Modelsatellieten gelanceerd door Rocket

Modelsatellieten gelanceerd door Rocket
Modelsatellieten gelanceerd door Rocket

Turkije's eerste luchtvaart-, ruimte- en technologiefestival in teknofest, de opwinding gaat verder met het doel van de nationale technologische doorbraak. Voor TEKNOFEST, dat op 24 en 27 september in Gaziantep wordt gehouden, begon de TÜRKSAT Modelsatellietwedstrijd. In tegenstelling tot voorgaande jaren werden dit jaar lokaal ontworpen modelsatellieten per raket gelanceerd. In de wedstrijd, waar 18 teams van 149 verschillende universiteiten zich aanmeldden, toonden de teams die zich kwalificeerden voor de finale hun vaardigheden bij de Salt Lake-faciliteiten van het directoraat Defensie-industrie. De minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank en de minister van Transport en Infrastructuur, Adil Karaismailoğlu, die de wedstrijd ter plaatse bijwoonden, deelden de opwinding van de jongeren over het plaatsen en afvuren van raketten op de hellingen.


reikwijdte TEKNOFEST, Ministerie van Industrie en Technologie en Turkije Technology Team Foundation (T3 Foundation) gehouden in de uitvoerende TURKSAT Model Satellite Competition, minister van Industrie en Technologie Mustafa Varank, Minister van Transport en Infrastructuur Adil Karaismailoğlu, Aksaray Gouverneur Hamza Aydogdu, Vice-minister Transport en Infrastructuur Dr. Ömer Fatih Sayan en voorzitter van het Digital Transformation Office van het voorzitterschap Dr. Het werd gehouden met de deelname van Ali Taha Koç.

THEORETISCHE TRAININGEN ZIJN OMGEZET IN VELDWERK

De theoretische trainingen die de deelnemers kregen, veranderden in veldwerk. Op de raket geplaatste modelsatellieten werden gelanceerd, achteruit geteld vanaf 10.

149 TEAM TOEGEPAST

Minister Varank verklaarde dat 3 teams, 146 binnenlandse en 3 buitenlandse teams, deelnamen aan de competitie, die dit jaar met 149 teams begon. Varank zei dat er jonge mensen zijn die zeer succesvol werk doen en zei: “We hebben een team uit Zonguldak. Dit jaar zal het de echte Turkse satelliet de ruimte in sturen. Hij treft zijn voorbereidingen. Dat zeggen we natuurlijk; De belangrijkste investering is de investering in jongeren, het is de investering in de toekomst. " zei.

"WIJ ZULLEN DEZE OPWINDING VERSPREIDEN NAAR ALLE ANATOLIË"

Varank herinnert eraan dat TEKNOFEST vorig jaar plaatsvond met meer dan 1 miljoen 700 duizend deelnemers en zei: “We promoten de binnenlandse en nationale producten die we hebben ontwikkeld in het kader van de nationale technologische beweging. Wij zijn de nationale technologie van Turkije, die niet alleen technologie produceert, maar ook zijn eigen technologie ontwikkelt en inspanningen levert van de landen waarvan we willen dat ze eigendom zijn van de burgers. We zullen deze opwinding door heel Anatolië verspreiden. " gebruikte de uitdrukkingen.

Varank zei dat de finale op 24 september zal plaatsvinden en zei: “We zullen op 27 september sluiten. Op de laatste dag, op de 27e, zal onze president prijzen uitreiken aan al onze jongeren. " hij sprak.

"ONZE SATELLIET 5A WORDT OP 30 NOVEMBER GELANCEERD"

Minister van Transport en Infrastructuur, Karaismailoğlu, deelde de ontwikkelingen met betrekking tot TÜRKSAT en zei: “We zullen onze TÜRKSAT 5A-communicatiesatelliet op 2 oktober ontvangen. Onze satelliet wordt op 30 november de ruimte in gelanceerd. Ons werk gaat door. " Hij sprak in de vorm.

BRANDT DE RAKET

Varank, die een voor een de stands van de finalisten bezocht, wenste de deelnemers succes. Aan de andere kant vuurde minister Varank ook een raket af waarop de modelsatelliet was geplaatst.

TEAMS DIE AAN DE WEDSTRIJD DEELNEMEN

De namen van de 24 teams die deelnemen aan de Türksat Model Satellite Competition zijn als volgt:

Zonguldak Bülent Ecevit University B-Dispate, Hacettepe University Cervos, Düzce University Dü-Sat, Erciyes University Eru Project Lab, TOBB University of Economics and Technology ETÜ-TEK 1A, Gaziantep University Gazi Model Satellite Team, Zonguldak Bülent Ecevit University Grizu-263, Gaziantep University Huginn, Istanbul Technical University ITU Apis R&D, Necmettin Erbakan University Kazgan, Karadeniz Technical University Maksat-4A, Düzce University Mekatek-1, Yıldız Technical University Nev-Feza, Samsun University Samsun Space Technologies, Bursa Technical University Saturn, Akdeniz University Sirius7A, Gebze Technical University Spatium, Sakarya University St Focount, Istanbul Gedik University Team Nameless, Hacettepe University Tharsis-3C, Necmettin Erbakan University TSI, Bursa Uludağ University Turkish Space Team, Karadeniz Technical University Ulak-3A en Fırat University UVCSAT.

WAT IS EEN MODEL SATELLIETWEDSTRIJD?

TÜRKSAT Model Satellite Competition is een ontwerp-build-lanceringswedstrijd. Het biedt deelnemers de mogelijkheid om het proces van het ontwerpen van een ruimte- / satellietsysteem vanaf de lancering te ervaren. De TURKSAT-modelsatellietwedstrijd is gepland om een ​​ruimte- / satellietproject op kleine schaal weer te geven. Het omvat alle aspecten van een ruimte- / satellietproject, van ontwerp tot productie en evaluatie na een missie. Wedstrijd; Het is ontworpen om verschillende aspecten van echte systemen weer te geven met functies zoals het voldoen aan telemetrie- en communicatievereisten, het bieden van een autonome structuur en het ontwikkelen van een systeem dat werkt tussen disciplines.

ERVARING DELEN

De TURKSAT Model Satellite Competition is bedoeld om niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten de mogelijkheid te bieden om theoretische kennis om te zetten in de praktijk en om interdisciplinaire studievaardigheden te verwerven. Daarnaast delen studenten hun ervaringen met andere universiteitsteams; Het is bedoeld om de mogelijkheid te hebben om te communiceren met instellingen, bedrijven, experts en ingenieurs die in de sector actief zijn.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen