Auto's uitrusten met lithium-ionbatterijen in de eerste Russische elektrische autorace

Auto's uitrusten met lithium-ionbatterijen in de eerste Russische elektrische autorace
Auto's uitrusten met lithium-ionbatterijen in de eerste Russische elektrische autorace

RENERA Ltd., de industrie-integrator voor energieopslagsystemen van de Russische staat Atomic Energy Corporation Rosatom. Şti. (dochteronderneming van het brandstofbedrijf TVEL) organiseerde Ruslands eerste elektrische kartrace.


De raceauto's van de MINI-klasse die aan het evenement deelnamen, waren uitgerust met oplaadbare lithium-ionbatterijen van Rosatom. Deze races, bijgewoond door kinderen van 9-11 jaar, werden georganiseerd door KAGK Academy Automotorsport F7 en Rosatom in St. Het werd gehouden op het Izhorets kartingveld in de wijk Kolpinsky in St. Petersburg.

Tien 10 kW elektrische skeltervoertuigen uitgerust met RENERA-batterijen namen deel aan de wedstrijd. Karting-voertuigen onderscheiden zich als meer dynamische en manoeuvreerbare voertuigen op het circuit in vergelijking met benzineauto's. In tegenstelling tot benzineauto's hebben elektrische kartvoertuigen ook geen uitlaat. Deze functie is vooral belangrijk voor indoor kartingvelden. Bij het oplossen van het probleem van luchtverontreiniging dat kan optreden door uitlaatgassen, wordt voorkomen dat jonge atleten worden gestoord door dit gas. De transitie naar elektrische voertuigen creëert nieuwe kansen voor zowel huurwagens als professionele teams.

RENERA-accu's zijn ontwikkeld met een capaciteit van 40 Ah (ampère-uur). Dankzij deze batterijen kunnen kartvoertuigen minimaal 20 minuten in racemodus rijden. Bovendien zijn deze batterijen binnen twee uur weer volledig opgeladen. Indien nodig is het ook mogelijk om de lege accu snel te vervangen door een opgeladen accu. Dankzij dit snelle proces kan de skelter gemakkelijk de race voortzetten.

Emin Askerov, Managing Director van RENERA Ltd Şti, legde de volgende verklaring af over dit onderwerp: “De opkomst van dergelijke apparatuur in Rusland was mogelijk dankzij de snelle ontwikkeling van energieopslagsystemen. De race van vandaag toonde een groot potentieel om een ​​milieuvriendelijke sport te ontwikkelen waarvan de populariteit aan kracht wint. Wij zijn van mening dat energieopslagapparaten van RENERA een groot potentieel hebben om niet alleen in het karten maar ook in andere vormen van elektrisch vervoer te worden geïmplementeerd. "

Lithium-ion accu's worden aangeboden als de meest geschikte oplossing voor energieopslag, zowel technisch als economisch. Deze waterdichte batterijen hebben geen speciale ruimtes nodig voor onderhoud en opladen. De hoge energiedichtheid van lithium-ionbatterijen, die een zeer lange levensduur hebben, maakt ze ook licht en compact. Net als RENERA-batterijen, geproduceerd in overeenstemming met hoge veiligheidsnormen, worden ze gebruikt in elektrische personenauto's en elektrische voertuigen van 's werelds grootste fabrikanten.

 


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties