Hoe leer je natuurkundelessen?

Natuurkunde les
Natuurkunde les

Hoe leer je natuurkundelessen: Studeren is een situatie die concentratie vereist, maar het kennen van de studiemethoden is een zeer belangrijke kwestie om zowel voor concentratie te zorgen als om studeren efficiënter te maken. De natuurkundeles is een interpretatieve les waarbij individuen hun numerieke capaciteiten moeten gebruiken, die is opgenomen in de groepslessen natuurkunde.


Natuurkunde is een van de lessen die door studenten als de moeilijkste in de branchecursussen worden ervaren als gevolg van een valse vooringenomenheid. Dit is de hoofdoorzaak van mislukking. De natuurkundelessen moeten worden gezien als andere lessen. Het is een gemakkelijke en plezierige cursus om te leren nadat aan enkele eenvoudige basisprincipes is voldaan.

We kunnen de moeilijkheidsgraad van de natuurkundige vragen in de examens verdelen in drie groepen:

 • 25% is gemakkelijk,
 • 50% is normaal,
 • 25% van hen leidt af,

Een student die aan een geprogrammeerde natuurkundecursus werkt, kan gemakkelijk 75% van de vragen oplossen. In de natuurkundelessen zijn rangschikkingsvragen, vergelijkings- en verschilvragen, verhoudingsvragen en hoofdvragen de belangrijkste vraagtypen. Aangezien natuurkundevragen over het algemeen gevormd en complementair zijn aan elkaar met de vraagtekst, moeten de gegeven en gewenste waarden worden bepaald door beide samen te beschouwen.

Natuurkunde onderwerpen

 • Kracht en beweging
 • Vectoren
 • Relatieve beweging
 • Newton's bewegingswetten
 • Constante versnelling in één dimensie
 • Beweging in twee dimensies
 • Energie en beweging
 • Afstoting en lineair momentum
 • Tork
 • balans
 • Elektriciteit en magnetisme
 • Elektrische kracht en elektrisch veld
 • Elektrisch potentieel
 • Uniform elektrisch veld en capaciteit
 • Magnetisme en elektromagnetische inductie
 • Wisselstroom
 • transformers
 • Uniforme circulaire beweging
 • Afrolbeweging
 • Hoekig momentum
 • Zwaartekracht en de wetten van Kepler
 • Simpele harmonische beweging
 • Wave Mechanics
 • Diffractie, interferentie en Doppler-gebeurtenis in golven
 • Elektromagnetische golf
 • Inleiding tot atoomfysica en radioactiviteit
 • Historische ontwikkeling van het atoomconcept
 • De oerknal en de vorming van het heelal
 • radioactiviteit
 • Moderne fysica
 • Speciale relativiteitstheorie
 • Inleiding tot kwantumfysica
 • Foto-elektrisch evenement
 • Compton en De Broglie
 • Toepassingen van moderne fysica in technologie
 • Imaging Technologies
 • Halfgeleidertechnologie
 • Supergeleiders
 • nanotechnologie
 • X-stralen

Bij principiële vragen moet eerst de wortel van de vraag worden gelezen en moeten de principes voor dit doel worden onderzocht. Vragen moeten worden benaderd met gedachte en interpretatie, niet met logica. Bij het oplossen van vragen moet de gebeurtenis worden geconcretiseerd door, indien mogelijk, figuren en grafieken te tekenen, en moet tijdverlies worden vermeden. Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan onderstreepte zoekwoorden, die de minste, de meeste precisie, enzovoort weergeven.

Natuurkundelessen studeren

Het begrijpen van natuurkunde in de klas is een voorwaarde voor succes. Verklaringen en voorbeelden die door de docent worden gegeven, moeten zeer zorgvuldig worden gevolgd en er moet rekening worden gehouden met alle details. Vragen, oplossingen, grafieken en tekeningen moeten foutloos worden vastgelegd. Terwijl de leraar het onderwerp vertelt of voorbeeldvragen oplost, moeten de onbegrijpelijke delen onmiddellijk worden gesteld en geleerd. Om de te behandelen onderwerpen gemakkelijker te begrijpen en te volgen, moet u zich zeker voorbereiden op de lessen.

Individueel natuurkunde studeren

Regelmatige en geplande herhaling is vereist na de les om succesvol te zijn in de cursus natuurkunde. Basisconcepten over het onderwerp moeten goed worden geleerd. Onbegrijpelijke concepten, definities en ondertitels, aantekeningen die in de lessen worden bewaard, moeten dagelijks worden herzien, het leren moet worden versterkt met voorbeeldvragen.

De vragen van de voorgaande jaren dienen te worden opgelost, mits het natuurkundeboek op basis van het CBG-curriculum de belangrijkste bron is, alle documenten zoals hulpboeken, dictaten en vragenbanken dienen te worden gebruikt.

Wat zijn de kenmerken van de vragen van de cursus natuurkunde?

De natuurkundeles is de les met 40 vragen en de meeste vragen onder de 14-vragen wetenschappelijke cursussen in YKS, en het is een cursus die alle studenten, voornamelijk numerieke studenten, moeten leren. We kunnen de moeilijkheidsgraad van de natuurkundige vragen in YKS in drie groepen verdelen. 25% van hen is gemakkelijk, 50% is normaal, 25% zijn afleidende vragen en het zijn moeilijke vragen die interpretatie en abstract denken vereisen. Dit betekent dat een student die natuurkunde studeert, gemakkelijk 75% van deze vragen kan oplossen. De overige vragen, of de vragen in de TYT, zijn vragen die al gemakkelijk kunnen zijn voor studenten die tijdens het examenvoorbereidingsproces in totaal 70.000 - 80.000 vragen uit alle cursussen hebben opgelost.

Studieprogramma voor cursus natuurkunde

A) In de les: het is een voorwaarde om succesvol te zijn in de cursus natuurkunde in de les. Uitleg en voorbeelden die door de docent worden gegeven, moeten zeer zorgvuldig worden opgevolgd en met alle details moet rekening worden gehouden. Vragen, oplossingen, grafieken en tekeningen moeten foutloos worden vastgelegd. Terwijl de leraar het onderwerp vertelt of voorbeeldvragen oplost, moeten de onbegrijpelijke delen onmiddellijk (zonder vertraging) worden gesteld en geleerd. Om de te behandelen onderwerpen gemakkelijker te begrijpen en te volgen, moet u zeker voorbereid en zonder vooroordelen naar de lessen komen.

B) In individuele studies: om succesvol te zijn in de cursus natuurkunde, is regelmatige en geplande herhaling na de les vereist. Basisconcepten met betrekking tot het onderwerp moeten grondig worden geleerd. Onbegrijpelijke concepten, definities en ondertitels, aantekeningen die in de lessen worden bewaard, moeten dagelijks worden herzien, het leren moet worden versterkt met voorbeeldvragen. De vragen van de voorgaande jaren dienen opgelost te worden, mits het natuurkundeboek gebaseerd op het CBG-curriculum de belangrijkste bron is, is het noodzakelijk om te profiteren van alle documenten zoals ondersteunende lesmiddelen (leerboeken, vragenbanken, onderwerptoetsen, dictaten, huiswerkboeken, etc.).

Voordat je naar de les komt, is het erg belangrijk om het theoretische deel van het onderwerp dat die dag behandeld wordt uit het natuurkundeboek in je hand te lezen en om naar de les te komen door een paar vragen op te lossen. Tijdens de les moet de leraar in bedwang worden gehouden en zeer goede aantekeningen maken door de verbinding met de buitenschoolse dingen te verbreken. Oogcontact met de leraar mag nooit verloren gaan tijdens het luisteren naar de les. Plaatsen die niet worden begrepen, moeten zeker aan de leraar worden gevraagd. [Vergeet dat niet; Probeer alsjeblieft duidelijk te schrijven, aangezien dit je beste aanvullende notitieboekje is om later over vergeten onderwerpen te leren.]

Na de les moet u het onderwerp beslist op de avond van de lesdag herhalen, en deze regel mag nooit worden overtreden, aangezien de herhaling die niet op de eerste dag wordt gedaan uw werk moeilijker zal maken. In die zin is het nuttig om de vragen die in de les worden gesteld nog een keer thuis op te lossen - beslist. Zoals we al zeiden in ons artikel over de wiskundeles, is natuurkunde ook een les die wordt bestudeerd door figuren te schrijven en te tekenen, niet door te kijken.

Waarop moeten we letten bij het oplossen van natuurkundige vragen?

 • De tekst moet goed worden gelezen en begrepen voordat de vraag wordt opgelost. Nadat de vraag is begrepen, moet deze worden opgelost. Het gegeven moet opzij worden geschreven en de figuur moet indien nodig worden getekend. Gebruik vervolgens de juiste formules en informatie om oplossingen zorgvuldig te overwegen. Nadat de meest redelijke, snelle en betrouwbare oplossing is gevonden, moet de vraag worden opgelost door alle gegeven informatie stap voor stap te gebruiken. De gebeurtenis die in de vraag wordt gegeven, moet zoveel mogelijk worden ervaren (ingebeeld); en het procespad moet op de meest geschikte manier voor deze fictie worden ondersteund en de oplossingsmethode moet worden bepaald en de oplossing moet onmiddellijk worden gestart.
 • De student dient niet te proberen de vragen op te lossen naar analogie met de voorgaande vragen; in plaats daarvan zou het elke vraag moeten oplossen door het opnieuw te interpreteren met hun kennis van het onderwerp waarop het betrekking heeft.
 • Het mislukken van het oplossen van vragen mag de student niet ontmoedigen, en de student moet volhardend doorgaan met het oplossen van vragen en het herhalen van het onderwerp.
 • Daarna, nadat je het onderwerp heel goed hebt begrepen, moet je het onderwerp goed versterken door vragen uit de testboeken op te lossen. Als er veel vragen zijn die u niet kunt oplossen, betekent dit dat u het probleem in dit stadium niet volledig begrijpt; Het enige dat u hier hoeft te doen, is het onderwerp heroverwegen en onmiddellijk 'One to One Tutoring' van uw school / privé-onderwijsinstelling nemen.
 • Met de bijdrage van de klassikale hoorcolleges, moet je de vragen die je niet kunt oplossen of de vraagpatronen en problemen die je moeilijk vindt opnieuw onderzoeken in de 'One-to-One Tutoring', en de tekortkomingen in dit duale werk moeten geïdentificeerd en volledig verwijderd worden. Aangezien de hulp die je van je leraar krijgt, je zal helpen het onderwerp volledig te begrijpen, moet je met dit nieuwe inzicht het probleem oplossen of het zoeken naar bronnen hervatten waar je was gebleven.
 • Als je je werk verrijkt met al deze doorbraken en feedback, dan zullen de onderwerpen die we pakken nog lang in je geheugen blijven hangen; en daardoor mis je geen enkele vraag op een manier die al je studies weerspiegelt tijdens je universitaire examen.

Het belang van natuurkundecursus volgens scoretypes

Fysica-les studeren voor degenen die zijn voorbereid op Turks-sociaal scoretype:
De cursus natuurkunde kan worden gezien als een les die vanaf de eerste graad niet belangrijk is voor studenten die met het scoretype Verbal willen instromen in het hoger onderwijs. Maar deze opvatting is buitengewoon misleidend en onjuist. Omdat de natuurkunde-les werd gezien door verbale studenten in de eerste klas van de middelbare school in het kader van het algemene curriculum en achterbleef door het behalen van het cijfer. Om deze reden leveren Science Test-vragen in YKS natuurlijk punten op voor verbale studenten.

Bovendien, terwijl verbale studenten over het algemeen onderling concurreren, bereiken ze voldoening en worden ze professioneel na een punt in hun grote cursussen. Om deze reden kunnen bijna alle verbale studenten zeer goede punten achterlaten met bijna '0'-fouten in hun hoofdvakken. In dit geval kunnen verbale studenten iets meer opvallen met de 5-10 punten die ze kunnen halen uit YKS-cursussen zoals wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie, in plaats van het net van de hoofdvakken in hun eigen branche, en ze kunnen alleen op deze manier een verschil maken voor hun concurrenten in hun vakgebied.

Daarom denken we dat de natuurkunde-test bij YKS ook belangrijk is voor verbale studenten, aangezien het behalen van ten minste 5-10 punten als mondelinge student van deze cursussen, die zijn opgenomen in het curriculum van de gemeenschappelijke cursussen, je voor 50.000 mensen tegelijk plaatst. Daarom denken we dat het van groot nut is voor de verbale studenten die zichzelf willen garanderen of een hoge verbale score willen behalen om de cursus natuurkunde binnen het gemeenschappelijk curriculum te leren en vooral om de vragen te beantwoorden van de prioritaire vakken die ze kunnen doen.

Samenvattend, ons advies aan verbale studenten is om ons te concentreren op ten minste de onderwerpen die waarschijnlijk vragen zullen oproepen en die in de eerste graad gerelateerd zijn tijdens het studeren van natuurkunde. Wanneer we de 4e klas van de middelbare school bereiken, aangezien het natuurkunde-curriculum van de 1e klas van de middelbare school voor een groot deel kan worden vergeten, denken we dat het voor verbale studenten gepast zal zijn om de YGS-proefexamens regelmatig af te leggen of om elk jaar een reeks wetenschappelijke vaktests of 1 YGS-vragenbank voor natuurkunde volledig op te lossen.

Fysica-les bestuderen voor degenen die zijn voorbereid in het numerieke scoretype

Deze cursus is een van de meest onmisbare en selectieve cursussen voor studenten die programma's in het numerieke scoretype willen invoeren. Aan de andere kant valt de cursus natuurkunde op als de cursus met het hoogste aantal vakken onder numerieke cursussen. Vooral het vooropgezette idee van de moeilijkheid van deze les zorgt ervoor dat de leerling het uiteinde van het touw verliest, en als de lente aanbreekt, dat wil zeggen een paar maanden voor het examen, kan deze les een nachtmerrie worden. Om deze reden kan ik, om te denken dat natuurkunde moeilijk is, het toch niet doen; Het zal een grote invloed hebben op al uw succes en score in de toekomst.

Omdat de tekst van de vragen in deze les lange en gevormde vragen zijn in vergelijking met andere numerieke lessen, is de belangrijkste numerieke les waarbij je de meeste vragen moet oplossen na de wiskundeles natuurlijk de natuurkunde-les om je tijd economisch te gebruiken tijdens het examen.

Bovendien mogen de vragen van deze cursus niet aan het einde van het examen worden achtergelaten, aangezien dit de vragen zijn die kunnen worden verwerkt en geïnterpreteerd. Om deze reden is ons advies aan digitale studenten om hun vooroordelen over deze cursus te overwinnen, hun vraaggalerijen en bloemlezingen (collecties) zo groot mogelijk te houden, en een breed literatuuronderzoek te doen om aan alle mogelijke vraagpatronen te voldoen. Zo bereiken ze een volwassenheid die alle natuurkundige problemen in korte tijd kan oplossen door hun vermogen om met vragen om te gaan en hun verwerkingsvaardigheden te vergroten. (Lees de andere technieken en strategieën die we in het hele artikel hebben benadrukt opnieuw voor een gedetailleerde vertering.)

Fysica-les studeren voor degenen die zijn voorbereid in gelijk gewogen scoretype

Equal-Weighting-studenten moeten zich ook wenden tot de vakken die ze kunnen doen uit de natuurkunde-vragen in de Science Test van YKS binnen het raamwerk dat ik hierboven uitvoerig heb uitgelegd voor verbale studenten. (Lees het gedeelte dat we hierboven schreven voor verbale studenten opnieuw voor gedetailleerde assimilatie.)

Fysica-les studeren voor degenen die zijn voorbereid in het type taalscore

De vragen van deze cursus in voorgaande jaren, natuurkunde-cursusvragen die niet in aanmerking zijn genomen bij het berekenen van de taalscore, zijn herschikt om de taalscore te verhogen met een reeks wijzigingen die de afgelopen jaren in het OSYS-systeem zijn aangebracht. Om deze reden zouden taalstudenten, net als alle studenten, moeten proberen hun tweede score (Language Points) te verhogen door op te lossen hoeveel vragen uit 160 vragen ze kunnen oplossen zonder onderscheid te maken tussen "in-field" of "out of field". Om deze reden denken we dat het voor taalstudenten gunstig zal zijn om zich te gedragen als verbale of gelijkgewogen studenten. (Lees voor gedetailleerde assimilatie de sectie die we hierboven schreven voor verbale studenten opnieuw.)


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties