Istanbul Air Force Museum

Istanbul Air Force Museum
Istanbul Air Force Museum

Het Istanbul Air Force Museum bevindt zich naast de militaire luchthaven in Yeilköy en toont vliegtuigen van de Turkse luchtmacht.


Aan het einde van de Eerste Wereldoorlog leidden het feit dat de vliegtuigen behoorden tot verschillende naties, waarvan de oudste tot 1912 behoorden, en de aanwezigheid van één, twee en drie van elk type vliegtuig gemaakt door de Duitsers tijdens de Eerste Wereldoorlog in de hangars tot het besluit van de luchtmachtinspectie om een ​​luchtmuseum op te richten. . De inbeslagname van de buitvliegtuigen die op de vijand werden buitgemaakt, is ook voor hetzelfde doel begonnen. Deze vliegtuigen die voor het museum werden verzameld, waren echter gepland om naar Kartal Maltepe te worden gebracht om niet te worden beschadigd tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog, maar sommige vliegtuigen werden tijdens het transport beschadigd. Deze schade en de vliegtuigcrashes tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog vertraagden het idee om een ​​luchtmuseum op te richten.

In 1960 gaf de toenmalige commandant van de luchtmacht, Hv.Org. Irfan Tansel in Turkije kwam met de richtlijn op het idee om een ​​luchtmuseum te vestigen op de agenda die in 1963 werd gepubliceerd en voor dit doel is een bevel tot bescherming en een bevel van elk van luchtmachtvliegtuigen die in andere vakbonden worden gebruikt, gevraagd. Als resultaat van het werk dat werd uitgevoerd in 1966 Air Museum Organization werd het opgericht en op 15 mei 1971 in Izmir opende Cumaovası het eerste luchtmuseum van Turkije op de burgerluchthaven.

Izmir Cumaovası tussen de jaren 1971-1978, het eerste luchtmuseum van Turkije dat actief is op de burgerluchthaven, is gevormd met de locatie van opportuniteit omdat bezoekers weigerden de toegankelijkheid in te trekken en de eerste luchteenheden waarvan werd vastgesteld dat ze een geschiktere locatie voor het museum waren vanwege de plaats van vestiging Yesilköy-transportmuseum. De bouw van het museumgebouw begon in 1977 en werd op 16 oktober 1985 opengesteld voor bezoekers.

Om de hierboven uiteengezette redenen begon de bouw van het nieuwe Air Museum-gebouw in 1977 en werd voltooid in 1983. De interieurarchitectuur en decoratie van het museum, dat is gebouwd op een totale oppervlakte van 2.365 m12.000 met 65.000 m16 binnen- en 1985 mXNUMX openluchttentoonstellingsruimten in een moderne museumopvatting, werd uitgevoerd door technisch personeel en experts van het Istanbul Provinciaal Directoraat voor Cultuur, Onderzoek en Monumenten en de Mimar Sinan Universiteit. en op XNUMX oktober XNUMX door luchtmachtcommandant generaal Halil SÖZER.

Diverse vliegtuigen en helikopters gebruikt door de Turkse luchtmacht in de vliegtuighangar en open ruimte; Souvenirs van mensen die geïdentificeerd zijn met de luchtvaartgeschiedenis in de Hall of Memories; Diverse motoren van propeller- en straalvliegtuigen in het motorgedeelte; Wapens die in de luchtvaartgeschiedenis in de hal werden gebruikt, en vandaag informatie over de ontwikkeling van verschillende wapens en mijn acroterion Turkije, kledingimitatie van de hal van de Ottomaanse pilotenuitrusting tot op heden, worden de vliegeniers van gebruik aangeboden aan bezoekers.

Binnen het museum is er een bibliotheek (voor onderzoekers met verlof), een conferentiezaal (bioscoop), een cafetaria en een cadeauwinkel.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen