3ste elektrische BMW i200-model viel van de band

3ste elektrische BMW i200-model viel van de band
3ste elektrische BMW i200-model viel van de band

Het eerste volledig elektrische premium compacte model dat Borusan Otomotiv BMW i3 de distributeur in Turkije is, heeft 200 productie-eenheden bereikt. Het 3ste exemplaar van de BMW i200, die een voortrekkersrol speelt op het gebied van duurzame mobiliteit, kwam van de band met de metallic kleur Fluid Black.


De BMW i3, de pionier in zijn segment op het gebied van duurzame mobiliteit en het eerste volledig elektrisch aangedreven grootschalige productiemodel van BMW, blijft zelfs na 7 jaar de aandacht trekken van liefhebbers van schoon en prestatiegericht rijden met zijn emissievrije motor en milieuvriendelijke carrosserie van koolstofvezelversterkte kunststof (CFRP). . Ontwikkeld als een revolutionair voertuigconcept voor emissievrije mobiliteit in het stadsleven, moedigde de BMW i3 andere autofabrikanten aan om over te schakelen op elektrische mobiliteit. Vandaag, in zijn 3e jaar, is de BMW i7 niet alleen de best verkochte premium auto in zijn segment, maar hij is ook het wereldberoemde symbool van emissievrij rijden in de stad geworden.

De BMW i3 onderscheidt zich als BMW's eerste grootschalige serie-model volledig aangedreven door elektriciteit, evenals de eerste auto van het merk gemaakt van koolstofvezelversterkte kunststof (CFRP). Naast puur elektrisch rijden vertegenwoordigt de BMW i3 ook een nieuw concept van premium mobiliteit, sterk gekenmerkt door duurzaamheid. Het schilderen van de buitenkant vereist 75 procent minder energie en 70 procent minder water dan conventionele processen, terwijl 3 procent van de materialen die worden gebruikt voor de thermoplastische exterieuronderdelen van de BMW i25 zijn gemaakt van gerecyclede of hernieuwbare bronnen. Terwijl de energie die wordt gebruikt bij de productie van de BMW i3, die een hoog percentage hernieuwbare grondstoffen en gerecyclede materialen in het interieur gebruikt, wordt geleverd door windturbines op het fabrieksterrein, wordt het hele productieproces uitgevoerd met de minste impact op het milieu.

Mijlpaal in elektrische mobiliteit

Dankzij de BMW i3, die de vooruitgang van BMW op het gebied van elektrische mobiliteit aanzienlijk heeft versneld, is het merk BMW i de werkplaats van de toekomst voor het hele bedrijf geworden. De bruto-energie-inhoud van de hoogspanningsmagazijn verdubbelde bijna, van 3 naar 22,6 kWh zonder de afmetingen te veranderen, zodat de motor van de BMW i42,2 puur elektrisch kon rijden. De actieradius van de BMW i3 nam daarmee toe tussen 285 en 310 kilometer, zo blijkt uit testgegevens van WLTP. Op basis van de knowhow die met de BMW i3 is opgedaan, zijn er ook tal van innovaties doorgevoerd op het gebied van rijden, vermogenselektronica en oplaadtechnologie. Terwijl de vijfde generatie BMW eDrive-technologie nu klaar is voor massaproductie, zal de BMW iNEXT, het vlaggenschip van het merk op het gebied van technologie, vanaf 2021 worden geproduceerd.

20 procent zuiniger dan traditionele motoren

Volgens een studie van de Duitse Automobielclub (ADAC) in 2019 bieden volledig elektrische auto's niet alleen ecologische maar ook aanzienlijke economische voordelen. Volgens berekeningen zijn de totale kosten van een BMW i3 qua motorprestaties en uitrusting gemiddeld zo'n 20 procent lager dan van een BMW-model met een vergelijkbare verbrandingsmotor. In ons land stijgt dit tarief naar hogere niveaus met de belastingvoordelen van elektrische auto's.

 


sohbet

Feza.Net

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties