Turkse Stichting Kalligrafiemuseum

Turkse Stichting Kalligrafiemuseum
Turkse Stichting Kalligrafiemuseum

Het Turkse kalligrafiemuseum van de Stichting is een kalligrafiemuseum op het Beyazıt-plein in Istanbul, dat is aangesloten bij het directoraat-generaal van stichtingen.


Het bevindt zich in het madrasa-gebouw dat bij het Bayezid-moskee-complex hoort. Lijnen en apparatuur gerelateerd aan lijnen uit verschillende plaatsen worden tentoongesteld. Het kwam in 1984 in dienst. Vanwege restauratie is het vandaag gesloten voor bezoekers.

Mustafa Dede, III in chronologische volgorde in het museum. Murad, Hâfız Osman, Yedikuleli Seyyid Abdullah, III. Ahmed, Kâtibzâde Mehmed Refî, Mahmud Celâleddin, II. Mahmud, Sultan Abdülmecid, Râkim Efendi, Ali Haydar Bey, Vahdetî Efendi, Kazasker Mustafa İzzet Efendi, Mehmed Sefik Bey, Mevlevi Zeki Dede, Mehmed Izzet Efendi, Sâmi Efendi, II. De werken van kalligrafiemeesters zoals Abdülhamid, Hasan Rıza, Mehmed Nuri, Kamil Akdik, Necmeddin Okyay en Hamit Aytaç worden tentoongesteld.

Het klasgedeelte van de madrasa is georganiseerd als het gedeelte "Heilige relikwieën"; In het midden is de omslag van de Kaaba-deur uit 1884. De meest waardevolle stukken in deze sectie zijn de aarde die uit het graf van de profeet is gehaald in een fles met een baard. Er zijn ook miniaturen die Mekka, Medina, Mina en Muzdalifah uitbeelden.

Er zijn stenen inscripties ondertekend door Ali, Sâmi Efendi en Mustafa İzzet op de binnenplaats van de madrasa.

In de tuin van het museum staan ​​twee zonnewijzers gemaakt door Ahmet Ziya Bey.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen