Panorama 1453 Historisch Museum

Panorama 1453 Historisch Museum
Panorama 1453 Historisch Museum

Gelegen in Topkapı, Istanbul, bekend als Panorama 1453 History Museum, is dit museum een ​​panoramisch museum waar de verovering van Istanbul door Fatih Sultan Mehmet, kanonskogels in een kamer, het hinniken van het Mehter Team en de Ottomaanse paarden als effecten worden gegeven. Het bevindt zich in het Topkapi-park.


Het ontwerp en de projectplanning van het museum, dat werd geopend op 31 januari 2009, begon in 2003 en de implementatiewerkzaamheden begonnen in 2005. Het museum werd in 2008 voltooid voor een bedrag van $ 5 miljoen en heeft ook de onderscheiding dat het het eerste panoramische museum van Turkije is. De eigenaar van het museumidee en de coördinator van het project is de schilder Haşim Vatandaş.

Panoramische schilderwerken van het museum zijn in 8 door 2005 kunstenaars gestart en in 2008 voltooid. Deze panoramische foto bevat 10.000 tekeningen van figuren. De afgebroken delen van de muren van het schilderij en de afmetingen van deze regio's werden getekend volgens het rapport dat aan Hızır Bey, de eerste burgemeester van Istanbul, werd overhandigd over de reparatie van de muren.

De panoramische foto is getekend op een halfrond met een diameter van 38 meter. Het schilderij dat het binnenoppervlak van het halfrond bedekt is 2.350 m2, het platform waar de driedimensionale objecten tussen het schilderij en het bezoekersplatform 3 m650 zijn en de bezoeker uit alle richtingen II. De takbir-geluiden van Mehmeds duizenden soldaten en de Mehter Anthem-surround. Daarnaast wordt er pigmentinkt gebruikt in het schilderij, dat meer dan 2 jaar meegaat.

Wanneer de kijker op dit platform in het museum klimt, kan hij een schok van 10 seconden ervaren. Degene die voor het eerst naar het panoramische schilderij in het museum kijkt, zal door zijn optische gewoontes de werkelijke afmetingen van het werk niet kunnen vatten. Dit komt door het ontbreken van referenties, zoals begin- en eindpunten, waardoor we de afmetingen van de afbeelding kunnen begrijpen. Het museum geeft de bezoeker het gevoel een driedimensionale buitenruimte binnen te gaan, ook al wordt een afgesloten ruimte betreden.

Het museum bevindt zich tegenover de Topkapı-Edirnekapı-muren, waar het beleg voorbij was. Topkapi-muren, waar de eerste Turkse soldaten Constantinopel binnengingen, en de muren in Silivrikapı zijn rond het museum te zien.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen