HEPP-code verplicht gesteld in stedelijk openbaar vervoer

HEPP-code verplicht gesteld in stedelijk openbaar vervoer
HEPP-code verplicht gesteld in stedelijk openbaar vervoer

Het ministerie van Binnenlandse Zaken stuurde een circulaire naar de gouverneurschappen van 81 provincies. Dienovereenkomstig is de HES-code verplicht gesteld in het openbaar vervoer en accommodatie in de stad. Hier zijn alle details van de HES-codeverplichting in stadsvervoer ...


81 provinciale besturen HES-code-onderzoek in stedelijk openbaar vervoer ve HES-codevereiste in accommodatiefaciliteiten Er zijn twee aparte circulaires over dit onderwerp verstuurd. In de circulaires die naar de gouverneurs werden gestuurd, werd benadrukt dat het isolement van mensen bij wie de ziekte is vastgesteld of die in contact staan ​​met de coronavirus-epidemie een van de belangrijke kwesties is die moeten worden benadrukt.

Dienovereenkomstig werd eraan herinnerd dat het ministerie van Volksgezondheid de toepassing Hayat Eve Sığar (HES) heeft ontwikkeld om het risico op besmetting te verkleinen en om ervoor te zorgen dat mensen bij wie de ziekte is vastgesteld en degenen die ermee in contact komen, worden geïdentificeerd en geïsoleerd.

Er werd gesteld dat bij het reizen met welk openbaar vervoermiddel dan ook voor intercity-passagiersvervoer (vliegtuig, trein, bus, enz.), HES-code werd gevraagd tijdens zowel de ticketverkoop als het instappen in het voertuig, en degenen die geen enkel risico hebben (gediagnosticeerd of niet in contact) kunnen reizen. Evenzo werd erop gewezen dat het belangrijk is om de mensen te volgen volgens de HES-code in het personenvervoer met voertuigen voor openbaar vervoer in de stad en de maatregelen die in de circulaire werden genomen, werden als volgt afgescheiden:

  • Elektronische / slimme reiskaartsystemen die zijn aangepast voor gebruik in alle soorten voertuigen voor stedelijk openbaar vervoer (bus, metro, metrobus, enz.), Uitgevoerd door andere relevante instellingen / organisaties, met name gemeenten, en het ministerie van Volksgezondheid Hayat Eve Sığar (HEPP) De nodige integraties zullen worden voorzien tussen de applicaties.
  • De nodige werkzaamheden zullen zo snel mogelijk worden gestart om de elektronische / slimme reiskaartsystemen die momenteel worden gebruikt door grootstedelijke gemeenten, lokale overheidseenheden en andere relevante instellingen en organisaties te personaliseren, die de vervoerskaarten die worden gebruikt voor stedelijk openbaar vervoer nog niet hebben gepersonaliseerd.
  • Eventuele gepersonaliseerde reiskaarten van burgers bij wie de ziekte Covid19 is vastgesteld of die hiermee in contact zijn, worden automatisch opgeschort tijdens de isolatieperiode.
  • Hoewel hem werd meegedeeld dat hij werd gediagnosticeerd met Covid19 of in isolatie moest zijn vanwege zijn contact, zal de informatie van de mensen die de voertuigen van het stadsvervoer gebruiken, worden gedeeld met het relevante gouvernement / districtsbestuur via het ministerie van Binnenlandse Zaken (elektronisch via het e-Internal Affairs-systeem) om de nodige administratieve sancties op te leggen en, indien nodig, een strafrechtelijke klacht in te dienen.

HEPP is vanaf vandaag verplicht voor toelating tot alle accommodatiefaciliteiten

81 Gouverneurschap stuurde ook een circulaire over HEPP verplicht voor toelating tot alle accommodatiefaciliteiten. In de circulaire worden de maatregelen opgesomd die vanaf vandaag voor huisvestingsfaciliteiten zijn genomen in termen van HEPP-codebeheersingstoepassing:

Volgens dit;

  • De aanvraagcode van Hayat Eve Sığar (HES) zal worden gevraagd aan de klanten in alle accommodatiefaciliteiten (hotel, motel, hostel, pension, kamp, ​​enz.) Zonder enige discriminatie (privé-publiek, toerisme met vergunning / niet-vergunde administratie, enz.) En het nodige onderzoek wordt gedaan. dan wordt de klant toegelaten tot de accommodatie
  • De vraag naar de HES-code zal worden gedaan tijdens de acceptatie van de klanten in de accommodatie, en de toelatingsprocedures van de mensen die geen enkel risico hebben (gediagnosticeerd of geen contact) zullen worden uitgevoerd.
  • Volgens de bepalingen van het 1774e en aanvullende 2e artikel van de Identiteitsrapportagewet nr. 1, zal de klantinformatie die door de accommodatiefaciliteiten aan de algemene wetshandhavers wordt gerapporteerd, worden ondervraagd volgens de Covid-19-diagnose of contactstatus in het kader van de gegevensintegratie die door de relevante algemene wetshandhavingsinstantie bij het ministerie van Volksgezondheid wordt verstrekt. .
  • De circulaires die eerder door ons ministerie zijn verzonden met betrekking tot de personen bij wie de diagnose Covid-19 is gesteld of bij wie contact is gebleken tijdens zowel de opname in de accommodatie, het verhoor door de algemene wetshandhavers en de relevante bepalingen van het artikel getiteld Te nemen voorzorgsmaatregelen in de accommodatiefaciliteiten van de Outbreak Management and Study Guide van het ministerie van Volksgezondheid. Dienovereenkomstig zullen de nodige werkzaamheden en procedures worden uitgevoerd.

In deze context, met betrekking tot de mensen bij wie de diagnose Covid-19 is gesteld of die contact hebben gevonden;

  • Klanten bij wie Covid-19 is vastgesteld of waarvan wordt aangenomen dat ze in contact zijn, worden geplaatst in isolatiekamers voor gasten die zijn gecreëerd in overeenstemming met de Safe Tourism Certificate-aanvraag in het kader van het ministerie van Cultuur en Toerisme en de circulaires van ons ministerie.
  • In het geval dat er onvoldoende gastisolatiekamers zijn, zullen de nodige maatregelen worden genomen door de gouverneur / districtsbestuurders, rekening houdend met de bepalingen van de relevante circulaires van het ministerie en de Outbreak Management and Work Guide.

Als resultaat van de inspecties die worden uitgevoerd voor de bepalingen van deze circulaire, zullen de accommodatiefaciliteiten die de klanten toelaten die niet zouden moeten worden geaccepteerd volgens de HES-code-vraag of het resultaat van de vraag, gedurende 10 dagen worden uitgesloten van de activiteit door het relevante gouvernement / districtsbestuur in overeenstemming met de beslissing van de provinciale / districtsraad voor algemene hygiëne.

De noodzakelijke beslissingen zullen met spoed worden genomen door de gouverneur / districtsbestuurders en in de praktijk zullen er geen problemen optreden.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties