Details van examenpraktijken op scholen aangekondigd

Details van examenpraktijken op scholen aangekondigd
Details van examenpraktijken op scholen aangekondigd

Het ministerie van Nationaal Onderwijs deelde alle details over het afnemen van examens op scholen met de brief aan 81. In het artikel, dat eraan herinnerd werd dat studenten aan het begin van het academiejaar verantwoordelijk zullen zijn voor het gehele curriculum, werd aangekondigd dat in de eerste periode van het academiejaar 2020-2021 gemeten en geëvalueerd zullen worden in het basis-, voortgezet en voortgezet onderwijs in lijn met de Kovid-19 maatregelen.


Met de handtekening van de minister van Nationale Opvoeding Ziya Selçuk stuurde hij twee aparte brieven naar de provincies over persoonlijk onderwijs en examens in basis- en middelbare scholen en middelbare scholen.

Volgens de verzonden post zullen de evaluatie- en evaluatiepraktijken die tot dusver op middelbare scholen zijn uitgevoerd, geldig zijn. Het examenaanvraagrooster wordt bepaald door de raad van bestuur van de onderwijsinstelling en wordt tijdig aan alle studenten bekendgemaakt door de administratie van de onderwijsinstelling. Examens worden afgenomen door voor elk examen één lesuur te geven, indien nodig ook op zaterdag, en examenvragen worden voorbereid in overeenstemming met deze periode.

Daarnaast zullen de examens lichamelijke opvoeding en sport, beeldende kunst en muzieklessen op middelbare scholen worden beoefend.

Bij examenaanvragen wordt het zitplan van de studenten zo opgesteld dat de fysieke afstand wordt beschermd, rekening houdend met het gebruik van maskers en hygiënevoorschriften. Maatregelen met betrekking tot de Kovid-19-uitbraak in alle meet- en evaluatiepraktijken zullen volledig en op tijd worden uitgevoerd volgens de Gids Ontwikkeling van Hygiënevoorwaarden in Onderwijsinstellingen, Infectiepreventie en -bestrijding.

Studenten die tijdens het examenproces accommodatie nodig hebben, kunnen profiteren van schoolhostels volgens de bepalingen van de relevante wetgeving, met of zonder betaling, volgens hun voorwaarden.

Studenten die zelf een chronische ziekte hebben of een van de familieleden bij wie ze verblijven, en studenten die in quarantaine worden geplaatst vanwege het vangen van of contact hebben met Kovid 19 of een van hun familieleden, en daarom niet op een geschikt moment kunnen deelnemen aan de examens in de onderwijsinstelling Het examen wordt afgenomen in een geïsoleerde omgeving met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Examenaanvraagprincipes in basisscholen en middelbare scholen

Aan de andere kant zullen activiteiten op het gebied van afstandsonderwijs worden opgenomen in de reikwijdte van metingen en evaluatie, samen met persoonlijke onderwijsactiviteiten op openbare en particuliere basisscholen, middelbare scholen en imam hatip middelbare scholen.

In overeenstemming met de beslissingen van de provinciale en districtsdirecties van het nationale onderwijs in samenwerking met de sanitaire raden, zullen meet- en evaluatiepraktijken worden uitgevoerd zoals vóór de epidemie in overeenstemming met de bepalingen van de relevante regelgeving in de scholen waar 5 dagen per week face-to-face onderwijs wordt gegeven.

De examens worden afgenomen in de schoolomgeving, maar de student die een chronische ziekte heeft bij hemzelf of een van de leden van zijn familie, of die ziek is of contact heeft als gevolg van de Kovid-19-epidemie, zal het examen op een geschikt moment en in een geïsoleerde omgeving afleggen.

Studenten die om welke reden dan ook niet kunnen deelnemen aan de examens en wier excuses door de schooladministratie passend worden geacht, worden naar het examen gebracht op een tijdstip bepaald door de cursusdocent en na voorafgaande kennisgeving aan de student.

Bij de examens die op scholen worden afgenomen, worden de meet- en evaluatieprincipes in het curriculum van de cursus in acht genomen en wordt de datum van de examens bepaald door de klas- en veldgroeppresidenten op scholen.

De examenperiode voor elk te toetsen opleidingsonderdeel wordt ingepland als één cursusuur en het examen wordt voorbereid in overeenstemming met deze periode. Als het nodig wordt geacht, is het mogelijk op zaterdag examens af te nemen op scholen. Examendata worden minimaal een week van tevoren aan de studenten bekend gemaakt en vastgelegd in het e-schoolsysteem.

Studenten die zijn ingeschreven in regionale middelbare scholen en die het onderwijs- en trainingsproces volgen door middel van afstandsonderwijs, kunnen in het hostel verblijven op de dagen van hun examendata, rekening houdend met de instapcapaciteit, vervoersomstandigheden en hygiënische omstandigheden.

Aan cursusactiviteiten worden deelnamepunten toegekend

Afhankelijk van de deelname van de studenten aan face-to-face onderwijs, live lessen of EBA TV follow-up en lesactiviteiten, krijgt elke les 2 lessen per week met 2 uur of minder, en krijgen studenten met meer dan 2 uur per week 3 lessen.

Er zullen geen examens worden afgenomen op het gebied van beeldende kunst, muziek, lichamelijke opvoeding en spel, lichamelijke opvoeding en sport, verkeersveiligheid, mensenrechten, burgerschap en democratie, technologie en design, informatietechnologieën en software, het leven van de profeet, religieuze basiskennis en keuzevakken. De term punten van deze cursussen worden gecreëerd met de deelnamepunten in de cursusactiviteiten en de projectpunten, indien aanwezig.

Er wordt voor gezorgd dat aanvragen voor project- en cursusactiviteiten face-to-face of live lezingen en in andere online (zoals e-mail) omgevingen kunnen worden gepresenteerd, afhankelijk van de aard van de cursus.

Indien er in het eerste semester van het studiejaar 2020-2021 een examen- of beoordelingsaanvraag is die tot dusver is uitgevoerd, zijn deze geldig en worden ze verwerkt in het e-schoolsysteem.

Bij alle meet- en evaluatiepraktijken zullen alle maatregelen voor de Kovid-19-uitbraak volledig en op tijd worden genomen.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties