Toeristisch arrangement voor de Bursa Irgandı-brug

Toeristisch arrangement voor de Bursa Irgandı-brug
Toeristisch arrangement voor de Bursa Irgandı-brug

De historische Irgandı-brug in de wijk Osmangazi van Bursa, 's werelds eerste bazaarbrug, komt tot leven met de regelingen die door de Metropolitan Municipality zullen worden getroffen.


De Irgandı Çarşılı-brug, die al 576 jaar getuige is van de geschiedenis van Bursa door het weerstaan ​​van natuurrampen en oorlogen, maakt zich klaar om de favoriet van het toerisme te worden. Bekend als de enige brug tussen de Ottomanen en wiens voorbeelden alleen in Italië en Bulgarije in de wereld zijn, zal de brug een populaire bestemming voor toeristen worden met tussenkomst van de Metropolitan Municipality. De grootste tekortkoming van de bazaarbrug, waar momenteel workshops worden gehouden die bezig zijn met traditionele volkskunst, is het ontbreken van een parkeerplaats voor tourbussen die toeristen vervoeren. Deze grote zorg van de brugvakmensen zal verdwijnen met de aanraking van de Metropolitan Municipality. Aan de noordoostkant van de Irgandı-brug komt een parkeerplaats voor toeristenbussen. Aan andere eisen van de bruggenhandelaren zal snel worden voldaan 'op een manier die de lokale en buitenlandse toeristen zal aanspreken'. Wanneer de studies zijn afgerond; De Irgandı Çarşılı-brug zal zijn waarde verder verdubbelen in termen van toeristische locatie.

Oproep van president Aktaş

Burgemeester Alinur Aktaş, burgemeester van de gemeente Bursa, bezocht de historische Irgandı-brug voordat de werkzaamheden moesten worden verricht. Burgemeester Aktaş, die met de vertegenwoordigers van de handelaars door de winkels op de brug dwaalde en luisterde naar de eisen en problemen, zei dat de brug met de bazaar zijn oude charme zal terugkrijgen zodra de nodige tussenkomst is uitgevoerd en de tekortkomingen zijn weggewerkt. Burgemeester Aktaş merkte op dat Bursa tientallen historische en culturele artefacten herbergt, en de historische Irgandı-brug is daar een van, en burgemeester Aktaş verklaarde dat de historische brug traditionele waarden bewaart die 'vergeten' zijn. Burgemeester Aktaş zei: 'We hebben hier kalligrafen. Er worden verschillende kunsten uitgevoerd. In die zin nodig ik onze landgenoten en degenen die Bursa bezoeken uit om deze lucht in te ademen ”. President Alinur Aktaş, benadrukkend dat de handelaars een beroep op hen deden vanwege de tekortkomingen in de brug met de bazaar, daarom vond het bezoek plaats en zei: “We kwamen met onze bureaucraten en hebben onze beslissingen genomen. Als het mogelijk is, zullen we de regelgeving met betrekking tot de bazaarbrug in korte tijd implementeren ”, zei hij.

Op de Irgandı Çarşılı-brug, gebouwd in 1442 op Gökdere, die de districten Osmangazi en Yıldırım van Bursa met elkaar verbindt, zijn er veel kunsthuizen, van parelmoer tot tegelwerk.

JavaScript is vereist voor deze diashow.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen