Premies voor ondersteuning van rauwe melk 3 maanden te vroeg betalen

De premie voor ondersteuning van rauwe melk wordt 3 maanden eerder ingetrokken
De premie voor ondersteuning van rauwe melk wordt 3 maanden eerder ingetrokken

Minister van Land- en Bosbouw Dr. Bekir Pakdemirli kondigde aan dat de betaling van premies voor ondersteuning van rauwe melk 3 maanden eerder zal worden verlaagd.


Minister Pakdemirli; “Rauwe melk is een probleem dat een groot aantal mensen bezighoudt, vooral een kwestie waar we onze zelfvoorziening op het gebied van duurzaamheid in stand moeten houden. Vorig jaar, op 15 november 2019, hebben we in de voedselcommissie gesproken over een adviesprijs van 2.30 lira en doorgestuurd naar de landelijke melkraad. Ook op dit gebied schiep het grote voldoening. Voor een kilo melk kon 1.50 gram voer worden gehaald. Deze verhouding van precies 50 was misschien wel een van de belangrijkste steunmaatregelen die aan melkproducenten in de geschiedenis van de Republiek zijn gegeven. Want bij de Nationale Melkraad accepteert iedereen in de producenten een verhouding van 30 op een kilo en bij 1,30 praten ze over de winst. Helaas zijn door de recente pandemie, zowel de stijging van de wisselkoersen als de stijging van de grondstofprijzen in de wereld, de kosten van onze melkproducent onvermijdelijk gestegen. De vraag in dit opzicht nam toe. Normaal gesproken komen we hieraan tegemoet. Als we echter wat vertraging oplopen bij het beantwoorden van deze vraag, is onze fabrikant in dit opzicht erg ongeduldig. Ik wil dat ze een beetje geduld hebben, dus ik zal een cijfer als dit geven. In de eerste 2020 maanden van 6 was het gemiddelde van palite 1.35 boven 1.30, 5 toen we voor het eerst aankondigden en ondanks de kostenstijging was het rond 1.50 in de eerste 10 maanden. Zo'n steun hebben we gegeven aan de Melkraad. Laten we de steun voor 1.28 cent verwijderen zodat de prijs nog niet stijgt, er zit 40 cent in de steun. Vanwege de grote vraag hadden we een initiatief om deze 40 kuruş-ondersteuning eerder te brengen. Hiervoor hebben we het geld en budget aangepast. Want toen we 40 cent aankondigden, stond er een vraagteken bij de fabrikant. Oké, 40 cent, maar wanneer wordt het betaald, dan wordt het nu betaald. Voor de maanden juli, augustus en september verlagen we de 40 kurush-premie voor rauwe melk 40 maanden eerder. We gaan per direct juli en augustus betalen. Zo spoedig mogelijk bespreken we de huidige melkprijs in januari 3 in de voedselcommissie. We hebben het uiterlijk in december. We sturen het door naar de National Dairy Council als aanbeveling van de Food Committee. Hier herhaal ik dat onze boer de kroon is van onze producent. Laat ze weten dat we er last van hebben. Ik wil u eraan herinneren dat dezelfde voedselcommissie onze producent ondersteunt met een verhouding van 2021 wanneer we ons op ons gemak voelen. Hij zei: "Het zal in de nabije toekomst weer op de agenda van de voedselcommissie staan."

Minister Pakdemirli benadrukte dat landbouw een onderwerp is dat benadrukt moet worden; “Over landbouw wordt net zo veel gesproken als over voetbal. Het belangrijkste voer in de landbouw is zaad. De zaadkwestie is natuurlijk een van de meest besproken onderwerpen in ons land. Een beetje onrecht. gecertificeerde productie in Turkije steeg tot 150 miljoen 1 duizend ton van 150 duizend ton in 1 en legde 500 miljoen 2023 duizend ton. Er zijn natuurlijk buitenlandse bedrijven. Van de ongeveer 900 bedrijven zijn er 860 binnenlands, 20 buitenlands en 20 binnenlands en buitenlands. Laten we zeggen dat je 100 decares land in het veld hebt, waarvan 96 lokale zaden gebruiken. We waren afhankelijk van groentezaden. Met het project dat we vorig jaar met TÜBİTAK zijn gestart, hebben we serieuze stappen gezet met betrekking tot groentezaden. Hierin hebben we goede stappen gezet. Een land in de top tien van zaadproductie. Turkije is een land dat streeft naar 2023. Alle goals moeten in de top 10 staan. Terwijl we het van 's morgens tot' s avonds over landbouwgerelateerde kwesties hebben, zouden we enkele cijfers moeten weten. We zijn hier op geen enkele manier terug, maar we moeten proberen een land te worden dat meer technologie produceert, dieper duikt en zijn zaden verkoopt aan de landen eromheen meer. Vandaag exporteren we onze zaden naar 86 landen ”.

"WIJ HEBBEN GEEN PLANKEN MET STERKE LANDBOUWINFRASTRUCTUUR GEDURENDE HET PANDEMIC PROCES"

Minister Pakdemirli verklaarde het werk dat als ministerie tijdens het pandemieproces is verricht en zei: “Er was een gebied dat beheerd moest worden. We moeten de consumentenpsychologie beheren. Er is eigenlijk geen probleem met eten in de wereld. Er wordt ook meer geproduceerd. Omdat veel landen de consumentenpsychologie niet konden beheren, waren de schappen van naald tot draad leeg. Het bleef niet op de planken, inclusief cosmetica van naald tot draad. Psychologie werd hier niet correct beheerd, hiervoor waren twee hoofdpunten. Het zou zijn wanneer onze burger, die thuis onvermijdelijk gesloten was, meer wilde winkelen. We ontdekten dit en zagen het vanuit andere landen. Dit moest worden beheerd. Ten tweede moesten onze burgers in deze winkelsituatie producten in de schappen zoeken als ze gingen. Hiervoor spraken we met de voedingsindustrie en zeiden we: verhoog uw productie. We spraken met de detailhandel. We spraken met de logistieke sector en we zeiden dat je veel meer transport gaat doen. Ze slaagden voor een goede test in alle sectoren. We voelden geen leegte in de schappen met onze sterke agrarische infrastructuur. De achtergrond van het bedrijf in de landbouw is dat als we zeggen dat iedereen thuis moet blijven, we zeiden dat de belanghebbenden van de landbouw niet thuis kunnen blijven, we onze boeren elk om een ​​diplomatiek paspoort vragen. Terwijl iedereen thuis zat, zette onze boer zijn productie voort. In eerste instantie hebben de instellingen dit niet benaderd, maar we hebben ons overgehaald om met onze ministers om de tafel te gaan zitten. Het bleek dat we iets goed deden, dat de landbouw in het tweede kwartaal met 4 procent groeide. Dit betekent dat de waarheden zijn gemaakt. Hij zei: "Er was geen probleem in deze hele ketting omdat hij niet gebroken was."

"WE DOEN OP EEN TERMIJN WERKZAAMHEDEN AAN DE TOEWIJZING VAN VOEDER VOOR LANDBOUWERS VANUIT HET BODEMKORRELBUREAU"

Minister Pakdemirli zei dat het werk met betrekking tot voer ook werd uitgevoerd: “We werken aan voer. Uiteraard met als doel de fokker en de producent hier te ondersteunen. In het bijzonder gaf ik een instructie aan de Turkse Graanraad. Ze zijn nog niet klaar met het werk. Onze collega's werken aan de toewijzing van voer aan de mestveredelaar vanuit de Turkse Graanraad en de toewijzing van voergrondstoffen. Ondertussen stijgen de kosten natuurlijk met de stijging van de vreemde valuta en grondstoffenprijzen. Met de stijging van deze kosten heeft het Ministerie van Handel met onze waarschuwing maatregelen genomen. De kosten stijgen voortdurend, het was een kwestie van het herzien van de douanebelastingen en het opnieuw instellen van de douanebelastingen in veel items voor een bepaalde periode. Vorige week vond er een drastische verandering plaats. Het belangrijkste doel was dus om een ​​inspanning te leveren om de stijgende kosten op hun plaats te houden en op een bepaalde plaats vast te leggen. Ons bureau voor landgewassen doet zo'n werk om met name de kant van de mestproducent te ondersteunen, en we delen het met het publiek als ze klaar zijn met werken, ”zei hij.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties