Onbekend over het treinongeval van Pamukova

Onbekend over het treinongeval van Pamukova
Onbekend over het treinongeval van Pamukova

De Pamukova-ramp of het Pamukova-treinongeval is een treinongeval dat plaatsvond op 22 juli 2004 in het Pamukova-district van Sakarya. Yakup Kadri Karaosmanoğlu, die een versnelde treinreis tussen Ankara en Istanbul maakte, ontspoorde als gevolg van te hoge snelheid, waarbij 230 doden en 41 gewonden vielen bij in totaal 89 passagiers. Ongeval, Staatsspoorwegen van de Republiek Turkije (TCDD), het lopende privatiseringsproces ter plaatse en tot leven gebracht in de eerste stap van het nieuwe hogesnelheidstreinproject heeft plaatsgevonden. Het publiek reageerde op de hogesnelheidstreinaanvraag tussen de treinlijn Ankara-Istanbul, die qua aantal passagiers de drukste lijn is, na het ongeval dat plaatsvond als gevolg van de haastige overgang ondanks onvoldoende infrastructuur.


TCDD valt onder de privatisering, vooral sinds de jaren tachtig, en opeenvolgende regeringen hebben verschillende hervormingen doorgevoerd in deze instelling. Spoorwegen kregen echter niet zoveel investeringen als snelwegen in het vervoer over land.

Hoe het ongeval is gebeurd

Na het ongeval heeft prof. Dr. Volgens het rapport van het Wetenschappelijk Comité, gevormd onder voorzitterschap van Sıddık Binboğa Yarman, vond het ongeval als volgt plaats: Na het passeren van het Mekece-station reed de trein de bocht in met een straal van 345 meter met 132 kilometer / uur. De snelheidslimiet in de bocht is 80 km. Door de te hoge snelheid ontspoorde het linkerwiel van de tweede personenrijtuig van de trein, en als gevolg van het ontsporen van de aan deze wagon gekoppelde wagons werd het evenwicht van de trein verstoord en dreef deze snel en kantelde. In hetzelfde rapport werd vermeld dat er geen waarschuwingsborden en borden voor de monteurs op de plaats van het ongeval waren, dat de 5 uur en 15 minuten die voor de totale reis waren gegeven niet voldoende waren, en dat een ongeschikte infrastructuur ook een van de factoren was die van invloed waren op het ongeval.

Interventie voor bewijs ter plaatse

In de zaak die wordt gevoerd in het 2e Hooggerechtshof van Sakarya, zal Salih Ekizler, de advocaat van de beklaagden, beweren dat de stukken die tijdens het ongeval uit de wagens zijn gegooid, onmiddellijk na het ongeval door TCDD-functionarissen van hun plaats zijn gehaald en dat het bewijs dus zwart is gemaakt.

Geschillenprocedure tegen het treinongeval van Pamukova

De zaak werd behandeld in het 2e Hooggerechtshof van Sakarya. Na afloop van de zaak werd 1e ingenieur Fikret Karabulut veroordeeld tot 2 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en 100 YTL boete, 2e ingenieur Recep Sönmez tot 1 jaar en 3 maanden gevangenisstraf en 333 YTL boete. Train Chief Köksal Coşkun wordt vrijgesproken. Bovendien zal het verzoek van de openbare aanklager om een ​​onderzoek te openen tegen de algemeen directeur van TCDD Süleyman Karaman worden afgewezen door de minister van Transport Binali Yıldırım.

In het geval dat slechts twee ingenieurs kleine straffen kregen, mochten de verantwoordelijken niet worden onderzocht op de rails die de deskundige half defect vond. Met de expertrapporten kwam naar voren dat achter de ramp de hogesnelheidstreinproef met oude rails zat. Er werd een openbare zaak geopend bij het 2e Hoge Strafhof van Sakarya met betrekking tot het ongeval. In het deskundigenrapport bleek de eerste ingenieur 8 op 3 te zijn, de tweede ingenieur 8 en 1 in de spoorlijn 8. Terwijl alle facturen werden uitgereikt aan de machinisten, werd hoofdingenieur Fikret Karabalut vijf maanden vastgehouden en de tweede ingenieur Recep Sönmez drie maanden. Er kon echter niet worden vastgesteld wie de echte fout was. Advocaten van degenen die bij het ongeval zijn omgekomen, hebben een strafrechtelijke klacht ingediend om de belangrijkste criminelen te vinden die hebben bijgedragen aan de aanleg en het gebruik van de defecte rails. Het onderzoeksbevel is door de Raad van State ingetrokken. Bij de tweede poging stond de rechtbank een nieuw onderzoek niet toe, met als voorbeeld de Raad van State.

Het Hof van Cassatie heeft de straffen die bij het ongeval waren opgelegd 2 keer vernietigd

Sakarya 2. 1 2008 1 2 Februari 6 eerste geval in het geval van de Hoge Strafhof. monteur Fikret Karabalut werd veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf voor 3-jaren. De tweede monteur Recep Sönmez kreeg 2 jaar XNUMX gevangenisstraf. Treinchef Köksal Coşkun werd vrijgesproken. Het bestand is verplaatst naar het Supreme Court. Hooggerechtshof XNUMX. De correctionele kamer vernietigde het besluit vanwege een gebrek aan kennisgeving in het dossier. De lokale rechtbank moest naar de tekortkomingen gaan en opnieuw werden dezelfde straffen gegeven. Het Hooggerechtshof besliste opnieuw over de beslissing.

De laatste hoorzitting was op 2 december 2011. De advocaat van TCDD woonde de hoorzitting niet bij. De zaak werd uitgesteld tot 5 februari 7, aangezien de verklaringen van 2012 personen, die op bevel zouden moeten worden behandeld, niet werden opgenomen. Deze datum was precies twee weken na het verstrijken van de verjaringstermijn. Volgens de wetten is de verjaringstermijn voor het misdrijf "de dood door nalatigheid veroorzaken" 7.5 jaar. Aangezien de verjaringstermijn in de zaak in de laatste week van januari is verstreken, zullen de advocaten van de verdachte verzoeken de zaak uit de verjaringstermijn te schrappen. Ook de rechtbank zal aan dit verzoek moeten voldoen.

Ongevallenreacties

In haar verklaring over de verjaardag van het ongeval benadrukte de United Transport Workers Union (BTS) dat hoewel TCDD schuldig werd bevonden in een verhouding van 4/8, de beheerders niet voor de rechter werden gebracht. De voorzitter van de UCTEA Chamber of Mechanical Engineers, Emin Koramaz, bekritiseerde het ministerie van Transport en TCDD Management in zijn verklaring en verklaarde dat er geen rekening was gehouden met de technische waarschuwingen die vóór het ongeval waren gemaakt. Koramaz, die ook kritiek had op het jarenlange privatiseringsbeleid, stelde dat snelwegen beschermd zijn tegen spoorwegen en dat er niet in het spoorvervoer wordt geïnvesteerd.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties