Financiële lasten van de uitbraak van coronavirus op treinen 400 miljoen TL

Financiële lasten van de uitbraak van coronavirus op treinen 400 miljoen TL
Financiële lasten van de uitbraak van coronavirus op treinen 400 miljoen TL

De financiële last voor het spoorvervoer, veroorzaakt door de coronavirus-epidemie, begon geleidelijk op te komen. In het kader van de maatregelen tegen de epidemie worden passagiers met 50 procent capaciteit vervoerd in hogesnelheidstreinen (YHT); In plaats van 52 kunnen er maar 20 ritten per dag gemaakt worden. Er worden minstens 225 passagiers tegelijk vervoerd. De hoofdlijntreinen zijn de afgelopen zes maanden niet uitgevoerd. Daarom zijn de inkomsten van TCDD Tasimacilik aanzienlijk gedaald. Geschat wordt dat TCDD Tasimacilik, dat 6 afsloot met een verlies van 2019 miljard TL, dit jaar 1.1-300 miljoen meer verliezen zou kunnen maken.


Volgens het nieuws van Olcay Aydilek uit Habertürk; “De dodelijke coronavirus-epidemie heeft grote gevolgen gehad voor de transportsector, vooral de luchtvaart. Wereldwijd kampt de luchtvaartindustrie met een grote crisis, aangezien er, ondanks de normalisatiestappen, niet genoeg vraag naar de passagier is in vergelijking met de voorgaande periode. Staten ondersteunen luchtvaartmaatschappijen op verschillende manieren om mogelijke faillissementen in de industrie te voorkomen. Aangenomen wordt dat dergelijke stappen in de volgende periode naar voren kunnen komen.

SPOORWEGSECTOR IS OOK UITDAGEND

Het zoveel mogelijk beperken van het aantal reizen dwingt ook het spoorvervoer. Spoorvervoerders hadden ook te maken met een ernstig omzetverlies doordat het aantal passagiers dramatisch daalde.

DE SCHADE ZAL TOENEMEN

TCDD is onlangs opgedeeld in twee afzonderlijke directoraten-generaal: infrastructuur en beheer. TCDD Tasimacilik is verantwoordelijk voor het personen- en vrachtvervoer.

TCDD Tasimacilik stopte YHT, hoofdlijn en regionale treindiensten in maart toen de epidemie begon.

Met de normalisatiestappen werden de YHT-vluchten in de laatste week van mei opnieuw opgestart. In het kader van de maatregelen tegen de epidemie worden sinds eind mei passagiers vervoerd met 50 procent capaciteit; In plaats van 52 worden er maar 20 ritten per dag gemaakt. Er worden minstens 225 passagiers tegelijk vervoerd.

Conventioneel of "gebruikelijk" om te doen met de zogenaamde hoofdlijntreinen (tussen verschillende provincies van Turkije) is nog niet het moment om te beginnen.

Deze situatie zal de inkomsten van TCDD Tasimacilik verlagen en de verliezen vergroten. TCDD Tasimacilik sloot het jaar 2019 af met een verlies van 1.1 miljoen TL. Er wordt berekend dat het verlies van 2020 meer dan 1.5 miljard TL kan bedragen door de afname van het aantal passagiers en vluchten als gevolg van de coronavirus-epidemie.

AANZIENLIJKE STIJGING VAN DE BELASTING

Bronnen verklaarden dat het vrachtvervoer elke dag beter presteert, en zeiden: “We kunnen zeggen dat het vrachtvervoer de gegevens van vorig jaar heeft overtroffen. Er zijn ook passagiers, een deel van dit verlies wordt gedekt door het voordeel in de lading ”.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen