Er is een garantie van 1,75 miljard lira betaald aan de Osmangazi-brug

Er is een garantie van 1,75 miljard lira betaald aan de Osmangazi-brug
Er is een garantie van 1,75 miljard lira betaald aan de Osmangazi-brug

Terwijl miljoenen mensen worstelen met de economische crisis, wordt er nog steeds geld overgemaakt om projecten te bouwen, te exploiteren en over te dragen. Een garantie van 1,75 miljard Turkse lira werd betaald aan Otoyol AŞ, de exploitant van de Osmangazibrug.


Volgens het nieuws van Havva Gümüşkaya uit Birgün; “Terwijl de burger probeert het hoofd te bieden aan de economische gevolgen van de coronavirus-epidemie, worden aan de andere kant garantiebetalingen gedaan voor bruggen en snelwegen die zijn gebouwd met het build-oper-transfer-model. Het partnerschap van Otoyol AŞ, dat de Osmangazi-brug en de Gebze-Orhangazi-İzmir-snelweg exploiteert, werd betaald in de eerste helft van 2020, omdat de overgangsgarantie niet kon worden verstrekt.

In het kader van de epidemische maatregelen was het oversteken van intercity's tussen maart en juni beperkt, zodat er geen oversteekplaatsen voor voertuigen waren vanaf tolbruggen en snelwegen. De loketten van deze gegarandeerde wegen bleven echter in bedrijf. Met andere woorden: het geld voor de weg die de burger niet passeerde, werd betaald.

Tijdens de epidemische periode werd verzocht om uitstel van deze betalingen, na de 3e brug werd een betaling van 2020 miljard 1 miljoen lira gedaan aan de Osmangazi-brug en de Gebze-Orhangazi-İzmir snelweg als een "garantie" betaling voor de eerste helft van 750.

Hoeveel zijn de overgangskosten?

De Osmangazi-brug wordt gedurende 22 jaar beheerd door Otoyol AŞ op basis van de build-operation-transfer-methode. In ruil daarvoor heeft het bedrijf een jaarlijkse pasgarantie van 35 miljoen 14 duizend voertuigen voor 600 dollar plus btw per voertuig. Aan de andere kant bedragen de kosten voor het oversteken van de brug voor auto's 117,9 TL, wat onder de garantieprijs ligt.

Van wie is deze Otoyol AŞ?

Otoyol AŞ is een samenwerkingsverband van 6 bedrijven. Deze bedrijven hebben ook 'megaprojecten' in het hele land, met samenwerkingsverbanden zoals zijzelf. Dit zijn die bedrijven, partnerschappen en projecten:

 1. Nurol constructie
  Nurol Construction, een van de eerste bedrijven die in je opkomt als het gaat om woningbouw in het land, is ook de aannemer van het Marmaray-project. Het bedrijf bouwt ook de Ilısu-dam in Mardin Dargeçit in samenwerking met Cengiz en Dolsar.
 2. Özaltın Holding
  De belangrijkste projecten van het bedrijf bestaan ​​uit wegen en damconstructies. Naast de Kiğı Yedisu-dam en het HEPP-project in Bingöl, is er het tweede bouwbedrijf onder de naam Kalehan Energy in samenwerking met Cengiz İnşaat. Kalehan Energy heeft HEPP-projecten in Bingöl en Elazığ. Dit zijn Beyhan 1, Beyhan 2, Aşağı Kaleköy en Yukarı Kaleköy Dam en HEPP-projecten.
 3. Makyol constructie
  Hij bezit veel projecten van jachthaven tot tunnel, van metroconstructie tot snelweg. Het bedrijf bouwde de jachthaven van Kas, de Kasımpaşa Hasköy Caddesi-tunnel, de Şile-Ağva-weg en Istanbul 4. Levent Metro. Aan de andere kant, in samenwerking met Yüksel İnşaat en Astaldi Kadıköy-Kartal heeft ook de metrolijn aangelegd.
 4. Astaldi
  In feite heeft het Italiaanse bedrijf Astaldi veel van de projecten gedeeld of in Turkije. Ankara Etlik Integrated Health Complex, met name de 3e brug en de noordelijke ringweg, Kadıköy-Kartal metro constructie, Haliç metro oversteekbrug.
 5. Yüksel Construction
  Het bedrijf bezit 15 dam- en HEPP-projecten in verschillende delen van het land. Met Astadi en Makyol Kadıköy- Bouwer van de Eagle-metro. Yüksel İnşaat is ook een van de belangrijkste bedrijven van TOKİ-constructie.
 6. Göçay Bouw
  Het grootste build-operation-transfer-project van het bedrijf is de Gebze-Orhangazi-İzmir Highway. Het bedrijf, dat in veel snelwegprojecten wordt genoemd, is ook de aannemer van de Malatya North Ring Road.

Schema voor de kosten van de Osmangazi Bridge Pass voor 2020
(Geldig vanaf 01/01/2020 00:00)

AUTO KLASSE OSMANGAZİ BRIDGE FEE TARIEF (TL)
1 117,90
2 188,65
3 224,00
4 297,10
5 374,90
6 82,55
            * Prijzen zijn inclusief btw.

sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties