Gewapend opleidingsschip Al-Doha voor de marine van Qatar gelanceerd

Gewapend opleidingsschip Al-Doha voor de marine van Qatar gelanceerd
Gewapend opleidingsschip Al-Doha voor de marine van Qatar gelanceerd

Minister van Nationale Defensie Hulusi Akar woonde de lanceringsceremonie bij van het gewapende opleidingsschip Al-Doha, gebouwd door Anadolu Shipyard voor de marine van Qatar.


Minister Akar zei tijdens een ceremonie die werd bijgewoond door de minister van Defensie Halid Bin Muhammed El Atiyye van Qatar, de president van de defensie-industrie İsmail Demir, de commandant van de zeestrijdkrachten admiraal Adnan Özbal, en vice-minister van Nationale Defensie Muhsin Dere: `` Na de aanvallen op Armenië werden de bezette gebieden van Azerbeidzjan teruggenomen. Hij vertelde ook over de operatie waarvoor hij was begonnen.

Minister Akar, die vroeg hoe lang de organisaties die zijn opgericht om vrede en stabiliteit in de wereld te vestigen in het duister zullen blijven en de groeiende problemen van de wereld negeren, zei:

“Wanneer zullen deze organisaties veiligheid, stabiliteit en welvaart weerspiegelen voor de hele mensheid, in overeenstemming met het oorspronkelijke doel? Wanneer zullen ze hun stem verheffen in het licht van de 30 jaar van vervolging, bezetting en voortdurende moorddadige daden in Armenië? Die dag is vandaag. In plaats van op te roepen tot een staakt-het-vuren voor degenen die al dertig jaar geen geluid hebben gemaakt voor de bezetting van 30 procent van het geboorteland van Azerbeidzjan, zou het juist en rechtvaardiger zijn als de bezetter Armenië Karabach zou verlaten. Het zou gepast zijn als degenen die de moord op duizenden onschuldige mensen goedkeuren en de verdrijving van miljoenen mensen uit hun huizen en huizen, om nog maar te zwijgen van kinderen, vrouwen en ouderen, door barbarij in Khojaly, ophouden Armenië in de watten te leggen. Ondanks alle diplomatieke inspanningen van Azerbeidzjan is de houding van degenen die zwijgen over de Armeense invasie van Karabach en de moordpartijen op burgers die zij hebben gepleegd, helaas een complete hypocrisie. "

DE NATIONALE HELD OPDRACHT IBRAHIMOV

Minister Akar verklaarde dat de "brutaliteit en arrogantie" van het bezetten van Armenië om burgernederzettingen aan te vallen na Tovuz de laatste druppel was, zei minister Akar: "Armenië heeft onze levensbroeders, inclusief onschuldige burgers en kinderen, met zijn laatste aanval gemarteld."

Minister Akar verklaarde dat Armenië het vuur heeft geopend op gebieden waar zich nog steeds onschuldige burgers bevinden, zei minister Akar:

“De aanval die hij uitvoerde met raketten en verboden munitie op de onschuldige burgerbevolking in de stad Ganja, toont duidelijk de wreedheid, barbaarsheid en het echte gezicht van Armenië. Armenië pleegt een oorlogsmisdaad. Dit zou bij iedereen bekend moeten zijn. In het licht van deze agressie heeft Azerbeidzjan nu actie ondernomen om zijn geboorteland te bevrijden van de Armeense bezetting en om de rechten en vrijheid van zijn bezette bevolking terug te nemen. Azerbeidzjaanse strijdkrachten; Het heeft de vastberadenheid en vastberadenheid om op eigen kracht de overwinning te behalen en zijn bezette gebieden te redden. Elke soldaat van het Azerbeidzjaanse leger wordt door hem geïnspireerd als Mubariz Ibrahimov, dapper zoals hij, held zoals hij. Ze zullen niet aarzelen om vrijwillig hun leven op te offeren voor hun vaderland. Armenië moet stoppen met samenwerken met terroristische organisaties door leugens en laster op te geven, deze terroristen en huurlingen te sturen en zich onmiddellijk terug te trekken uit het bezette Azerbeidzjaanse land. "

HET PROBLEEM IS NU EN MOET ONMIDDELLIJK WORDEN OPGELOST

Minister Akar verklaarde dat ze het niet kunnen verdragen om nog eens 30 jaar te worden uitgesteld:

“Het probleem moet nu en onmiddellijk worden opgelost. Daarom is er een kans ontstaan ​​voor de mechanismen die zijn ingesteld om het probleem op te lossen om internationaal aanzien te verwerven. We verwachten dat ze het gebruiken. Zoals we altijd en overal trots uitspreken, is Azerbeidzjan bezorgdheid onze vreugde, onze zorg is onze vreugde. In Turkije hebben we twee staten, één natie "verdriet en trots op het begrijpen van de andere kant van onze geliefde broeder. Vanaf nu zullen we Azerbeidzjan blijven steunen in zijn rechtvaardige zaak, in de strijd om zijn eigen land terug te winnen tot het einde.

Gedurende zijn glorieuze geschiedenis van duizenden jaren, zal onze nobele natie, die erin is geslaagd om met zijn wijsheid uit allerlei tegenslagen te komen en geen moment aarzelde om in elke moeilijkheid de juiste beslissing te nemen, ook met succes uit deze strijd komen. Niemand mag hieraan twijfelen.

Bij deze gelegenheid wens ik genade van Allah aan onze broeders die zijn gemarteld bij de aanslagen, dringende genezing van de gewonden en mijn condoleances aan het Azerbeidzjaanse volk.

ONZE RELATIES MET QATAR IS PERFECT OP ELK GEBIED

Minister Akar beschreef Qatar als de stralende ster van de Golf vanwege het onafhankelijke beleid dat het de afgelopen jaren heeft gevoerd in de regionale en mondiale politiek. Minister Akar verklaarde dat Qatar een positieve bijdrage heeft geleverd aan de vrede en stabiliteit van de regio en de islamitische wereld.

al lang bestaande tussen Turkije en Qatar, historische vriendschap en broederschapsbanden met de opvallende minister Akar, `` Qatar aan onze relaties op alle gebieden was uitstekend en de steekproef bevindt zich op een niveau, beide landen, één hart in een nauwe samenwerking in regionale aangelegenheden en coördinatie, handelend als een enkele klap . Ik wil nogmaals onderstrepen dat het onze eigen veiligheid is over hoe we Turkije zien, een vriendelijk en broederlijk land zelf op dezelfde manier en we geven om de veiligheid van Qatar ”, zei hij.

Minister Akar verklaarde dat zijn oprechte verlangens de veiligheid van zijn land en zijn bevolking zullen waarborgen, evenals het bestaan ​​van een veel sterker Qatar-leger dat een belangrijke rol zal spelen bij het verzekeren van vrede, rust en stabiliteit in de regio, en beschouwde de bouw van gewapende opleidingsschepen als een belangrijke stap voor dit doel.

Minister Akar sprak zijn overtuiging uit dat de diepgewortelde banden van vriendschap en broederschap tussen de twee landen, verweven met de gevoelens van pacifisme, sterker zullen worden met deze en soortgelijke projecten, en feliciteerde de managers van Anadolu Shipyard die dit belangrijke project met succes hebben voltooid.

Turkije's menselijke hulpbronnen en mijten, die het potentieel benadrukten, herinnerde eraan dat 's werelds top 100 bedrijven in de defensie-industrie dit jaar zeven bedrijven betrokken zijn. Minister Akar verklaarde dat ze hier niet tevreden mee waren:

“We doen er alles aan om onze middelen effectief, nauwkeurig en gepast te gebruiken, zodat meer bedrijven kunnen deelnemen aan de wereldmarkt. Vanaf vandaag zijn onze militaire fabrieken en scheepswerven, funderingsbedrijven en bedrijven uit de particuliere sector; voorziet in 70 procent van onze defensiebehoeften met zijn eigen personeel en technische knowhow. We werken dag en nacht met vastberadenheid en vastberadenheid om dit tarief tot 2023 veel hoger te krijgen. Onze MİLGEM-schepen, Altay-hoofdgevechtstank, Stormartillerie-systemen, ATAK-aanvalshelikopter, gewapende / ongewapende onbemande luchtvaartuigen, Hürkuş start- en basistrainingsvliegtuigen, Gökbey-helikopters voor algemeen gebruik en alle soorten munitie die we produceren, zijn de duidelijkste indicatoren van onze vastberadenheid en vastberadenheid in inheemsheid en nationaliteit. We weten allemaal dat deze binnenlandse en nationale technologieën, naast de opoffering en heldhaftigheid van onze medewerkers, een belangrijke rol spelen bij de succesvolle afronding van onze binnenlandse en grensoverschrijdende operaties. Ik zou hier willen onderstrepen dat het leiderschap, de aanmoediging en de steun van onze president Recep Tayyip Erdogan een grote motivatie voor ons creëert om deze niveaus te bereiken op het gebied van de binnenlandse en nationale defensie-industrie. "

HERSENEN DIE DOOR DENKEN WORDEN VERNIETIGD, WORDEN GELEID TOT BLINDE DUISTERNIS

Minister Akar verklaarde dat de regio als geheel een moeilijke periode doormaakt, “In zo'n gevoelig proces waarin ons land wordt omringd door crisisgebieden, is de verantwoordelijkheid die onze geschiedenis en beschaving op onze schouders heeft gelegd enorm. Als onderdeel van deze verantwoordelijkheid zijn we nooit blind, doof en stom geweest in het licht van de ontwikkelingen in onze regio en de wereld, we hebben nooit menselijke tragedies genegeerd, we zullen ze niet negeren ”.

Onze president, de heer Erdogan zei: “Elke uithoek van de wereld, met zijn oost en west, noord en zuid, heeft veiligheid nodig. De wereld heeft vrede nodig van alle mensen, waar ze ook wonen. Minister Akar herinnerde eraan dat de wereld een eerlijke verdeling van middelen nodig heeft die voldoende zijn voor iedereen, en zei:

“Met dit begrip hebben we getracht de menselijke waarden, universele morele principes en internationaal recht te domineren. Als we niet onverschillig zijn geweest voor de wreedheid en het onrecht dat de onschuldigen en de onderdrukten hebben geleden, en het bloed en de tranen die hiertoe zijn gestroomd, dan is dat wel om deze reden. Op het punt dat we vandaag de hele wereld hebben bereikt, hebben we in wezen het resultaat van factoren die de waarden negeren die door Turkije worden verdedigd. Uitgaande van de Verenigde Naties, de huidige mondiale orde in Turkije om deze oprechte inspanning te zien, in de hoop gehoor te geven aan onze waarschuwing, oplossingsgericht, verwachten we dat gezond verstand zich gedraagt. De geschiedenis is immers het triomfpunt voor mensen die getalenteerd en gezond zijn. Arme geesten, zonder denken, zijn gedoemd tot de blinde duisternis van gayya-bronnen. "

UW PRUVAN IS NETA, LAAT UW BAHTER OPEN IS

Minister Akar verklaarde dat landen die zich niet bewust zijn van de factoren die aan hun bestaan ​​ten grondslag liggen, de toekomst niet kunnen bereiken, en verklaarde dat ze de toekomst van het land opbouwen door middel van binnenlandse en nationale maatregelen op elk gebied, vooral in de defensie-industrie.

“Voor ons behoren inheemsheid en nationaliteit natuurlijk tot dit land, deze traditie en beschaving, die wortel schiet en al ons historische en culturele acquis omarmt; Zeggende dat deze geografie door het ademen van de adem van dit klimaat heen gaat ”, zei minister Akar dat ze met dit bewustzijn terugkeren naar hun essentie en zichzelf voeden vanuit hun eigen waarden.

“Er is vrede in kalmte en spijt in haast. Akar herinnerde aan het Arabische spreekwoord: “We hebben onze historische verantwoordelijkheid voor de prevalentie van vrede en stabiliteit in onze regio en in de wereld vervuld door voorzichtig en met voorzichtigheid te handelen, waarbij we de inspiratie volgen die we putten uit onze nationale en morele waarden. "We zullen deze verantwoordelijkheid blijven vervullen in solidariteit met de landen."

Minister Hulusi Akar sloot zijn woorden aan de Qatari-zeelieden af ​​met de zin "Uw zeeën zijn kalm, uw boeg is vrij, uw weg is vrij".


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties