Kleuteronderwijs en eerste klas Start face-to-face onderwijs

Kleuteronderwijs en eerste klas Start face-to-face onderwijs
Kleuteronderwijs en eerste klas Start face-to-face onderwijs

Het ministerie van Nationaal Onderwijs deelde de technische details over hoe face-to-face training kan worden geïmplementeerd, die op maandag 21 september begint, met een brief aan 81 provinciale nationale onderwijsdirecties.


Volgens de brief aan de provincies met de handtekening van minister Ziya Selçuk; Het oriëntatieprogramma, dat zal plaatsvinden tussen 21-25 september, de eerste week van de opening van de scholen, zal worden uitgevoerd in instellingen voor kleuteronderwijs en in de eerste klassen van de basisschool als "eendags face-to-face onderwijs".

Indien nodig, rekening houdend met de fysieke omstandigheden van de school, zullen de studenten in de branche in groepen worden verdeeld in overeenstemming met de regel van sociale afstand en zullen ze face-to-face training geven. De dagen van de groepen die tevoorschijn komen met de indeling van de klasgrootte zullen van elkaar verschillen.

Deelname van de leerling aan face-to-face onderwijs is niet verplicht en de ouders kunnen de leerling het afstandsonderwijs vrijwillig laten voortzetten zonder een schriftelijke aanvraag in te dienen.

Hoe zullen de cursusuren zijn in face-to-face onderwijs?

In de eerste week van het voorschools onderwijs wordt een aanpassingstraining gegeven in 1 dag, 30 minuten van 5 activiteitsuren. De week na de integratieweek, die de data van 28 september - 2 oktober beslaat, en daarna zal er training worden gegeven in instellingen voor voorschools onderwijs voor 2 activiteitsuren van 30 minuten per dag, 5 dagen per week. In de instellingen die hun opleiding face to face voortzetten in het voorschools onderwijs tot 21 september, zal het onderwijs vanaf deze datum volgens dezelfde planning worden voortgezet.

Basisschoolleerlingen van het eerste leerjaar zullen in de eerste week van de face-to-face training een oriëntatietraining geven van 1 lessen van elk 30 minuten. De week na de integratieweek, die de data van 5 september - 28 oktober beslaat, en vervolgens, 2 dagen per week, 2 lessen van elk 30 minuten, wordt face-to-face training gegeven. Tussen de lesuren is er een rustperiode van 5 minuten. Door de schoolbesturen zullen de nodige plannen worden gemaakt, inclusief de plicht, om de sociale afstand tussen leerlingen tijdens de pauze te behouden.

Hoe ziet het curriculum eruit en welke cursussen volgen studenten face-to-face?

Het ministerie van Nationale Opvoeding heeft de eerste week van face-to-face onderwijs gewijd aan de harmonie van de eerste klas kleuters en basisschoolleerlingen, die alleen het schoolleven zullen ontmoeten. In het kader van de Covid-1-maatregelen zullen persoonlijke hygiëne, masker- en sociale afstandsregels worden uitgelegd aan studenten met contactloze spellen en leuke activiteiten. De week na de integratieweek, die de data van 19 september - 28 oktober beslaat, en de week erna is Turkse les 2 lesuren, 2 lesuren 3 dagen per week, Wiskunde 6 lesuren, 1 les twee dagen per week, Life Studies 2 dagen per week. 2 cursusuren, waarvan 1 cursusuur, worden gegeven door middel van face-to-face training. Met betrekking tot deze lessen: de lesuren die niet face-to-face kunnen worden gegeven en andere lessen in het eerste leerjaarsprogramma van de basisschool, worden gegeven door EBA TV en EBA-portal, live klassikale toepassingen en afstandsonderwijs. Alle informatie over afstandsonderwijs is toegankelijk via de adressen distanceegitim.meb.gov.tr ​​en eba.gov.tr.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen