenen. In 1621 publiceerde Kepler de tweede, verbeterde editie van het Mysterium, half zo lang, waarin de correcties en verbeteringen werden beschreven die in de 25 jaar na de eerste editie waren aangebracht.

In termen van de invloed van Mysterium kan het als belangrijk worden beschouwd als de eerste modernisering van de theorie die door Nicolaus Copernicus in "De Revolutionibus" naar voren is gebracht. Hoewel Copernicus in dit boek wordt voorgesteld als een pionier in het heliocentrische systeem, wendde hij zich tot Ptolemeïsche instrumenten (excentrische en excentrische frames) om de verandering in orbitale snelheden van de planeten te verklaren. Hij verwees ook naar het omloopcentrum van de aarde om de berekening te ondersteunen in plaats van naar de zon en om de lezer niet in verwarring te brengen door te veel van Ptolemaeus af te wijken. De moderne astronomie heeft veel te danken aan het "Mysterium Cosmographicum" omdat het de eerste stap is om de overblijfselen van het Copernicaanse systeem uit de Ptolemeïsche theorie te verwijderen, afgezien van de tekortkomingen in de hoofdthese.

Barbara Müller en Johannes Kepler

In december 1595 ontmoette Kepler elkaar voor het eerst en begon hij het hof te maken met de 23-jarige weduwe Barbara Müller, die een jonge dochter had genaamd Gemma van Dvijneveldt. Müller was erfgenaam van de landgoederen van haar ex-man en was ook een succesvolle moleneigenaar. Zijn vader Jobst verzette zich aanvankelijk tegen de adel van Kepler; Hoewel het geslacht van zijn grootvader aan hem werd geërfd, was zijn armoede onaanvaardbaar. Jobst Kepler werd zachter na het voltooien van het Mysterium, maar hun verloving werd verlengd vanwege de details van de afdruk. Maar de kerkmedewerkers die het huwelijk organiseerden, eerden Müllers met deze afspraak. Barbara en Johannes trouwden op 27 april 1597.

In de eerste jaren van het huwelijk had de Kepler twee kinderen (Heinrich en Susanna), maar beiden stierven op jonge leeftijd. In 1602, hun dochter (Susanna); Een van hun zonen (Friedrich) in 1604; en in 1607 werd hun tweede zoon (Ludwig) geboren.

Ander onderzoek

Na de publicatie van het Mysterium startte Kepler met de hulp van de supervisors van de Graz-school een zeer ambitieus programma om zijn werk te runnen. Hij plande nog vier boeken: de vaste grootte van het universum (de zon en vijf jaar); planeten en hun bewegingen; de fysieke structuur van de planeten en de vorming van geografische structuren (kenmerken gericht op de aarde); De invloed van de lucht op de aarde omvat atmosferische invloed, methorologie en astrologie.

Onder hen Reimarus Ursus (Nicolaus Reimers Bär) - keizer wiskundige II. Hij vroeg de astronomen aan wie hij Mysterium stuurde, met Rudolph en zijn aartsrivaal Tycho Brahe, om hun mening. Ursus antwoordde niet direct, maar publiceerde de brief van Kepler met Tyco opnieuw onder de naam Tychonic system om zijn eerdere geschil voort te zetten. Ondanks deze zwarte vlek begon Tycho het met Keplerl eens te worden en bekritiseerde Kepler's systeem met harde maar goedkeurende kritiek. Met enige bezwaren heeft Tycho onnauwkeurige numerieke gegevens uit Copernicus verkregen. Door middel van brieven begonnen Tycho en Kepler de vele astronomische problemen in de Copernicaanse theorie te bespreken die stilstaan ​​bij het maanfenomeen (vooral religieuze competentie). Maar zonder Tycho's aanzienlijk nauwkeurigere waarnemingen, kon Kepler deze problemen op geen enkele manier aanpakken.

In plaats daarvan richtte hij zijn aandacht op 'harmonie', de numerieke relatie tussen chronologie en muziek met de wiskunde en de fysieke wereld, en hun astrologische gevolgen. Erkennend dat de aarde een ziel heeft (de aard van de zon die niet verklaart hoe de planeten bewegen), ontwikkelde hij een doordacht systeem dat astrologische aspecten en astronomische afstanden tot weersomstandigheden en aardse verschijnselen combineert. Een nieuwe religieuze spanning begon de werksituatie in Graz te bedreigen, hoewel herhalingen tot 1599 beperkt werden door de onzekerheid van de beschikbare gegevens. In december van dat jaar nodigde Tycho Kepler uit naar Praag; Op 1 januari 1600 (voordat hij de uitnodiging ontving), vestigde Kepler zijn hoop op Tycho's bescherming die deze filosofische, zelfs sociale en financiële problemen zou kunnen oplossen.

Tycho Brahe's werk

Op 4 februari 1600 ontmoette Kepler elkaar in Benátky nad Jizerou (35 km van Praag), waar Tycho Brahe en zijn assistent Franz Tengnagel en Longomontanus laTycho hun nieuwe observaties uitvoerden. Meer dan twee maanden voor hem bleef hij een gast bij het uitvoeren van Tycho's observaties van Mars. Tycho bestudeerde de gegevens van Kepler voorzichtig, maar was onder de indruk van Keplers theoretische ideeën en gaf hem al snel meer toegang. Kepler wilde zijn theorie in het Mysterium Cosmographicum testen met Mars-data, maar berekende dat het werk twee jaar zou duren (tenzij hij de data voor eigen gebruik kon kopiëren). Met de hulp van Johannes Jessenius begon Kepler met Tycho te onderhandelen over meer formele zakelijke deals, maar deze overeenkomst eindigde toen Kepler Praag op 6 april verliet met een boze ruzie. Kepler en Tycho kwamen snel bij elkaar en bereikten in juni een akkoord over beloning en accommodatie, en Kepler keerde terug naar huis om zijn gezin in Graz te verzamelen.

Politieke en religieuze moeilijkheden in Graz deden Kepler's hoop op een snelle terugkeer naar Brahe verbrijzelen. In de hoop zijn astronomische studies voort te zetten, had aartshertog een ontmoeting met Ferdinand geregeld. Ten slotte schreef Kepler een artikel gewijd aan Ferdinand waarin hij een op kracht gebaseerde theorie naar voren bracht om maanbewegingen te verklaren: "In Terra inest virtus, quae Lunam ciet" ("Er is een kracht in de wereld die de maan laat bewegen"). Hoewel dit artikel hem geen plaats gaf in de regering van Ferdinand, beschrijft het een nieuwe methode die hij op 10 juli in Graz toepaste voor het meten van maansverduistering. Deze waarnemingen vormden de basis voor zijn onderzoek naar de wet van de optica om een ​​hoogtepunt te bereiken bij Astronomiae Pars Optica.

Toen hij op 2 augustus 1600 weigerde terug te keren naar Catalysis, werden Kepler en zijn gezin uit Graz verbannen. Een paar maanden later keerde Kepler terug naar Praag, waar de rest van het huis nu is. Voor het grootste deel van 1601 werd het rechtstreeks ondersteund door Tycho. Tycho kreeg de taak Kepler-planeten te observeren en schoven te schrijven voor Tycho's tegenstanders. In september kreeg Tycho Kepler zover dat hij partner werd in opdracht van een nieuw project (Rudolphine Tables ter vervanging van de Prutenic Tables van Erasmus Reinhold) dat Kepler aan de keizer presenteerde. Twee dagen na Tycho's onverwachte dood op 24 oktober 1601 werd Kepler benoemd tot erfgenaam van de grote wiskundige die verantwoordelijk was voor het voltooien van Tycho's eindeloze werk. Hij bracht de meest productieve periode van zijn leven door als een groot wiskundige gedurende de volgende 11 jaar.

1604 Supernova

In oktober 1604 verscheen een nieuwe heldere avondster (SN 1604), maar Kepler geloofde de geruchten pas toen hij het zelf zag. Kepler begon Novay systematisch te observeren. Astrologisch was dit het begin van zijn vurige trigon aan het einde van 1603. Twee jaar later werd Kepler, die ook een nieuwe ster beschreef in De Stella Nova, aan de keizer voorgesteld als astroloog en wiskundige. Bij het aanpakken van astrologische interpretaties die sceptische benaderingen aantrekken, richtte Kepler zich op de astronomische eigenschappen van de ster. De geboorte van een nieuwe ster impliceerde de veranderlijkheid van de hemel. In een bijlage besprak Kepler ook het werk van de laatste chronologie van de Poolse historicus Laurentius Suslyga: hij nam aan dat de acceptatiekaarten van Suslyga vier jaar achter waren, en vervolgens werd berekend dat Bethlehem Star zou samenvallen met de eerste belangrijke schakel van de vorige 800-jarige cyclus.

Dioptrice, Somnium-manuscript en ander werk

Na de voltooiing van Astronoma Nova waren veel Kepler-onderzoeken gericht op de voorbereiding van de Rudolphine-tabellen en werd een alomvattende efemere (aanbevolen schattingen van de positie van sterren en planeten) vastgesteld op basis van de tabel. Ook de poging om samen te werken met de Italiaanse astronoom is mislukt. Sommige van zijn werken zijn chronologisch gerelateerd, en hij doet ook dramatische voorspellingen van astrologie en rampen zoals Helisaeus Roeslin.

Kepler en Roeslin publiceerden de serie waarin hij aanviel en tegenaanval, terwijl de fysicus Feselius werk publiceerde om alle astrologie en Roeslin's privéwerk te verdrijven. In de eerste maanden van 1610 ontdekte Galilea Galilei met zijn krachtige nieuwe telescoop vier satellieten in een baan om Jupiter. Nadat zijn verslag met Sidereus Nuncius was gepubliceerd, vond Galileo het idee van Kepler om de betrouwbaarheid van Keplers waarnemingen aan te tonen, goed. Kepler publiceerde enthousiast een kort antwoord, Dissertatio cum Nuncio Sidereo (met Star Messenger Sohbet).

Hij steunde de waarnemingen van Galileo en stelde verschillende reflecties voor over kosmologie en astrologie, evenals de telescoop voor astronomie en optica, en de inhoud en betekenis van Galileo's ontdekkingen. Later dat jaar bood Kepler meer steun van Galileo en publiceerde hij zijn eigen telescopische waarnemingen van "The moons in Narratio de Jovis Satellitibus". Vanwege de teleurstelling van Kepler publiceerde Galileo ook geen reacties over Astronomia Nova. Na het horen van de telescopische ontdekkingen van Galileo, begon Kepler experimenteel en theoretisch onderzoek van telescopische optica met behulp van een telescoop die was geleend van de hertog van Keulen, Ernest. De resultaten van het manuscript werden in september 1610 voltooid en in 1611 gepubliceerd als Dioptrice.

Studies in wiskunde en natuurkunde

Dat jaar schreef hij als nieuwjaarsgeschenk een korte folder met de titel Strena Seu de Nive Sexangula (Hexagonal Snow A Christmas Gift) voor zijn vriend, baron von Wackher Wackhenfels, die ooit een baas was. In deze verhandeling publiceerde hij de eerste uitleg van de hexagonale symmetrie van sneeuwvlokken en breidde hij het debat uit naar de hypothetische atomistische fysische basis voor symmetrie, waarna hij bekend werd als een uitspraak over de meest efficiënte opstelling, het Kepler-vermoeden voor het inpakken van bollen. Kepler was een van de pioniers van de wiskundige toepassingen van infinitesimalen, zie de wet van continuïteit.

Harmonices Mundi

Kepler was ervan overtuigd dat geometrische vormen creatief zijn in de inrichting van de hele wereld. Harmony probeerde met muziek de verhoudingen van die natuurlijke wereld te verklaren - vooral astronomisch en astrologisch.

Kepler begon regelmatige polygonen en vaste lichamen te onderzoeken, inclusief getallen die bekend staan ​​als Kepler's lichamen. Van daaruit breidde hij zijn harmonische analyse uit voor muziek, astronomie en meteorologie; Harmonie is ontstaan ​​uit de geluiden gemaakt door de hemelse geesten, en astronomische gebeurtenissen zijn de interactie tussen deze tonen en menselijke geesten. 5. Aan het einde van het boek bespreekt Kepler de relaties tussen de omloopsnelheid en de baanafstand van de zon in planetaire beweging. Een soortgelijke relatie werd gebruikt door andere astronomen, maar Tycho verfijnde hun nieuwe fysieke betekenis met zijn gegevens en zijn eigen astronomische theorieën.

Naast andere harmonieën zei Kepler wat bekend staat als de derde wet van de beweging van planeten. Hoewel hij de datum van dit feest vermeldt (8 maart 1618), geeft hij geen details over hoe u tot deze conclusie bent gekomen. Het enorme belang van planetaire dynamica van deze zuiver kinematische wet werd echter pas in de jaren zestig van de vorige eeuw gerealiseerd.

Overname van Kepler's theorieën in de astronomie

De wet van Kepler werd niet onmiddellijk aangenomen. Er waren veel hoofdredenen, waaronder Galileo en Rene Descartes, om Keplers Astronomia Nova volledig te negeren. Veel ruimteologen, waaronder de leraar van Kepler, waren tegen Keplers intrede in de natuurkunde, inclusief astronomie. Sommigen gaven toe dat hij zich in een acceptabele positie bevond. Ismael Boulliau accepteerde elliptische banen, maar verving de Kepler-veldwet.

Veel ruimtewetenschappers hebben de theorie van Kepler en de verschillende wijzigingen ervan, contra-astronomische waarnemingen, getest. Tijdens het Mercury-transitevenement in 1631 had Kepler onzekere metingen van Mercurius en adviseerde waarnemers om te zoeken naar dagelijkse transits voor en na de voorgeschreven datum. Pierre Gassendi bevestigde de voorspelde doorreis van Kepler in de geschiedenis. Dit is de eerste waarneming van de doorvoer van Mercurius. Maar; Zijn poging om de Venusovergang te observeren, mislukte slechts een maand later vanwege onnauwkeurigheden in de Rudolphine-tabellen. Gassendi realiseerde zich niet dat het grootste deel van Europa, inclusief Parijs, niet zichtbaar was. Toen Jeremiah Horrocks in 1639 transits van Venus observeerde, paste hij de parameters aan van het Kepleriaanse model dat transities voorspelde met behulp van zijn eigen observaties, en bouwde hij vervolgens het apparaat in transitionele observaties. Hij bleef een fervent voorstander van het Kepler-model.

De "Copernicaanse astronomie-samenvatting" werd gelezen door astronomen in heel Europa, en na de dood van Kepler werd dit het belangrijkste middel om Kepler's ideeën te verspreiden. Tussen 1630 en 1650 werd het meest gebruikte astronomie-leerboek omgezet in ellips-gebaseerde astronomie. Ook accepteerden maar weinig wetenschappers zijn fysiek gebaseerde ideeën voor hemelbewegingen. Dit resulteerde in Isaac Newton's Principia Mathematica (1687), waarin Newton de wetten van de planetaire beweging van Kepler ontleende aan een op kracht gebaseerde theorie van universele zwaartekracht.

Historisch en cultureel erfgoed

Naast de rol die Kepler speelde in de historische ontwikkeling van astronomie en natuurfilosofie, bekleedde het ook een belangrijke plaats in de geschiedschrijving van filosofie en wetenschap. Kepler en zijn bewegingswetten kwamen centraal te staan ​​in de astronomie. Bijvoorbeeld; Jean Etienne Montucla's Historie des Mathematiques (1758) en Jean Baptiste Delambre's Histoire de l'astronomie moderne (1821). Deze en dergelijke verslagen, geschreven met het perspectief van verlichting, verfijnden Keplers bewijs dat niet werd bevestigd door metafysisch en religieus scepticisme, maar later Natuurfilosofen uit de Romantiek zagen deze elementen centraal staan ​​in zijn succes. De invloedrijke geschiedenis van de inductieve wetenschappen ontdekte dat William Whewell Kepler in 1837 het archetype was van het inductieve wetenschappelijke genie; De filosofie van de inductieve wetenschappen beschouwde Whewell Kepler in 1840 als de belichaming van de meest geavanceerde vormen van de wetenschappelijke methode. Evenzo heeft Ernst Friendich hard gewerkt om de eerste manuscripten van Apelt Kepler te onderzoeken.

Nadat Ruya Caricesi was gekocht door Buyuk Katherina, werd Kepler een sleutel tot 'Revolution of Sciences'. Apelt zag Kepler's als onderdeel van een verenigd systeem van wiskunde, esthetische gevoeligheid, fysiek idee en theologie en creëerde de eerste uitgebreide analyse van Kepler's leven en werk. Een aantal moderne vertalingen van Kepler staat op het punt te worden voltooid in de late 19e en vroege 20e eeuw, en Max Cospars Kepler-biografie werd gepubliceerd in 1948. [43] Maar Alexandre Koyre werkte aan Kepler, de eerste mijlpaal in zijn historische interpretaties was de kosmologie en invloed van Kepler. Eerste generatie professionele wetenschapshistorici van Koyre en anderen beschreven 'Wetenschappelijke Revolutie' als de centrale gebeurtenis in de geschiedenis van de wetenschap, en Kepler was (misschien) de centrale figuur in de revolutie. is gedefinieerd. Koyre stond centraal in de intellectuele transformatie van oude naar moderne wereldbeelden, in plaats van Kepler's experimentele werk in hun institutionalisering.Sinds de jaren zestig, Keplers astrologie en meteorologie, geometrische methoden, de rol van religieuze opvattingen, literaire en retorische methoden, cultuur en filosofie. Met inbegrip van zijn uitgebreide werk heeft hij zijn studiebeurzenvolume uitgebreid. Keps 'plaats in de wetenschappelijke revolutie leverde een verscheidenheid aan filosofische en populaire debatten op. The Sleepwalkers (1960) stelden duidelijk dat Keplerin (moreel en theologisch) de held van de revolutie was. Wetenschapsfilosofen zoals Charles Sanders Peirce, Norwood Russell Hanson, Stephen Toulmin en Karl Popper wendden zich vaak tot Kep omdat ze voorbeelden in Kepler's werk vonden dat ze analoog redeneren, vervalsing en vele andere filosofische concepten niet konden verwarren. Het belangrijkste conflict tussen natuurkundigen Wolfgang Pauli en Robert Fludd is het onderwerp van onderzoek naar de effecten van analytische psychologie op wetenschappelijk onderzoek. Kepler kreeg een populair beeld als het symbool van wetenschappelijke modernisering, en Carl So gan beschreef hem als de eerste astrofysicus en de laatste wetenschappelijke astroloog.

De Duitse componist Paul Hindemith schreef een opera over Kepler getiteld Die Harmonie der Welt en produceerde een symfonie met dezelfde naam.

Op 10 september was Kepler in Oostenrijk te zien in een van de motieven van een zilveren verzamelmunt en liet hij een historisch erfgoed achter (10 euro Johannes Kepler zilveren munt. Op de achterkant van de munt staat een portret van Kepler waar hij zijn onderwijstijd in Graz doorbracht. Kepler persoonlijk Prins Hans Ulrich Van Eggenberb De voorzijde van de munt is waarschijnlijk beïnvloed door de vesting Eggenberg, voor de munt zijn geneste bollen uit het Mysterium Cosmographicum.

In 2009 noemde NASA een grote projectmissie in de astronomie de "Kepler-missie" voor de bijdragen van Kepler.

Fiorland National Park in Nieuw-Zeeland heeft bergen die de "Kepler Mountains" worden genoemd en staat ook bekend als de Three Da Walking Trail Kepler Track.

Besloten door de American Epsychopathic Church (VS) om op 23 mei, Kepler Day, een religieuze feestdag voor de kerkkalender te houden.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties