Vier prijzen voor Izmir Metropolitan in Best Practice Competition voor gezonde steden!

Vier prijzen voor Izmir Metropolitan in Best Practice Competition voor gezonde steden!
Vier prijzen voor Izmir Metropolitan in Best Practice Competition voor gezonde steden!

Hij won vier prijzen tegelijk in de 11e "Healthy Cities Best Practice Competition", georganiseerd door de Izmir Metropolitan Municipality Healthy Cities Association.


De winnaars van de “Healthy Cities Best Practice Competition”, dit jaar voor de 11e keer georganiseerd door de Healthy Cities Association, zijn bekend. İzmir Metropolitan Municipality ontving vier prijzen in de wedstrijd, waarbij 35 aangesloten gemeenten zich aanmeldden met 102 projecten. Metropolitan nam met acht projecten deel aan de wedstrijd en won een prijs met 'Sociale afstand en fietsroutes in Izmir' in de categorie Gezonde stadsplanning, 'Landbouwvoorspelling en vroegtijdig waarschuwingssysteem' in de categorie Gezonde omgeving, 'We beschermen onze geestelijke gezondheid bij pandemie' en in de categorie Maatschappelijke verantwoordelijkheid ' Hij ontving de Jury Special Award met zijn "People's Bakkalı" -projecten.

Bijeenkomst onder het voorzitterschap van Ruşen Keleş

In de wedstrijd die werd gehouden onder de categorieën "Maatschappelijke verantwoordelijkheid", "Gezonde stedenbouw", "Gezond leven" en "Gezond milieu", ontving de jury 9 uit de categorie "Maatschappelijke verantwoordelijkheid metropolen", 6 uit de categorie "Gezonde stedenbouw", 8 uit de categorie "Gezond leven" en Het evalueerde 13 projecten uit de categorie "Milieu". De projecten van "Metropolitan District Gemeenten" en "Provinciale Districtsgemeenten" werden beoordeeld in vier categorieën onder een aparte rubriek. Dr. De andere leden van de jury, gemaakt door Ruşen Keleş, waren prof. Dr. Feza Karaer, prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Prof. Dr. Bülent Yılmaz, prof. Dr. Tülin Vural Aslan, Assoc. Dr. Het was samengesteld uit Asım Mustafa Ayten en Murat Ar.

De prijsuitreiking van de wedstrijd is gepland voor oktober in Edirne.

Bekroonde projecten

Prijs voor maatschappelijke verantwoordelijkheid - "People's Grocer"

The People's Bakkalı, een van de verkiezingsperiode-beloften van de burgemeester van de stad Izmir, Tunç Soyer, heeft tot doel kleine producenten te ondersteunen, coöperaties in staat te stellen hun producten op de markt te brengen en consumenten in staat te stellen gezonde, zuinige en betrouwbare voeding te krijgen. Met het project wil het de werkgelegenheid op het platteland vergroten en armoede in de stad voorkomen. De eerste werd in korte tijd geopend in Kemeraltı, Konak Gültepe, Bayraklı Özkanlar, Karşıyaka Bij het bereiken van Kyrenia en Menemen Ulukent opende People's Bakkalı zijn zesde filiaal op Buca Butchers Square. Izmir, voornamelijk in Turkije, van overal worden de producentencoöperaties van het Volk te koop aangeboden als agentloos hun producten Kruidenierswinkels in fruit en groenten, vlees, zuivelproducten, een verscheidenheid aan ontbijtproducten, peulvruchten, olijfolie, van kruiden en hygiënevoorraden, zoals productgroep 400's van verschillende producten.

Healthy Life Award - "Wij beschermen onze geestelijke gezondheid bij pandemie"

Het project, dat was voorbereid om kennis en bewustzijn te vergroten, vertrouwen te wekken en psychosociale ondersteuning te bieden aan alle segmenten van de samenleving die psychologische ondersteuning nodig hebben, met name burgers onder de 20 jaar en ouder dan 65 jaar die tijdens de pandemie een avondklok hebben, bestaat uit informatiemateriaal en psychologische ondersteuningslijn. Het voorlichtingsmateriaal van het project dat wordt uitgevoerd door de afdeling Volksgezondheid van de Izmir Metropolitan Municipality omvat de boeken "Protective Mental Health in Pandemic" en "Tunç Soyer Tells the New Coronavirus to Children" en "Preventive Mental Health in Pandemic" en "Child-Adult Play in the Pandemic Process".

Award voor gezonde omgeving - "Systeem voor landbouwvoorspelling en vroegtijdige waarschuwing"

Met het project 'Agricultural Forecasting and Early Warning System', dat tot doel heeft het effect van ongebruikelijke weersveranderingen op de producent als gevolg van wereldwijde klimaatverandering, de lokale temperatuur van de producenten, luchtvochtigheid, hoeveelheid neerslag, windsnelheid en -richting, bodemtemperatuur, zonnestraling, bodemvocht enzovoort, te verminderen. informatie is bedoeld om beschikbaar te zijn. Het project, uitgevoerd door de afdeling Landbouwdiensten van de gemeente Izmir en geïnitieerd in de districten Kemalpaşa, Selçuk, Menemen, Bergama en Ödemiş, beoogt dat de producenten vroegtijdig worden gewaarschuwd tegen het klimaat en ongedierte, evenals aanbevelingen voor desinfectie en irrigatie, waardoor verliezen bij sproeien en irrigeren worden voorkomen.

Prijs voor gezonde stadsplanning - "Sociale afstand en fietsroutes in İzmir"

İzmir Metropolitan Municipality, dat projecten produceert voor de ontwikkeling van openbaar vervoer, voetgangers- en fietsvervoersinfrastructuur om het gebruik van motorvoertuigen te verminderen in het kader van duurzaam transportbeleid, heeft de sociale afstand in İzmir bewaard met 40 kilometer aan "gescheiden fietspaden", "gedeelde fietspaden" en "fietspaden". Het is bedoeld om de samenleving in staat te stellen de nieuwe stedelijke mobiliteit over te nemen. Büyükşehir begon te werken aan 400 hand- en voetsteunen om de veiligheid van fietsers in het verkeer te waarborgen en om ze comfortabeler te laten wachten. Büyükşehir zette zijn onderzoek voort om 40 fietsparkeerplaatsen in 500 regio's te bepalen en verhoogde het aantal fietsdragers van 50 naar 685 om de integratie van bus en fiets te versterken. Metropolitan verhoogde het aantal stations tot 60 door 292 nieuwe stations toe te voegen aan de bestaande stations van BİSİM, een systeem voor het delen van fietsen, het afgelopen jaar. Het is de bedoeling om tegen het einde van het jaar nog vijf stations toe te voegen. Speciaal voor het gebruik van slechtziende fietsers zijn 10 tandemfietsen aan het deelsysteem toegevoegd.

European Bicycle Route Network (EuroVelo) uit Turkije is de eerste stad in Izmir, Bergama en Ephesus blijft werken aan het 500 km lange fietspad dat de oude stad met elkaar verbindt. Op de 8 kilometer lange route, de voortzetting van de EuroVelo 500-Middellandse Zee route, worden 35 gratis reparatiekiosken en 50 fietspompen toegepast.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen