De hogesnelheidslijn Mersin Gaziantep beslaat heel Zuidoost-Anatolië

De hogesnelheidslijn Mersin Gaziantep beslaat heel Zuidoost-Anatolië
De hogesnelheidslijn Mersin Gaziantep beslaat heel Zuidoost-Anatolië

Bij het evalueren van de hogesnelheidstreinlijn tussen Mersin en Gaziantep, werd het aanbestedingsproces afgerond. MTSO-voorzitter Ayhan Kızıltan benadrukte dat deze lijn heel Zuidoost-Anatolië zou moeten omvatten, inclusief Şanlıurfa en Diyarbakır. Kızıltan zei dat ze wachten tot het werk zo snel mogelijk van start gaat, “We moeten niet praten dat de aanbestedingen meer zijn gedaan, maar dat deze faciliteit ten einde loopt en dat de opening vandaag plaatsvindt. We verwachten dat het project zo snel mogelijk wordt uitgevoerd ”.


Ayhan Kızıltan, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie van Mersin (MTSO), heeft de aanbesteding voor de hogesnelheidstreinlijn tussen Mersin en Gaziantep geëvalueerd, waarvan werd aangekondigd dat deze zal worden afgerond door Lütfi Elvan, de voorzitter van de commissie Planning en begroting van het Parlement. Kızıltan merkte op dat deze aanbesteding enerzijds de economie zal verlevendigen en anderzijds zal bijdragen aan de regio, zei Kızıltan dat hun verwachting is dat de lijn alle Zuidoost-Anatolische provincies zal bestrijken. Nadat Lütfi Elvan via zijn sociale media-accounts had aangekondigd dat de aanbesteding voor de 311 km lange hogesnelheidslijn Mersin - Adana - Gaziantep werd gerealiseerd, zal het gemakkelijker en comfortabeler zijn om Mersin vanuit Gaziantep te bereiken met 6,8 kilometer per uur wanneer de lijn van 200 miljard TL is voltooid. maakte de beoordeling:

“De afronding van deze aanbesteding is heel goed nieuws voor onze regio. Zoals ik altijd zeg, is Mersin een stad die niet alleen zichzelf bedient, maar ook het achterland, de omliggende productiegebieden en zelfs de landen in het achterland. Het heeft geweldige diensten voor zijn omgeving op het gebied van logistiek. Spoorvervoer bereikt ook Gaziantep. Hierdoor kunnen de producten van de productiegebieden in Zuidoost-Anatolië verzameld in Gaziantep in een veel kortere tijd en tegen lage kosten in onze haven worden geleverd. Vanaf hier zullen producten in korte tijd internationale markten bereiken met concurrerende prijzen en zal de buitenlandse handel toenemen. Dit is economisch het grootste voordeel. Het biedt natuurlijk aanzienlijk gemak bij het vervoer van passagiers. De weg, die vandaag 3 uur en 24 minuten duurt, wordt na het afronden van de aanbesteding teruggebracht tot 1,5 uur. Als een persoon uit Mersin in Gaziantep werkt, kan hij om 6.00 uur op de trein stappen en om 7.30 uur in Gaziantep zijn en om 8.00 uur op zijn werk. Het zal een snel en comfortabel transport zijn alsof je van een andere buurt naar een andere buurt in de stad gaat. "

"Mersin zal veranderen in een logistieke stad waar alle transportmodi sterk zijn"

Benadrukkend dat ze verwachten dat deze lijn zal worden uitgebreid, vestigde hij de aandacht op het belang van het bestrijken van alle Zuidoost-Anatolische provincies, zoals Kızıltan, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adıyaman, Siirt en Mardin. Kızıltan zei dat deze lijn niet alleen de economie zal verbeteren, maar ook de culturele relaties zal versterken, “Het zal het mogelijk maken dat de culturele cohesie in die regio's duidelijker wordt gevormd. Naarmate de afstanden van onze steden dichterbij komen, zullen ze ook op cultureel gebied aan elkaar bijdragen ”.

Kızıltan verklaarde echter dat het van groot belang is om de investering af te ronden zonder tijd te verspillen en zei: “Als het aan ons ligt, willen we dat deze lijn binnen een jaar wordt afgerond, maar ik weet niet hoe lang de specificatie bepaalt. Na ondertekening van het contract gaat de aannemer zo snel mogelijk aan de slag. Onze verwachting is dat het over 1 à 2 jaar zal eindigen. Er zijn veel investeringen die de juiste beslissing hebben genomen en gepland in Çukurova. Hogesnelheidstrein is er een van. Er is ook een investering van Çukurova International Airport. Dit zijn onderling verbonden investeringen. De hogesnelheidstrein zal ook de luchthaven binnenkomen en verlaten. Zo zal Mersin een belangrijk centrum worden op het gebied van zee, land, spoorwegen en luchtvaart. "

"We willen praten dat de investeringen nu voorbij zijn"

President Kızıltan wees erop dat ze als Mersin willen praten over de voltooiing van de investeringen en zei dat ze het wilden hebben over de voltooiing van de investeringen en niet dat er "investeringen zullen worden gedaan". Het werd natuurlijk aanbesteed, maar de aanbesteding voor Çukurova Airport werd ook gedaan. Investeringen moeten zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Çukurova tolereert geen wachten. Als deze investeringen klaar zijn, wint zowel de economie van de regio als de economie van de stad ”.babbelen


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen