Wie is Enis Fosforoğlu?

Wie is Enis Fosforoğlu?
Wie is Enis Fosforoğlu?

Enis Fosforoğlu, (Geboortedatum 1948 - Overlijdensdatum 22 juni 2019), Turkse theater-, film- en televisieacteur.


Enis Fosforoğlu, zoon van kunstenaar Renan Fosforoğlu en Mualla Kavur, komt uit een artistieke familie als Belkıs Dilligil (tante), Avni Dilligil (zwager), Aliye Rona (zus van zwager). Ze zijn broers van theater- en nasynchronisatieartiest Ferdi Merter. Haar dochter is Seren Fosforoğlu, een theaterkunstenaar.

leven

Hij studeerde af aan de Galatasaray High School. Na de middelbare school deed hij het conservatoriumexamen in Ankara. Hij won en voltooide zijn opleiding als afgestudeerd aan het Staatstheater van Ankara in 5 na 1970 jaar. Hij werkte tussen 1970 en 1976 bij de Algemene Directie van Staatstheaters. Hij werd beroemd op tv in 1977, nam ontslag bij het Staatstheater en keerde terug naar Istanbul. Hij speelde 2 jaar lang rollen in muziekhallen en verschillende theatergezelschappen. Door in 1980 een theater op zijn naam op te richten, droeg hij jarenlang bij aan de opleiding van vele kunstenaars. De kunstenaar, die films vertaalde, nam ook deel aan het scenario en de regie. Hij maakte radioprogramma's en gaf lezingen over theater op TRT FM en Halk TV Radyo.

Enis Fosforoğlu legt zijn persoonlijkheid uit in zijn interview

“Ik hecht belang aan openheid en eerlijkheid. Ik zie er heel kalm uit en word meteen boos. Ik word zelfs heel boos. Ik word afgeleid door mijn onprofessioneel gedrag. Zelfs als ik met iemand praat, als ik een scène of een schets in mijn hoofd heb, lach ik hem uit. De man denkt dat ik lachte om wat hij zei. Ik ben een van de sterk uitziende emotionele. Ik heb een oprecht standpunt; maar ik drink op tours en na de wedstrijd. Ik drink thuis zeker niet. Het karwei valt altijd op mij. Ik ben een persoon uit Galatasaray die niet kan worden genezen. Ik schrijf alles 's nachts. Ik ben erg bang dat mijn daden niet voldoende en duur zullen worden begrepen. Af en toe krijg ik een tweede Enis en kijk naar Enis. Ik ben voor openheid. "

Dood

De kunstenaar, die een hartaanval kreeg in Büyükada, waar hij op 11 juni 2019 woonde, werd in het ziekenhuis opgenomen. Volgens de informatie van zijn arts; "... Zijn behandeling werd voortgezet vanwege de bypass-operatie en de stent die hij eerder had gehad ... Bij de angiografie werd stenose gedetecteerd in twee hartvaten en werd een stent aangebracht. Onze patiënt, wiens toestand nadien stabiel was, thuis te volgen… ”Op 15 juni werd hij ontslagen. Hij stierf op 22 juni 2019 als gevolg van een hartaanval in zijn huis in Büyükada.

Awards

 • 1981 "Award voor beste regisseur"
 • 1989 "I Close My Eyes, Do My Duty" Jury Special Award
 • 1999 "Leeuwen" Communicatieprijs

Films

 • Binnenkort beschikbaar - 2014
 • Blauwe ketting - 2004
 • Keloğlan - 2003
 • Familie Mutluyüz - 2001
 • Thanksgiving-buffet - 1999
 • Zeven Unutmaz - 1978
 • Verstoort het harde spel - 1978
 • Vagebond - 1977
 • Iedereen is minnaar - 1970
 • Zeyno - 1970


babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen