Nostalgische tramvluchten begonnen in Izmir

Nostalgische tramvluchten begonnen in Izmir
Nostalgische tramvluchten begonnen in Izmir

De Nostalgic Tram, die zijn laatste reis maakte in 1954, werd op 66 september, 9 jaar later, in dienst genomen in Kordon, het hart van Izmir. President Soyer, die deelnam aan de eerste reis van de nostalgische tram, zei: "We zijn vereerd om onze trams in dienst te nemen op de 9ste verjaardag van 98 september, toen onze strijd voor onafhankelijkheid eindigde met een overwinning en de deur naar de Republiek opende."


De eerste van drie nostalgische trams gebouwd door Izmir Metropolitan Municipality om te dienen tussen de viaducten van de Alsancak Port en het Cumhuriyet-plein werd in gebruik genomen op de 98e verjaardag van Izmir's bevrijding van de vijandelijke bezetting.

Izmir Metropolitan Mayor Tunç Soyer en zijn vrouw Neptün Soyer, CHP Party Assembly Member (PM) Rıfat Nalbantoğlu, Izmir plaatsvervangers Sevda Erdan Kılıç, Bedri Serter, Murat Minister, Kani Beko, burgemeesters, Izmir Metropolitan Municipality Council Member en Gendergelijkheid Commissievoorzitter Av. Nilay Kökkılınç en gemeentelijke bureaucraten waren aanwezig.

We hebben onze belofte gehouden

Burgemeester Tunç Soyer begon zijn toespraak door te zeggen dat hij er trots op was een andere belofte na te komen die hij aan de inwoners van Izmir had gedaan. Soyer zei dat ze de Rıhtım-tramlijn nieuw leven hebben ingeblazen, die een zeer belangrijke plaats in de geschiedenis van İzmir inneemt, onder de naam "Nostalgic Tram". Ontworpen met inspiratie. We hebben onze voertuigen, die we bij een lokaal bedrijf hebben gekocht, op een milieuvriendelijke manier ontworpen, met rubberen wielen en elektriciteit, zonder de groene textuur van Kordon te beschadigen. We hebben de namen van onze trams, die in totaal met 1928 wagons zullen dienen, vastgesteld als 'Boyoz', 'Gevrek' en 'Çiğdem', die worden geïdentificeerd met onze Izmir. "We zullen vandaag, 1954 dagen later, de tweede van onze trams in gebruik nemen en 3 dagen later de derde, ten dienste van onze landgenoten."

We verminderen de verkeersbelasting van de stad

Soyer zei dat nostalgische trams met een capaciteit van 28 mensen zullen reizen op de route van 660 meter, zei Soyer dat de kleur van de trams, die op vier haltes zullen rijden, namelijk Cumhuriyet Square, Gündoğdu Square, Alsancak Pier en Alsancak Port, werd bepaald door de kleuren van de trams in Izmir in de jaren 1900. Benadrukkend dat ze een duurzaam en alomvattend transportbeleid hebben ontwikkeld in İzmir, vervolledigde Soyer zijn woorden als volgt: “In deze context vergroten we het spoor- en zeetransport in het openbaar vervoer, en zorgen we voor comfortabel en veilig vervoer naar alle delen van İzmir met onze nieuwe bussen voor landtransport. Om de verkeersbelasting van onze stad te verminderen, stimuleren we fiets- en voetgangersvervoer in plaats van het gebruik van privévoertuigen. Wij geloven dat onze nostalgische tram, die net als in het verleden een belangrijke geest naar ons Izmir zal brengen, ook zal bijdragen aan het vervoer van voetgangers. We zijn er trots op dat we onze trams in gebruik hebben genomen op de 9ste verjaardag van de bevrijding van 98 september, toen onze strijd voor onafhankelijkheid eindigde in een overwinning en de deur naar de Republiek opende. "

Na de toespraken woonde de burgemeester van de İzmir Metropolitan Municipality, Tunç Soyer, de eerste reis van de nostalgische tram bij met de gasten.

JavaScript is vereist voor deze diashow.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen