Raad van State vindt IMM Right: Haydarpaşa en Sirkeci Station Areas aanbesteding geannuleerd!

Raad van State vindt IMM Right: Haydarpaşa en Sirkeci Station Areas aanbesteding geannuleerd!
Raad van State vindt IMM Right: Haydarpaşa en Sirkeci Station Areas aanbesteding geannuleerd!

De beroepsverzoek van IMM met betrekking tot de verhuur van Haydarpaşa en Sirkeci Station-gebieden door TCDD voor gebruik in cultuur- en kunstactiviteiten is afgerond. De Raad van State vernietigde de beslissing van de regionale administratieve rechtbank en annuleerde de aanbesteding. In het besluit werd benadrukt dat het uitsluiten van aan IMM gelieerde ondernemingen van de aanbesteding een aanvraag is die de concurrentie beperkt en in strijd is met de gelijke concurrentievoorwaarden.


Het 13e Departement van de Raad van State heeft een historisch besluit ondertekend. De burgemeester van Istanbul Metropolitan Municipality (IMM), Ekrem İmamoğlu, vond het illegaal om İBB-filialen uit te sluiten van de aanbesteding voor de stationsgebieden van Haydarpaşa en Sirkeci, die hij "zeer spirituele plaatsen voor Istanbul, die behoren tot de mensen van Istanbul" noemde.

De Raad van State vernietigde de beslissing van de regionale administratieve rechtbank en annuleerde de aanbesteding in de aanbesteding van TCDD om Haydarpaşa en Sirkeci Station-gebieden te leasen voor gebruik bij culturele en artistieke activiteiten.

In de beslissing; “In het geval dat IMM een bod uitbrengt door een joint venture, is het verzoek van elke partner om een ​​werkervaringsdocument van 4 miljoen TL (een totaal van 16 miljoen TL werkervaringsdocument aangezien de biedende joint venture uit vier bedrijven bestaat) een er werd geconcludeerd dat er een regeling was ”.

In het besluit van de Raad van State; “Toen het bod van de joint venture van de eiserbedrijven werd uitgesloten van de evaluatie omdat het niet aan deze eis voldeed, werd geconstateerd dat het enige geldige bod overbleef en dat het bod op één bod werd gesloten. In dit verband werd gesteld dat er geen juridische treffer is in de beslissing van de administratieve rechtbank, die gaat over de naleving van de wet in de aanbesteding, die het onderwerp is van de zaak.

In dit verband;

  1. OM de beslissing van de 2577e administratieve rechtbank van Istanbul, gedateerd 49/11/04 en genummerd E: 03/2020, K: 2019/2104, te HERROEPEN, in overeenstemming met artikel 2020 van Wet nr. 231 inzake administratieve rechtspraak,
  2. ANNULERING VAN DE PROCEDURES ONDERWORPEN,
  3. Er werd besloten dat de som van de eerste graad en de proceskosten voor het beroep van de beklaagde worden afgehouden en aan de eisers worden overhandigd.

De beslissing die op 17/09/2020 met een meerderheid van 3 tegen 2 stemmen werd genomen, werd definitief genomen, zonder enige correctie.

IMM was uitgeschakeld in de aanbesteding

TCDD deed op 29 oktober 4 een aanbesteding voor 2019 duizend lira om de inactieve opslagruimtes van ongeveer 30 duizend vierkante meter van de stations Haydarpaşa en Sirkeci "niet voor commerciële activiteiten te gebruiken" te huren. In de aanbesteding waaraan vier bedrijven deelnamen, bleef het consortium bestaande uit İBB's gelieerde bedrijven Kültür AŞ, İSBAK, Metro İstanbul en Medya AŞ en Hezarfen Consulting Limited Company in de finale.

Het IMM-consortium bood 100 duizend TL en Hezarfen Consultancy 300 duizend TL per maand. De aanbestedingscommissie maakte bekend dat de partijen binnen 15 dagen zullen worden opgeroepen om te onderhandelen. Aan het einde van de periode van 15 dagen kondigde de aanbestedingscommissie aan dat de aanbesteding aan dit bedrijf was gegund in ruil voor een huurprijs van 350 duizend TL, na de onderhandelingsvergadering had zij alleen Hazerfen Consulting Company uitgenodigd. Dit resultaat werd gefaxt naar IMM, dat niet was uitgenodigd voor de onderhandelingsfase.

İBB-president Ekrem İmamoğlu legde een verklaring af waarin hij bezwaar maakte tegen het resultaat en verklaarde dat hij het proces namens de inwoners van Istanbul tot het einde zal volgen, en zei dat alle advocaten uit Istanbul kunnen bijdragen aan het bezwaar dat door de İBB-advocaten moet worden ingediend. Veel advocaten steunden de zaak.


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties