Project 1000 scholen in beroepsonderwijs gestart

Project 1000 scholen in beroepsonderwijs gestart
Project 1000 scholen in beroepsonderwijs gestart

Met het nieuwe project dat wordt geïmplementeerd door het Ministerie van Nationale Opvoeding, zal steun worden verleend aan 1000 beroeps- en technische Anatolische middelbare scholen, van basisvaardigheden in het Turks, wiskunde en wetenschappen tot onderhoud en reparatie van scholen, bibliotheek, werkplaats en sport.


Het ministerie van Nationale Opvoeding heeft een nieuw project toegevoegd aan zijn projecten voor beroepsonderwijs. Er werd een uitgebreid ondersteuningspakket voorbereid voor 1000 scholen die op basis van bepaalde criteria waren geselecteerd uit beroeps- en technische Anatolische middelbare scholen. 81 duizend leerlingen krijgen onderwijs op 1000 scholen in 618 provincies. Er komt een bibliotheek voor alle scholen in het kader van het project en er komen sportvelden. Studenten die aan deze scholen studeren, zullen ondersteunend onderwijs krijgen in basisvaardigheden op het gebied van Turks, wiskunde en wetenschappen. In dit kader zal de Algemene Directie Meten, Assessment en Examendiensten ondersteuningspakketten voor deze scholen opstellen.

In het kader van het project zal aan alle studenten een EHBO-training worden gegeven en zal zwemmen worden gegeven aan degenen die dat willen. Alle scholen zullen worden gekoppeld aan Anatolische middelbare scholen voor schone kunsten en middelbare sportscholen, en er zullen gezamenlijke cultuur-, kunst- en sportevenementen worden gehouden. Daarnaast worden in het kader van het project musea en historische locaties bezocht voor studenten. Door regelmatige carrièredagen op deze scholen kunnen studenten vooraanstaande succesvolle mensen ontmoeten op gebieden als onderwijs, industrie en industrie, wetenschap, cultuur en kunst.

De eerste bijeenkomst over het project, dat een van de stappen is die zijn genomen om het verschil in succes tussen scholen te verkleinen, werd gehouden met de videoconferentiemethode onder voorzitterschap van Mahmut Özer, vice-minister van het ministerie van Nationaal Onderwijs. Algemeen directeur van beroepsonderwijs en technisch onderwijs Kemal Varım Numanoğlu, hoofd van de afdeling Strategie Mehmet Fatih Leblebici, algemeen directeur van ondersteunende diensten İsmail Çolak, hoofd van de afdeling bouw en onroerend goed Umut Gür, hoofd van de afdeling informatietechnologie Özgür Türk, ministeriële adviseurs Dr. Sevil Uygun İlikhan, Dr. Aylin Şengün Taşçı, Dr. Hayri Eren Suna en 81 provinciale nationale onderwijsdirecteuren waren aanwezig.

"We zullen ondersteuning bieden op een breed scala van gebieden"

In zijn verklaring over dit onderwerp wees minister van Nationaal Onderwijs, Ziya Selçuk, erop dat de scholen die het meest negatief worden beïnvloed door het verschil in succes tussen scholen in het secundair onderwijs, voornamelijk beroepsonderwijs en technisch onderwijs zijn. Selçuk verklaarde dat ze een belangrijk project begonnen met 81 beroeps- en technische Anatolische middelbare scholen in 1000 provincies om dit verschil te verkleinen en de kwaliteit van het beroepsonderwijs te verhogen, zei Selçuk: We zullen ondersteuning bieden op een breed scala van gebieden tot een groot aantal infrastructuurondersteuning. Maandelijks evalueren we de genomen stappen en de gerealiseerde ontwikkelingen in het kader van het project met deelname van onze 81 provinciale bestuurders. We zullen de verbeteringen in rapporten delen. Het project duurt een jaar. In dit jaar streven we ernaar om alle investeringen die in het kader van het project zijn gericht te doen en ondersteuning te bieden. Ik wil mijn dank betuigen aan onze vice-minister Mahmut Özer, al mijn collega's en 81 provinciale directeuren die het project steunden. "babbelen


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen