Welke test is hoe betrouwbaar in COVID-19? Wordt de coronavirus-test thuis uitgevoerd?

Welke test is hoe betrouwbaar in COVID-19? Wordt de coronavirus-test thuis uitgevoerd?
Welke test is hoe betrouwbaar in COVID-19? Wordt de coronavirus-test thuis uitgevoerd?

Diagnostische tests spelen een cruciale rol bij het beheersen van de COVID-19-pandemie die de wereld treft.


Ook voor mensen bij wie het coronavirus is vastgesteld, is het van groot belang om na de test de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, los van de samenleving. PCR-, ELISA IgG- en IgM-antilichaamtests, sneltests en PCR-thuissets worden gebruikt voor diagnose bij mensen met een vermoeden van coronavirus. Het is erg belangrijk om te weten wat deze testen betekenen en welke resultaten ze geven met welke indicatoren in het lichaam om de juiste stappen te zetten in de strijd tegen de ziekte. Bovendien bieden praktische PCR-testkits, die door de persoon thuis kunnen worden toegepast, veel gemak aan diegenen die bang zijn om naar het ziekenhuis te gaan of die niet de mogelijkheid hebben om naar het ziekenhuis te gaan, en dragen ze bij aan het voorkomen van de verspreiding van het virus met de voortzetting van sociaal isolement.

Van de afdeling Infectieziekten en Klinische Microbiologie, Memorial Şişli Hospital Uz. Dr. M. Servet Alan gaf informatie over PCR en antilichaamtests die nodig zijn voor alle stadia van het Covid-19-virus.

PCR-test wordt gedaan door een uitstrijkje uit de keel en neus te nemen.

De PCR-test die wordt toegepast bij de diagnose van COVID-19 is een veilige test waarmee mensen met de ziekte van COVID-19 in het vroegste stadium kunnen worden geïdentificeerd, zelfs als er geen symptomen zijn. Een vroege diagnose van de ziekte helpt ook bij een vroege start van het behandelings-, isolatie- en preventieproces. De methode genaamd Polymerase Chain Reaction (PCR) detecteert het genetisch materiaal (RNA) van het virus. Bij PCR-tests, die een moleculaire test zijn, wordt een wattenstaafje uit de keel en neus genomen met behulp van een wattenstaafje. Dit voorbeeld geeft, mits goed opgevat en bestudeerd, uiterst nauwkeurige resultaten.

PCR-test kan ook thuis worden uitgevoerd

Voor mensen met een vermoedelijke ziekte is het erg belangrijk om thuis geïsoleerd te worden, om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de ziekte onder controle te houden. Om deze reden is er behoefte aan mensen die hun huis niet willen verlaten en niet naar het ziekenhuis kunnen om een ​​PCR-test te ondergaan door thuis of in hun omgeving zelf een uitstrijkje te nemen. Met PCR-testkits thuis kan de persoon monsters nemen uit zijn keel en neus, deze in een doos naar het laboratorium sturen en de resultaten online bekijken. Deze tests, die het isolatieproces thuis ondersteunen en zo voorkomen dat het aantal te besmetten mensen toeneemt, worden ook wel snelle diagnose genoemd. PCR-tests voor thuis verschillen van snelle diagnosekits door hun betrouwbaarheid. Het belangrijkste aandachtspunt hierbij is dat de monsters correct en hygiënisch worden genomen en in overeenstemming met de voorzorgsmaatregelen om besmetting voor anderen te voorkomen. Indien mogelijk mogen er geen andere mensen in de buurt zijn van de persoon die het monster neemt. Om ervoor te zorgen dat de tests de juiste resultaten opleveren, moeten monsters worden genomen door de gespecificeerde stappen te volgen.

Naast mensen ouder dan 65 jaar, die hun huis niet willen verlaten, die niet naar het ziekenhuis kunnen, die bewegingsbeperking hebben en die door hun chronische ziekten in de risicogroep zitten en daarom het isolatieproces niet mogen verstoren; PCR-testtoepassing thuis is ook een belangrijke optie voor mensen die in gesloten en drukke gebieden moeten zijn, vaak naar het buitenland of intercity reizen en hun familie willen bezoeken. Het is ook mogelijk om thuis via de thuiszorg monsters te nemen voor PCR-, antilichaam- of andere medische tests. Geen enkele test voldoet aan deze behoefte in een situatie waarin een doktersonderzoek vereist is.

Mogelijkheid tot vals-negatieve resultaten bij snelle antigeentests

Antigeentests detecteren enkele eiwitten van het COVID-19-virus. De resultaten van vloeistofmonsters die met een wattenstaafje uit de neus en / of keel worden genomen, kunnen ook in zeer korte tijd worden verkregen. Deze tests zijn goedkoper en sneller. Omdat het veel goedkoper en sneller is dan PCR-tests, kan het de voorkeur hebben in termen van het testen van een groot aantal mensen. Deze tests, die momenteel niet geschikt zijn voor algemeen gebruik, kunnen echter een 'vals negatief' resultaat opleveren. Valse negativiteit is wanneer het testresultaat negatief blijkt te zijn, ook al is de persoon besmet met het virus. In dit geval is controle door PCR-test vereist.

Degenen die zich afvragen of ze COVID-19 eerder hebben gehad ...

Door de COVID-19-pandemie maken mensen met een simpele verkoudheid zich ook zorgen over het coronavirus, en veel mensen vragen zich af of ze de ziekte eerder hebben gehad. In dit geval worden antilichaamtests die bepalen of de persoon COVID-19 eerder is tegengekomen, belangrijk. IgM- en IgG-antilichaamtests zijn tests die worden bestudeerd door bloed uit de vasculaire toegang te nemen en die het coronavirus van de persoon met of zonder symptomen en immuunstatus kunnen aantonen. Terwijl IgM mensen identificeert die de ziekte hebben gehad of onlangs de ziekte hebben gehad, verschijnt IgG ongeveer twee weken na het begin van de ziekte en kan het langer worden gedetecteerd dan IgM. Behandeling met plasma van mensen die COVID-19 hebben gehad en antilichamen hebben ontwikkeld bij patiënten met ernstige COVID-19-symptomen, geeft succesvolle resultaten.

Als de antilichaamtest positief is ...

Antilichaamtests worden ook gebruikt om de mate van blootstelling aan het COVID-19-virus in de gemeenschap te bepalen, met andere woorden, om te bepalen hoeveel van de samenleving deze infectie heeft gehad. In de eerste dagen dat het virus in aanraking komt, is de immuunrespons net begonnen en wordt er mogelijk geen antilichaam gedetecteerd. Nadat het antilichaam is gevormd, wordt de aanwezigheid van het antilichaam nog een tijdje gedetecteerd, zelfs als de infectie eindigt. Daarom worden antilichaamtests alleen niet gebruikt voor de diagnose van actieve COVID-19-infectie. Het is uiterst betrouwbaar wanneer antilichaamtests positief blijken te zijn. Bij sommige mensen worden echter, hoewel ze het virus tegenkomen, geen antilichamen gevormd of kunnen de gevormde antilichamen na een tijdje verdwijnen. Positief voor COVID-19-antilichaam; Het geeft niet aan dat er volledige immuniteit is tegen coronavirus, dat het beschermd is tegen deze ziekte of dat het virus niet op anderen wordt overgedragen. Mensen die een coronavirusinfectie hebben gehad, moeten ook dezelfde regels voor sociale afstand, hygiëne en masker volgen.

U kunt uw PCR- en antilichaamtests samen laten doen.

De gevoeligheid en nauwkeurigheid van antilichaamtesten uitgevoerd met ELISA en vergelijkbare methoden zijn veel hoger dan snelle (snelle) antilichaamtesten met lage betrouwbaarheid. Het gebruik van gevoelige en zeer specifieke methoden zoals ELISA IgM en IgG samen met PCR draagt ​​bij aan de kans op een nauwkeurige diagnose en geeft een beeld van het ziektestadium.babbelen


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen