Een museumbelofte van de minister van de Witte Wagen verwijderd uit het station van Alsancak

Een museumbelofte van de minister van de Witte Wagen verwijderd uit het station van Alsancak
Een museumbelofte van de minister van de Witte Wagen verwijderd uit het station van Alsancak

CHP Izmir Plaatsvervangend Kani Beko, die reageerde op de verwijdering van de Witte Wagon voor het Alsancak Station en de kwestie op de agenda van de Vergadering bracht, werd beantwoord.


CHP İzmir Plaatsvervangend Kani Beko reageerde op de verwijdering van de "White Wagon", die door Gazi Mustafa Kemal Atatürk werd gebruikt tijdens zijn binnenlandse reizen van 1926 tot 1937, van Alsancak Station, waar hij jarenlang was geweest, met een middernachtoperatie. Hij legde zijn claim voor aan het parlement.

In de reactie van het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur werd gemeld dat de Witte Wagen in het museum zal worden tentoongesteld. In het door minister Adil Karaismailoğlu ondertekende antwoord werd gesteld dat de 'Witte Wagon' die voor het Alsancak Station werd tentoongesteld, samen met de Yaverler en de Health Wagon op het eerste platform van Alsancak Station, zorgvuldig werd vervoerd om te worden tentoongesteld in een gecontroleerde, overdekte, veilige en museumachtige ruimte.

Beko van CHP verklaarde dat ze de kwestie zullen volgen om deze belofte voor de White Wagon na te komen en zei: “Het is triest dat ons voorouderlijk erfgoed wordt verwijderd uit een gebied dat alle inwoners van Izmir bijna elke dag zien, maar we willen natuurlijk niet dat het versleten raakt. Als er geen andere redenen zijn, als ze hun belofte oprecht nakomen, beloven we dat elke burger van Izmir, onze schoolgaande kinderen, daar de Witte Wagen zal bezoeken. We laten de White Wagon niet alleen achter in een afgelegen hoek ”.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties