Malatya schakelt over op HEPP-codetoepassing in openbaar vervoer

Malatya schakelt over op HEPP-codetoepassing in openbaar vervoer
Malatya schakelt over op HEPP-codetoepassing in openbaar vervoer

Met de circulaire die het ministerie van Binnenlandse Zaken naar de gouvernementen van 81 provincies stuurde, werd gesteld dat de noodzakelijke integratie tussen de kaartsystemen die worden gebruikt in voertuigen voor stedelijk openbaar vervoer en de HEPP-applicatie van het ministerie van Volksgezondheid zal worden geïmplementeerd.


Volgens de circulaire worden persoonlijke reiskaarten van mensen met een positieve diagnose van COVID-19 of met contact automatisch opgeschort tijdens de isolatieperiode. De zieke of contactpersoon kan dus geen gebruik maken van het openbaar vervoer. Administratieve sancties zullen worden opgelegd aan degenen die worden betrapt op het gebruik ervan. Malatya Metropolitan Municipality MOTAŞ ondernam actie in overeenstemming met deze circulaire en begon zijn werkzaamheden voor de integratie van de HES-code in reiskaarten die worden gebruikt in voertuigen voor openbaar vervoer in Malatya.

In zijn verklaring gaf MOTAŞ General Manager Cemal Erkoç de volgende informatie; “In de laatste circulaire van het ministerie van Binnenlandse Zaken werd de verplichting tot HEPP-toepassing in het openbaar vervoer geïntroduceerd. Als in de HES-applicatie onze burgers die gebruik maken van het openbaar vervoer, hun instapkaart voor het voertuig laten lezen door de validator, zal het duidelijk zijn wie er in het voertuig is gestapt. Het systeem zal hier rechtstreeks worden aangesloten op het systeem van het ministerie van Volksgezondheid en de HES-code zal in twijfel worden getrokken of onze burger drager is van het Covid-virus, en dienovereenkomstig zal de beschikbaarheid van het openbaar vervoer worden bepaald, de nodige maatregelen zullen worden genomen door de relevante gezondheidseenheden of wetshandhavers op de hoogte te stellen.

We hebben de nodige regelgeving geïnitieerd door MOTAŞ om de nodige integratie met het ministerie van Volksgezondheid te garanderen. In Malatya hebben we momenteel 650 inwoners die gebruikmaken van een OV-kaart. 300 duizend hiervan zijn kaarten met persoonlijke informatie in overeenstemming met de huidige circulaire. Onze burgers met deze kaart kunnen naar de MOTAŞ-website gaan (www.motas.com.t is) of www.akillibiletim.com Door de pagina te openen, kunnen ze de HES-code voor hun kaarten definiëren door het kaartnummer en persoonlijke informatie in de relevante velden in te vullen. De overige niet-gepersonaliseerde "Malatya Card" -houders zullen daarentegen zowel hun kaarten kunnen personaliseren als hun HES-codes kunnen definiëren door in te loggen op dezelfde websites.

Voor onze burgers die hun kaart niet via internet kunnen personaliseren of hun HES-code niet kunnen definiëren, zullen onze vrienden bij de halte van het stationscentrum, de halte van het Çilesiz-centrum, de onderzoeksstop en de Grand Bazaar-kaartinformatiecentra onze burgers van dienst zijn.

Om ervoor te zorgen dat onze burgers geen problemen ondervinden bij het vervoer en om bepaalde beperkingen te ondervinden, is ons verzoek om hun instapkaarten voor Malatya Kart-voertuigen, die geen persoonlijke informatie bevatten, om te zetten in gepersonaliseerde kaarten tot 20 november 2020, en om HES-codes op hun gepersonaliseerde kaarten te definiëren.

 


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen