Erzurum's land van rode feeën wordt een geopark

Erzurum's land van rode feeën wordt een geopark
Erzurum's land van rode feeën wordt een geopark

UNESCO Turkije Nationale Commissie voor Wereld van Erzurum werd opgenomen in de tijdelijke erfgoedlijst Narman-sprookjesachtige schoorstenen in het district, het gouverneurschap van Erzurum, de grootstedelijke gemeente en de gemeente Narman is bereid om tot 300 toeristen te huisvesten met een gemeenschappelijk project, 500 per jaar.


Er zijn 300 verschillende canyons in het gebied van Narman Fairy Chimneys, dat bekend staat als het "land van de rode feeën" onder de mensen, en waarvan de formatie 12 miljoen jaar teruggaat en vergelijkbaar is met de Grand Canyon in de Colorado Valley of America.

Narman-sprookjesachtige schoorstenen, ook bekend als de 'Cappadocië van het Oosten' onder de mensen, bestaande uit 62 afzonderlijke valleien van 12 kilometer lang in het Narman-district van Erzurum, zijn uitgeroepen tot natuurgebied. Oké Memiş, de gouverneur van Erzurum, die actie ondernam na de registratie van de sprookjesachtige schoorstenen, begon een werk om de regio in het toerisme te brengen.

De gouverneur Memiş, die door de 100 kilometer lange vallei naar de sprookjesachtige schoorstenen liep, 7 kilometer van Erzurum en 3 kilometer van het districtscentrum, op een voetpad, vertelde de pers over hun projecten en de werken die ze zullen doen. Gouverneur Memiş gaf informatie tijdens de mars die werd georganiseerd met de burgemeester van Narman Burhanettin Eser en verklaarde dat er 12 verschillende valleien in de regio zijn.

Gouverneur Memiş zei: “Er zijn sprookjesachtige schoorstenen in Cappadocië in ons land. Een unieke plek op de wereld. Narman-sprookjesachtige schoorstenen worden ook beschouwd als een geologisch unieke plek. Er is geen precedent in de wereld. Het verschil met Cappadocië is dat de minerale structuur hier een beetje verschilt van de geologische structuur hier. Het wordt beschouwd als het 'Land van de rode feeën'. Het is inderdaad een heel bijzondere locatie. "We werken aan het ontwerp van deze plek als geopark", zei hij.

Memiş zei dat er geen voorziening was in sprookjesachtige schoorstenen, wat een belangrijke toeristische plek is voor Erzurum, “We hebben een gebouw van twee verdiepingen gebouwd direct naast de weg. Om onze locatie te bereiken, moeten we een weg van ongeveer 3,5 kilometer passeren. We hebben deze weg ontworpen. Ik hoop dat we de normen nog meer zullen verhogen. Als ons werk klaar is, zullen hier tourbussen komen en zullen we hier duizenden mensen ontvangen. Mensen zullen dit panoramische uitzicht komen bekijken. Onze gasten zullen uitrusten in de natuurvriendelijke faciliteit die we hier zullen bouwen, waarna ze vanaf hier de vallei kunnen aflopen. In dit gebied loopt een wandelpad van ongeveer 1 uur. We zien er momenteel maar een deel van. Er zijn 12 verschillende valleien zoals deze en het is een heel groot gebied. Narman Fairy Chimneys met een totale oppervlakte van 17 miljoen vierkante meter. We hebben het hier echt goed gedaan. Daarnaast zullen er activiteiten zijn zoals paardensafari, ATV-safari, fietsen. Indien nodig denken we in de ballon. Hopelijk wachten we, na het overwinnen van deze pandemie, op alle mensen die in Erzurum wonen, en vervolgens op heel ons land en in het buitenland naar deze regio. "We hebben nu faciliteiten om hier duizenden gasten te ontvangen", zei hij.

Gouverneur Okay Memiş, die de Tortum-waterval bezocht, een van 's werelds toonaangevende watervallen met een breedte van 21 meter en een hoogte van 48 meter, die werd verlicht met het werk dat werd uitgevoerd na de Narman-feeënschoorstenen en' s nachts voor bezoekers werd geopend, zei dat ze ondanks de pandemie aan het werk waren.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties