Zafer Airport kan de bepaalde gewenste passagiersgarantie niet bereiken

Zafer Airport kan de bepaalde gewenste passagiersgarantie niet bereiken
Zafer Airport kan de bepaalde gewenste passagiersgarantie niet bereiken

Passagiersgarantie werd gegeven voor de bevolking van 3 provincies in de regio. Zafer Airport, gebouwd met het BOT-model om de provincies Kütahya, Afyon en Uşak te bedienen, kende dit jaar een `` ineenstorting ''. Voor de eerste 2020 maanden van 8 waren 501 duizend 706 passagiers gegarandeerd op binnenlandse vluchten, terwijl het aantal passagiers 4 duizend 746 bedroeg.


Zafer Airport, dat werd gebouwd met het build-oper-transfer (BOT) -model om de provincies Kütahya, Afyon en Uşak te bedienen, kende dit jaar een "instorting". De informatienota van 22 september 2020, die door het Directoraat-Generaal van Staatsluchthavens naar CHP Zonguldak-plaatsvervanger Deniz Yavuzyılmaz werd gestuurd, registreerde de ineenstorting.

SözcüVolgens het nieuws van Emin Özgönül uitHet gegarandeerde aantal van 2020 duizend 8 passagiers op binnenlandse vluchten voor de eerste 501 maanden van 706 bleef op 4 duizend 746. Het realisatiegraad was 0.94 procent. Op internationale vluchten waren 351 duizend 194 passagiers gegarandeerd, slechts 2 duizend 487 mensen vlogen. Het realisatiegraad was 0.70 procent. In de eerste 8 maanden maakten slechts 852 duizend 900 passagiers gebruik van de luchthaven in ruil voor in totaal 7 duizend 233 passagiers.

39.8 MILJOEN TL WORDT BETAALD

Het bedrijf dat de luchthaven exploiteert, ontvangt 2 euro per passagier voor binnenlandse vluchten en 10 euro voor internationale vluchten. Aangezien het passagiersaantal van Garanti niet kon worden gehaald, zal in de eerste 8 maanden van dit jaar in totaal 1 miljoen 3 duizend euro aan het bedrijf worden betaald, 3 miljoen 511 duizend op binnenlandse vluchten en 4 miljoen 514 duizend op internationale vluchten. Dit geld is 39 miljoen 813 duizend lira tegen de huidige wisselkoers.

Voor de luchthaven, waarvan de exploitatieperiode 29 jaar en 11 maanden is, wordt tot 21 maart 2044 geld vrijgegeven vanwege passagiers die niet uit de staatstas vliegen. Het gegarandeerde aantal passagiers in 12 maanden dit jaar is 1 miljoen 299 duizend mensen. De totale bevolking van de drie provincies die door de luchthaven worden bediend, is 1 miljoen 678 duizend mensen. Met andere woorden, voor de luchthaven waren passagiers gegarandeerd voor de bevolking van 3 provincies.

FLASH AANDEEL 99 PROCENT

CHP Zonguldak plaatsvervangend en TBMM KIT Commission-lid Deniz Yavuzyılmaz verklaarde dat de foutmarge tussen het aantal passagiers en het aantal passagiers dat op Zafer Airport vliegt 99 procent is en zei tegen SÖZCÜ: “Het bedrijf dat de luchthaven heeft gebouwd heeft 50 miljoen euro uitgegeven. De luchthaven is in 2012 geopend en de passagiersgaranties zijn nooit gehouden, tot nu toe is 44 miljoen euro betaald uit de schatkist. Het bedrijf bereikt eind volgend jaar 50 miljoen euro en zal zijn vruchten afwerpen. Het zal de komende 23 jaar profiteren. Door de garantie tot 2044 bedraagt ​​het totaal aan het bedrijf over te maken bedrag 205 miljoen euro. Met dit geld zouden 50 gekwalificeerde fabrieken kunnen worden opgericht en zou werkgelegenheid kunnen worden gecreëerd voor 10 duizend mensen.babbelen


Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen