SCT-regelgeving inzake nulauto's had een negatieve invloed op de koopkracht

SCT-regelgeving inzake nulauto's had een negatieve invloed op de koopkracht
SCT-regelgeving inzake nulauto's had een negatieve invloed op de koopkracht

De nieuwe SCT-verordening die op 30 augustus 2020 werd aangekondigd, zal het consumentengedrag op de automarkt veranderen. Met de nieuwe regelgeving was er een toename van 13 procent tot meer dan 20 procent in auto's met een hoog volume, terwijl een SCT-reductie van 3 tot 6 procent werd gemaakt voor binnenlandse productie en kleine voertuigen.


Het effect van de nieuwe regelgeving had ook invloed op de stijgende prijzen van gebruikte voertuigen. Nieuwe regelgeving voor het beoordelen van 's werelds grootste fabrikant van alternatieve brandstofsystemen in Turkije, CEO Kadir Knitter, "de koopkracht van burgers die negatief worden beïnvloed door de accijnsregelingen, zullen worden gedwongen om voertuigen met nulkilometer te nemen. De toename van de tweedehandsmarkt heeft ook niveaus bereikt die niet meer te voorkomen zijn. "We moeten weten en leren hoe we moeten kijken naar onze voertuigen die we niet op de beste manier kunnen kopen of veranderen, evenals naar de prijs van onze voertuigen."

De SCT-verordening, die afgelopen augustus 's nachts werd aangekondigd, had een negatief effect op de auto-industrie, die het moeilijk had door de pandemie. Met de nieuwe speciale verbruiksbelasting (SCT) -regeling aangekondigd door het presidentieel decreet in de nacht van 30 augustus, werden de belastinggrondslagen in de laagste SCT-niveaus verhoogd met 15 duizend TL, van 70 duizend TL naar 85 duizend TL. De SCT-percentages zijn verhoogd van 60, 80, 100, 130, 110, 150 en 130 naar 220.

KLEIN VOLUME BINNENLANDSE KORTING, HOOG VOLUME IMPORTTIJD

De nieuwe SCT-regeling kwam niet alleen tot uiting in prijsverhogingen. Terwijl er een korting van 3 tot 6 procent was op in kleine volumes geproduceerde auto's, werden de prijzen van auto's uit de midden- en hogere klasse en hoge volumes met 13 procent verhoogd tot 23 procent. Met de laatste SCT-regeling is 1600 procent van de prijs van een geïmporteerd voertuig met een volume van 60 kubieke centimeter en meer belasting.

'HET OUDE WERD GEBEOORDELD WANNEER IK HET NIEUWE NIET KAN KOPEN'

De wereld om de verandering in het accijnstarief te evalueren, de grootste fabrikant van alternatieve brandstofsystemen, de Turkse CEO van Brc'n, Kadir Knitter, `` met de nieuwe accijnsregelingen, die de uitdaging van 2019 afsluit en niet in staat is om de verwachte cijfers te halen vanwege de pandemie in 2020, lijkt het duidelijk de automobielsector negatief te hebben beïnvloed. Door de prijsstijging van nieuwe voertuigen wordt de tweedehandsmarkt, die al lang in de lift zit, nog onbereikbaarder. De burger, die geen nieuw voertuig kon kopen of zijn voertuig niet kon veranderen, moest de waarde weten van wat hij had, als hij een voertuig bezat. De auto waar de burgers op stapten, was waardevoller dan ooit. Zoals Oscar Wilde opmerkt: sommige mensen kennen de prijs van alles behalve de waarde van niets ”.

'DE CONSUMENT WIL BRANDSTOF BESPAREN'

Örücü stelt dat consumenten die de voorkeur geven aan nulkilometer-auto's, vooral vanwege brandstofbesparingen, maar niet van voertuig kunnen wisselen met recente wandelingen, zouden moeten overwegen om LPG-ombouw in hun voertuigen te gebruiken, zei Örücü: “De stijging van de brandstofprijzen als gevolg van de valutaschok leidt de consument naar voertuigen met kleine volumes en grote brandstofbesparingen. Volgens de gegevens van de Automotive Distributors Association (ODD) in nulkilometervoorkeuren, eisten consumenten voertuigen met een klein volume van 1600 cc en minder dan 31 procent meer dan vorig jaar.

Volgens verkoopgegevens in de eerste zes maanden van 2020 was 95 procent van de verkochte voertuigen kleine voertuigen. Nul kilometer van de consument met de SCT-regeling

"We zien dat ze niet in staat zullen zijn om zuinige voertuigen te kopen en de opties raken op de tweede hand."

'HET BESPAART LPG-BRANDSTOF'

Kadir Örücü onderstreept dat LPG een brandstofbesparing tot 40 procent oplevert, aldus Kadir Örücü: “Voertuigen die met de juiste toepassing op LPG zijn omgebouwd, besparen tot 40 procent. Het prijsvoordeel van LPG en het feit dat de nieuwe ombouwsystemen lang mee kunnen gaan met minder brandstof, maken LPG aantrekkelijk. Wanneer we LPG-ombouw met BRC verzorgen voor een voertuig dat onder normale omstandigheden 50-60 cent benzine per kilometer verbruikt, zakt het brandstofverbruik per kilometer naar 25-30 cent. Met een ruwe berekening bespaart de eigenaar van een voertuig dat 50 kilometer per dag aflegt tot 10 lira per dag ”.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen