Nieuwe voorzieningen tegen uitbraken geïntroduceerd in bussen van Mercedes-Benz en Setra

Nieuwe voorzieningen tegen uitbraken geïntroduceerd in bussen van Mercedes-Benz en Setra
Nieuwe voorzieningen tegen uitbraken geïntroduceerd in bussen van Mercedes-Benz en Setra

In de bussen van het merk Mercedes-Benz en Setra binnen Daimler werden enkele innovaties aangeboden om de verspreiding van reizen tegen het nieuwe type coronavirus-pandemie te verminderen.


De merken Mercedes-Benz en Setra die onder Daimler Buses worden geproduceerd, hebben altijd een voorbeeldige veiligheidsuitrusting gehad. Vanwege de Covid-19-pandemie, die de hele wereld heeft getroffen, hebben deze merken nieuwe beveiligingsmaatregelen ingevoerd. De eerste is het nieuwe aircosysteem dat standaard op bussen is gemonteerd. Dit systeem biedt bescherming tegen infectierisico's door een snelle luchtverversing in het voertuig. Nieuwe functies zijn onder meer hoogwaardige airconditioningfilters met antivirale effecten, evenals beschermdeuren voor bussen en sensorgebaseerde desinfectiemiddeldispensers. Daimler Buses begon ook met het aanbieden van een optionele functie die de maximale verse luchtstroom in het voertuig met 33 tot 40 procent verhoogt, afhankelijk van het model. Een deel van de nieuwe apparatuur die is ontwikkeld door het Mercedes-Benz Türk Hoşdere Bus R & D-centrum samen met de teams in Mannheim en Neu-Ulm kan later worden toegepast op bestaande voertuigen of worden toegevoegd aan nieuwe bestellingen die vanaf oktober 2020 tijdens de productiefase worden geplaatst.

Gustav Tuschen, hoofd productontwikkeling en inkoop, Daimler Buses; “Met de nieuwste filtertechnologieën en een bovengemiddelde wisselkoers voor frisse lucht, combineren onze touringcars altijd veiligheid en comfort op het hoogste niveau. Ondertussen heeft het gebruik van antivirale functionele lagen ons in staat gesteld de hygiënemaatregelen opnieuw aanzienlijk te verhogen. Chauffeurs en passagiers kunnen veilig en zorgeloos reizen, zelfs tijdens het nieuwe type coronavirus-pandemie, op voorwaarde dat de regels van sociale afstand en het dragen van maskers worden gevolgd. " zei.

Passagiersbus zorgt elke twee minuten voor frisse lucht

De passagiersbus heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een groot aantal passagiers, wat zorgen kan wekken over het risico op verdere infectie. De standaardtechnologie van Mercedes-Benz- en Setra-bussen minimaliseert het risico echter. De volautomatische airconditioning verandert constant de lucht in het voertuig. Ventilatie in de voetenruimte zorgt voor een zachte verticale luchtstroom die turbulentie voorkomt. Bij normale buitentemperaturen tussen 8 en 26 graden gebruikt het klimaatbeheersingssysteem 80 tot 100 procent zuivere lucht op maximaal niveau. De lucht in het voertuig verandert continu en volledig om de twee minuten. Klimaatregelsystemen werken in de mengluchtmodus bij zowel lage als hoge temperaturen. Hier vindt de frisse lucht binnenin elke vier minuten plaats. Ter vergelijking; De luchtverversing die in kantoren minimaal eens per uur plaatsvindt, kan in andere woonomgevingen minimaal eens per twee uur worden afgerond.

De toevoer van verse lucht kan tot 40 procent worden verhoogd

Daimler Bussen, op aanvraag, in de populaire Mercedes-Benz New Travego, New Tourismo, Setra ComfortClass 500, TopClass 500 en S 531 DT dubbeldekkerbusseries kan het maximale verse luchtgehalte van de airconditioningsystemen worden aangepast aan de maximale toevoer van verse lucht in het temperatuurbereik buiten. Het biedt de mogelijkheid om met 33 tot 40 procent te verhogen. Voor touringcarondernemingen vermindert deze extra frisse lucht uit het airconditioningsysteem het risico op infectie voor chauffeurs en passagiers aanzienlijk.

Standaard hoogwaardig roetfilter met antivirale functie

Filtersystemen met antivirale functies worden al gebruikt in de klimaatsystemen van Setra-bussen om deeltjes effectief uit de lucht te verwijderen. De nieuwe actieve filters versterken dit effect nog meer: ​​krachtige deeltjesfilters met meerlagig, progressief ontwerp hebben een antivirale functielaag. Hierdoor kunnen de fijnste spuitbussen worden gefilterd. Fysieke tests en microbiologische analyse bevestigen dit effect ook. Actieve filters kunnen worden gebruikt voor klimaatbeheersingssystemen aan het plafond, luchtrecirculatiefilters en ook voor de klimaatbeheersingskast.

Actieve filters kunnen worden besteld voor zowel nieuwe voertuigen als als upgrade-oplossing voor de bestaande Mercedes-Benz New Travego, New Tourismo, Setra S 531 DT dubbeldeksbus, Setra ComfortClass 500 en TopClass 500 touringcars. Geschikte actieve filters voor Mercedes-Benz Citaro- en Conecto-stadsbussen zullen naar verwachting ook in het eerste kwartaal van 2020 beschikbaar zijn. Een sticker die de passagiers kunnen zien, is bevestigd aan de ingang van het voertuig dat is uitgerust met een actief filter.

Beschermende deuren / scheidingswanden voor de bestuurder

Buschauffeurs hebben onvermijdelijk contact met passagiers. Om infecties te voorkomen, ontwikkelde Daimler Buses eerst professionele bestuurdersbeschermingsdeuren van veiligheidsglas of hoogwaardig kunststof polycarbonaat voor gebruik in Mercedes-Benz Citaro stadsbussen. In de volgende stap worden deze geïmplementeerd in Setra LE Business streekbussen.

Bestuurders van personenbussen kunnen dezelfde bescherming genieten als hun tegenhangers in het openbaar vervoer. Daarom kunnen bestuurdersdeuren nu ook worden besteld voor de bestaande Mercedes-Benz New Tourismo-serie, Setra ComfortClass 500 en Setra S 531 DT dubbeldekkers. Deze functie is niet alleen beschikbaar voor nieuwe voertuigen. Binnenkort worden onderzoeken naar het Intouro-model afgerond.

Alle ontwikkelingswerkzaamheden werden uitgevoerd door de teams in Mannheim en Neu-Ulm van het Bus R & D-centrum in Hosdere, Istanbul, specifiek voor deze voertuigen. Alle montageproeven werden in Duitsland uitgevoerd. Vanaf oktober 2020 wordt fabriekslevering voor alle nieuwe busbestellingen geïmplementeerd als een veldoplossing door After Sales Services voor bestaande voertuigen.

Sensor-desinfectiemiddeldispensers beschermen passagiers

Wanneer veel mensen samenkomen, kunnen ziekteverwekkers zich snel verspreiden. Daarom trekt de contactloze dispenser voor desinfectiemiddel de aandacht als een belangrijke uitrusting om een ​​regelmatige handhygiëne te garanderen. Deze apparatuur voorkomt dat de handen van de gebruiker in contact komen met het apparaat en zelfs de doorgang van ziektekiemen door de dispenser wordt voorkomen. Sensor-desinfectiemiddeldispenser, die op deurmechanismen kan worden gemonteerd, is vanaf oktober voor Mercedes-Benz bussen te bestellen.

R & D-onderzoeken naar dispensers, die zijn geïntegreerd in de opslagleidingen bij de deuringangen van stadsbussen, werden ook uitgevoerd door de teams in Istanbul Hoşdere. Net als bij andere voorzorgsmaatregelen, kunnen deze functies worden toegevoegd aan bestaande voertuigen als een veldoplossing door fabriekslevering voor alle nieuwe stadsbusbestellingen vanaf oktober 2020, en door aftersales-services voor bestaande voertuigen.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen