Museum voor Turkse en Islamitische Kunst

Museum voor Turkse en Islamitische Kunst
Museum voor Turkse en Islamitische Kunst

Het Turkse en Islamitische Kunstmuseum is het eerste Turkse museum in het Fatih-district van Istanbul dat Turkse en Islamitische kunstwerken omvat.


De funderingswerken die aan het einde van de 19e eeuw begonnen, werden in 1913 voltooid en het museum werd in 1914 bezocht in het imaret-gebouw, dat zich bevindt in het Süleymaniye-moskeecomplex, een van de belangrijkste gebouwen van Mimar Sinan. is geopend. Na de uitroeping van de Republiek kreeg het zijn huidige naam. Het museum, dat lange tijd in het imaret-gebouw in het Süleymaniye-complex was gevestigd, werd in 1983 verplaatst naar het İbrahim Pasha-paleis (16e eeuw) in het westen van het Sultanahmet-plein.

İbrahim Pasha Palace is het enige privépaleis dat tot op de dag van vandaag bewaard is gebleven, afgezien van de paleizen van de sultan. De structuur opgetrokken op bogen omgeeft het terras in het midden aan drie zijden. Het eerste deel van het museum is bereikbaar via een trap vanaf het terras. In de kamers en zalen worden zeldzame kunstwerken tentoongesteld die in verschillende landen van de islamitische wereld zijn geproduceerd. Steen en terracotta, metalen en keramische voorwerpen, houtwerk, glaswerk, manuscripten zijn de kostbaarste voorbeelden van hun tijdperken. Meesterwerken van handgemaakte Turkse tapijten uit de 13-20 eeuwen worden tentoongesteld in het grote met glas omsloten gedeelte met grote zalen. De 13e-eeuwse Seltsjoekse tapijten en andere stukken uit de volgende eeuwen worden zorgvuldig tentoongesteld. De begane grond van het tapijtgedeelte is het etnografische gedeelte waar het Turkse dagelijkse leven en werken van de afgelopen eeuwen worden tentoongesteld.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen