Er moet een nationale strategie voor autonome technologieën worden vastgesteld

Er moet een nationale strategie voor autonome technologieën worden vastgesteld
Er moet een nationale strategie voor autonome technologieën worden vastgesteld

Technologie die begon in oktober 2018 onder leiding van HAVELSAN Sohbetleri’nin altıncısı, günümüzün ve yakın geleceğin en önemli teknolojilerinden “Otonom Teknolojiler” temasıyla, 8-10 Eylül tarihlerinde HAVELSAN TV YouTube kanaal, live-uitzendingen online.


In de sessies die 3 dagen duurden; Zowel de vertegenwoordigers van defensie-industriebedrijven als de meningen van experts uit de academische wereld ontmoetten het publiek.Tube De overgestuurde vragen van het publiek werden beantwoord.

HAVELSAN Algemeen directeur Dr. In de openingstoespraak van het evenement verklaarde Mehmet Akif Nacar dat “Autonome technologieën behoren tot de meest opwindende en merkwaardige werkvelden met hun potentieel om de toekomst vorm te geven en een nieuwe levensvorm aan de mensheid te bieden, en bedankte alle deelnemers voor hun bijdragen aan dit belangrijke evenement.

Het panel met de titel "Autonomous Supported Multi-Layer Warfare" dat op de eerste dag werd gehouden, werd gehouden door HAVELSAN R&D Technology and Product Management Director Dr. Het werd gemodereerd door Tacettin Köprülü.

Aan het paneel; HAVELSAN Opleiding en simulatietechnologieën Plaatsvervangend algemeen directeur Muhittin Solmaz, ASELSAN Programmamanager onbemande land- en zeevoertuigen Çiğdem Şen Özer, ROKETSAN Groepsmanager Kunstmatige Intelligentie Technologieën Dr. Umut Demirezen en TUSAŞ Artificial Intelligence en Machine Learning Group Manager Güven Orkun Tanık waren aanwezig. In het panel werd het concept van meerlagige oorlogsvoering en hoe autonome technologieën in deze oorlogen zowel vandaag als in de toekomst kunnen worden gebruikt, besproken.

Uit de onderzoeken die zijn uitgevoerd bij bedrijven in de defensie-industrie; HAVELSAN's digitale troepen, ASELSAN's transport van het zwermconcept naar de zee, de algoritmen ontwikkeld door ROKETSAN, en de oplossingen geproduceerd door TAI voor helikopters, vliegtuigen en UAV's kwamen naar voren.

In het panel van de tweede dag over "Autonomous Technologies of Today and the Future", stelde prof. Dr. Tankut Acarman was de moderator.

HAVELSAN Groepsleider Robotica en Autonome Systemen Gürkan Çetin, Bilkent University Afdeling Elektriciteit en Elektronica Faculteitslid Prof. Dr. Serdar Kozat, METU Computer Engineering Afdeling Faculteitslid Assoc. Dr. Erol Şahin, Kuartis General Manager Dr. Ahmet Saraçoğlu, Selvi Technology General Manager Şeref Burak Selvi en Asisguard Engineering Director Akın Günönü evalueerden de visie van autonome technologieën in ons land en de verschillen die van invloed zijn op de succescriteria tussen simulatie en veldtesten in autonome systemen.

Factoren die de beveiliging van autonome systemen beïnvloeden en maatregelen die kunnen worden genomen, werden besproken in het panel over "Autonomous Technologies Security" op de derde en laatste dag. HAVELSAN Cyber ​​Security Services Group Leader Dr. Het panel waar Mert Özarar de moderator was; STM Cyber ​​Security Big Data Director Sedat Salman, ASELSAN Onbemande en autonome systemen Design Manager Burak Yenigün, Atılım University Civil Aviation School directeur Prof. Dr. Hüseyin Nafiz Alemdaroğlu en HAVELSAN Product Manager Abdullah Alphan Erten waren aanwezig.

In zijn slotwoord zei HAVELSAN Directeur R&D Technologie en Product Management Dr. Tacettin Köprülü verklaarde: "Zoals de consensus van academici en bedrijven in de defensie-industrie, is een van de belangrijkste resultaten van de drie dagen de noodzaak om de" National Autonomy Technologies Strategy "te bepalen. Köprülü merkte op dat de bepaling van deze strategie de uit te voeren technologiestudies en -resultaten zal versnellen, en zei: “In deze context willen we de komende periode de Autonomous Technologies Strategy Workshop organiseren. In deze workshop moet, naast de technologische studies, zeker rekening worden gehouden met de juridische en ethische dimensies van het bedrijf. " Hij sprak in de vorm.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen