Het strategische belang van de IJzeren Zijderoute werd besproken tijdens de Turkse spoorwegtop

Het strategische belang van de IJzeren Zijderoute werd besproken tijdens de Turkse spoorwegtop
Het strategische belang van de IJzeren Zijderoute werd besproken tijdens de Turkse spoorwegtop

De Turkse spoorwegtop, georganiseerd door het ministerie van Transport en Infrastructuur op 21 en 24 oktober, gaat door. Op de derde dag van de top, waar spoorwegleiders spraken, tijdens het panel over '' Iron Silk Road: One Belt, One Road '', Kamuran Yazıcı, General Manager van TCDD Transportation, en Onur Göçmez, Arkas Logistics CEO, Fuat Pamukçu, Vice President van DFDS Shipping and Transport en de Board of Directors van Pacific Eurasia Lid Murat Karatekin hield een toespraak.


In het panel waar het strategische belang, het verleden en de toekomst van de IJzeren Zijderoute werden besproken, verklaarde General Manager Kamuran Yazıcı dat “Moderne Zijderoute, die een corridor vormt tussen Europa en Azië, het intermodale transportnetwerk tussen Oost en West heeft ontwikkeld, en dat de Trans-Kaspische Transport Route Association Hij verklaarde dat de oprichting van het project de oprichting mogelijk maakte van nieuwe multimodale transport- en transportcentra in Eurazië en zij zagen het als een project dat wederzijdse interesse wekt.

“Op de BTK-spoorlijn vinden logistieke activiteiten plaats voor vele productgroepen gaande van voeding, landbouwproducten, schoonmaakmiddelen, mineraalerts, industriële producten, textiel, auto-onderdelen, chemische producten en elektronische materialen in 5 verschillende corridors. ''

Door te beweren dat Turkije een transit-raillogistiek opereert door de drukkerij die met succes wordt onderhouden, heeft hij niet nagelaten naar de operaties te verwijzen.

Tijdens het praten over hun toekomstplannen zei General Manager Yazıcı dat ze van plan zijn om 30 procent van het goederenvervoer per spoor naar Europa via China-Rusland naar de Middle Corridor te verplaatsen.

Drukker: `` China verklaarde dat Noordelijke corridor Rusland - Wit-Rusland 5 jaar meer dan 500 lijntreinwagons gemaakt in de eerste plaats duizend jaar, vervolgens via Turkije werd vervoerd begon te worden geprojecteerd terwijl 500 keer. Op deze manier kan ons land een aanzienlijk bedrag aan inkomsten genereren uit het transitvervoer per spoor. ''

Kamuran Yazıcı, General Manager van TCDD Transportation, vervolgde zijn woorden als volgt: “Aan de andere kant reflecteert elke ontwikkeling en elke verbetering in de spoorwegsector in ons land positief op de Middle Corridor. Infrastructuur en operaties als resultaat van verbeteringen die in een maand tijd moeten worden doorgevoerd met de lastdragende spoorlijn tussen China en Turkije 10 dagen tot 15 dagen te vallen in het meest extreme punt van Europa. ''

In zijn toespraak zei Yazıcı in zijn toespraak dat hij de nationalisatie van de spoorwegsector aanraakte: “Het gebruik van binnenlandse productieplatformwagons bij containervervoer naar Europa en Centraal-Azië via de BTK-lijn maakt het gemakkelijker om meer ladingen te vervoeren. Terwijl normale platformwagens ladingen kunnen vervoeren tussen twee en vier en een half keer hun gewicht, kunnen onze binnenlandse productieplatformwagens ladingen vervoeren tot vier en een half keer, met andere woorden 109 ton. Het feit dat deze wagons, die in Europa zeer gewaardeerd worden, van binnenlandse productie zijn, maakt ons allemaal trots. ''

Yazıcı verklaarde dat de spoorwegen actiever werken tijdens de pandemieperiode waarin elk land moeilijke tijden doormaakt, en gaf ook uitdrukking aan de veranderingen die tijdens de pandemieperiode zijn doorgevoerd. Yazıcı: “In deze context, terwijl alle voorzorgsmaatregelen werden genomen om wagenovergangen aan de grens te maken zonder menselijk contact, werd er een wagendesinfectiesysteem geïnstalleerd op het station van Kapıköy om de wagons te desinfecteren die de grens met ons land passeren. Vanwege de pandemie werd de doorgang van wegvoertuigen naar Iran stopgezet en als gevolg van de mogelijkheid dat de lading naar de BTK-lijn zou verschuiven, werd een mobiele kraan geïnstalleerd op ons grensstation Canbaz in Georgië om de ladingen van de wagons van de landen van het Gemenebest van Onafhankelijke Staten over te brengen naar de wagons van onze Organisatie. zei.

Aan het einde van het 1-uur durende panel kregen alle sprekers een stoomtreinmodel dat het verleden van de spoorwegen voorstelde ter herinnering aan de dag.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties