UTIKAD wordt een aanhanger van de juiste levering van vracht

UTIKAD wordt een aanhanger van de juiste levering van vracht
UTIKAD wordt een aanhanger van de juiste levering van vracht

UTIKAD, de International Transport and Logistics Service Providers Association, haalt de resultaten stuk voor stuk uit haar intensieve initiatieven met betrekking tot de IO, die nauw verbonden is met de logistieke sector. Handelingen die niet in overeenstemming zijn met de wet met betrekking tot de Ordino, ook wel bekend als 'Freight Delivery Order Form', worden gecorrigeerd door het openbare bevel.


De verwarring over de toepassing van het 'Cargo Delivery Instruction Form', ook wel bekend als de IO, kwam terug bij de brief van 24.07.2020 van het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur, Directoraat-generaal Maritieme Zaken. Met het betreffende artikel hadden enkele kringen geprobeerd de IO weer als illegaal te laten zien. UTIKAD, dat opnieuw actie ondernam om de functionaliteit van de IO, die wereldwijd een voortdurende toepassing is, over te dragen aan het publiek en de sector, deelde eerst de informatienota die over dit onderwerp was opgesteld met de vice-minister van Handel, openbare instellingen en relevante belanghebbende instellingen.

DE UTIKAD-DELEGATIE BRENGT HET LEGER NAAR DE AGENDA IN ANKARA

Na het delen van het artikel, op 24 augustus, UTIKAD voorzitter van de raad van bestuur Emre Eldener en UTIKAD General Manager Cavit Uğur, Transport Services Regulation General Manager Murat Baştor en UHDGM afdelingshoofd Dr. Murat Korçak in zijn kantoor. De UTIKAD-delegatie heeft de mogelijke gevolgen van fouten in de vrachtafleveringsaanvraag zonder toestemming van de vervoerder aan de autoriteiten meegedeeld. Op dezelfde datum bracht de UTIKAD-delegatie een bezoek aan Ünal Baylan, algemeen directeur Maritieme Zaken van het Ministerie van Transport en Infrastructuur, en had een bijeenkomst over de IO. Aan het einde van het bezoek werd een informatieve nota van 11 pagina's over de IO aan de heer Ünal Baylan overhandigd.

Naar aanleiding van deze bijeenkomsten heeft de Algemene Directie Maritieme Zaken in haar brief van 24 september 2020, die zij aan de Algemene Directie Douane heeft gestuurd, verklaard dat de IO een geldig document is voor de levering van de lading in nationaal en internationaal transport.

DE MENING VAN BARO ISTANBUL GEDEELD MET DE SECTOR

UTIKAD voerde gezamenlijke studies uit met de commissie Logistiek en Transportrecht van de Istanbul Bar Association over dit onderwerp en organiseerde op 17 januari 2018 in samenwerking met de Orde van Advocaten een panel over "Nieuwste ontwikkelingen in de logistiek". plaats in het internationale recht en het nationale transport van vrachtafleveringsproces, werden het panel, Turkije en de wereldwijde vrachtbriefaanvragen behandeld door de namen van competente advocaten en de industrie.

Het advies van de advocaten over de resultaten van het panel en de IO werd gevraagd, en op verzoek werd een juridisch advies opgesteld door de Logistics and Transportation Law Commission van de Istanbul Bar Association. Deze mening werd gedeeld met vertegenwoordigers van zowel de publieke als de logistieke sector.

COMMUNICATIE MET TCDD

UTIKAD volgde ook de praktijken voor vrachtaflevering in havenactiviteiten en tijdelijke opslaglocaties zonder de toestemming van de vervoerder. Ten slotte stuurde UTIKAD op 5 oktober 2020 een brief naar de Algemene Directie van Staatsspoorwegen van de Republiek Turkije met als onderwerp "Levering van vracht door indiening van een vrachtbrief zonder een bevel te vragen bij TCDD Haydarpaşa Port Management". In de antwoordbrief die op 9 oktober 2020 door het directoraat van de Turkse staatsspoorwegen, directoraat-generaal Haven- en veerbootbeheer aan UTIKAD werd gestuurd, werd vermeld dat de koper om een ​​door het agentschap goedgekeurd cognossement werd gevraagd, samen met andere documenten voor aflevering om eventuele fouten bij de levering van de goederen die in de haven aankomen te voorkomen.

In het licht van al deze ontwikkelingen blijft UTIKAD een aanhanger zijn van de verkeerde praktijken met betrekking tot de levering van goederen zonder toestemming van de vervoerder en de levering van goederen zonder toestemming van de vervoerder in de havens van TCDD Haydarpaşa en TCDD İzmir. gezocht.

Tijdens dit hele proces blijft UTIKAD achter het vrachtbezorgproces staan ​​met de goedkeuring van de vervoerder en het Freight Delivery Order Form, of IO, die dit biedt, en zal blijven pleiten dat de vrachtbezorgprocessen moeten worden uitgevoerd in overeenstemming met de bepalingen van de wetgeving en in het licht van juridische evaluaties om de betrouwbaarheid van ons land in de wereldwaardeketen en de internationale handel niet te schaden.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties