Kinderen met speciale behoeften beginnen face-to-face onderwijs

Ouders van kinderen met speciale behoeften, ook aan het begin
Ouders van kinderen met speciale behoeften, ook aan het begin

De moeder, vader, broer of zelfs grootmoeder of grootvader zijn van een kind met een handicap is ook een speciaal geval, zegt de minister van Nationaal Onderwijs Ziya Selçuk. "Voor het eerst hebben we als Ministerie 12 cursusprogramma's voorbereid voor de gezinnen van personen die speciaal onderwijs nodig hebben"


Het ministerie van Nationaal Onderwijs, dat heeft besloten om vanaf maandag 26 oktober fulltime face-to-face onderwijs te starten voor studenten met speciale onderwijsbehoeften, voegt nieuwe ondersteunende activiteiten voor gezinnen toe. In oudertrainingen die zijn voorbereid door de Algemene Directie Levenslang Leren, starten ouders net als zij lessen om hun dagelijks leven, zelfzorg en communicatieve vaardigheden te verbeteren en emotionele steun te krijgen bij hun kinderen. Minister van Nationaal Onderwijs Ziya Selçuk, die te gast was bij een lezing in het cursusprogramma van het Mamak Public Education Center, was ook bij de ouders. "Als Ministerie hebben we 12 cursusprogramma's voorbereid voor de gezinnen van personen die voor het eerst speciaal onderwijs nodig hebben", zei Selçuk, "We weten dat het ook een bijzondere situatie is om de moeder, vader, broer of zus, zelfs grootmoeder of grootvader te zijn van een kind met een handicap. We willen onze ouders emotioneel ondersteunen met cursussen, hun kennis vergroten en hun werk gemakkelijker maken. " gebruikte de uitdrukking.

Het ministerie van Nationale Opvoeding heeft nieuwe onderwijsprogramma's gelanceerd voor de gezinnen van kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben. Deze cursussen zijn georganiseerd in een breed scala van 'gezinnen van personen met orthopedische handicaps en chronische ziekten tot' gezinnen van personen met aandachtstekortstoornissen en hyperactiviteitsstoornissen, en deze cursussen omvatten veel onderwerpen zoals het ondersteunen van de zelfzorg, het dagelijks leven, taal- en communicatieve vaardigheden van personen met speciale onderwijsbehoeften. . In deze context was minister Ziya Selçuk in Ankara Mamak Public Education Center om ouders te ontmoeten in een lessfeer.

Voorafgaand aan de les praatte minister Selçuk met de studenten in de trainingsworkshop voor keuken en stomerij, speciaal voorbereid voor beroepsopleidingen, en bekeek hij de producten in de tentoonstelling die door de stagiairs waren voorbereid nauwkeurig.

Minister Selçuk luisterde later naar de presentatie van de leraar aan het begin van de les met de ouders van de leerlingen die speciaal onderwijs nodig hadden, en aan het einde van de les nam Ziya het bestuur over als leraar. Minister Selçuk wees erop dat er 5 cursusprogramma's zijn die behoren tot 715 gehandicaptengroepen om de toegang van personen die speciaal onderwijs nodig hebben tot levenslang leren te vergroten, en vervolgde als volgt: “We vergroten de onderwijskansen van onze studenten, maar we moeten de ouders van deze kinderen steunen, dat wil zeggen, u. Omdat we weten dat het ook een bijzondere situatie is om moeder, vader, broer of zus te zijn, of zelfs grootmoeder of grootvader van een kind met een handicap. "

Selçuk zei dat het ministerie 12 cursusprogramma's heeft voorbereid voor gezinnen van personen die voor het eerst speciaal onderwijs nodig hebben, "We willen u emotionele steun geven, uw kennis vergroten en uw werk vergemakkelijken met de cursussen die u kiest op basis van de handicap van uw kind." zei.

"Terwijl de cursussen in openbare onderwijscentra normaal gesproken worden geopend met 12 stagiaires, zullen ze hier zelfs op verzoek van één persoon worden geopend." Minister Selçuk zei: “Het is mogelijk dat de cursussen 's avonds of in het weekend plaatsvinden, afhankelijk van de beschikbaarheid van de families van onze kinderen. Deze cursussen gaan door voor de gezinnen van onze kinderen die speciaal onderwijs nodig hebben. Het aantal en de variatie aan opleidingen kan worden vergroot naar gelang de behoeften en eisen. " gebruikte de uitdrukkingen.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties