Waar is El Capitan Hoogte Hoeveel meter?

Waar is El Capitan Hoogte Hoeveel meter?
Waar is El Capitan Hoogte Hoeveel meter?

El Capitan is een rotsformatie gevonden in Yosemite National Park. De formatie bevindt zich aan de noordkant van Yosemite Valley en eindigt aan de westkant. De formatie bestaande uit monolietgraniet is 900 meter hoog. Het wordt bezocht door bergbeklimmers over de hele wereld. El Capitan-rots is de grootste massa graniet die op het grondoppervlak wordt gevonden.


De formatie werd door Mariposa Battalion "El Capitan" genoemd na zijn ontdekking in 1851. El Capitán (kapitein, wat leider betekent) is vertaald uit de lokale taalnaam, die "To-to-kon oo-lah" of "To-tock-ah-noo-lah" is.

Alex Honnold werd de eerste persoon die El Capitan beklom met een gratis solo-methode op 3 juni 2017. De klim, die begon om 5:32 lokale tijd en 3 uur en 56 minuten duurde, inspireerde de documentaire Free Solo uit 2018.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties