Today in History: 23 September 1856 Turkish Railway

Vandaag in de geschiedenis
23 september 1856 De geschiedenis van de Turkse spoorweg begint in 1856. De eerste graafwerkzaamheden op de 130 km lange İzmir - Aydın-lijn, de eerste spoorlijn, werden dit jaar getroffen met het voorrecht dat aan een Brits bedrijf werd gegeven. Het werd overhandigd aan Robert Wilki, de vertegenwoordiger van Joseph Paxton, George Whytes, William en Augustus Rixon.
Volgens het besluit van de Raad van Afgevaardigden gerapporteerd aan Ali Fuat Pasha op 23 september 1919; De spoorlijn van Bagdad zal niet worden vernietigd, er werd gevraagd om geen de facto aanval uit te voeren, tenzij de Britten aanvallen.
23 September 1931 Irmak-Çankırı-lijn (104 km) is in bedrijf.
23 September 2009 153. In het kader van de activiteiten van de Stichting Verjaardag, de Algemene Directie van TCDD, het Directoraat Generaal van Pers en Informatie en de Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland Genel Fototentoonstelling Gal Painting en Arif Sayyar's Painting in Ankara Gar Art Gallery. Op dezelfde dag gaven THM en TSM koren van het Ministerie van Cultuur en Toerisme een concert. Vrijheid is het recht van de trein. De Freedom-trein werd verwelkomd met een ceremonie in de Ankara-trein.
babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen