Simge Kavuk en zijn eigenaren van het Turkse theater worden onder bescherming genomen

Simge Kavuk en zijn eigenaren van het Turkse theater worden onder bescherming genomen
Simge Kavuk en zijn eigenaren van het Turkse theater worden onder bescherming genomen

IMM-president Ekrem İmamoğlu ontving in Florya Rasim Öztekin en Şevket Çoruh, de oude en nieuwe hoeders van de tulband, een van de belangrijkste symbolen van het traditionele Turkse theater. İmamoğlu deelde het goede nieuws dat ze met Öztekin en Çoruh zullen werken aan een veld dat de tulband en zijn spaarders toont.


Kavuk, een van de belangrijkste symbolen van het traditionele Turkse theater, werd overgebracht van Rasim Öztekin naar Şevket Çoruh tijdens de ceremonie die op 20 september in het openluchttheater Harbiye Cemil Topuzlu werd gehouden. Burgemeester Ekrem İmamoğlu van Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) stuurde een videoboodschap naar de ceremonie. Niet tevreden met het bericht, İmamoğlu, Öztekin en Çoruh, İBB Sözcüen president-adviseur Murat Ongun in de presidentiële residentie in Florya.

"KAVUK, EEN ZEER KOSTBAAR ICOON"

İmamoğlu feliciteerde Öztekin en Çoruh en deelde zijn intentie met de meesteracteurs. Zeggen: "We spraken met onze plaatsvervangend secretaris-generaal Mahir Polat voordat je kwam", zei İmamoğlu.

“Kavuk is inderdaad een heel kostbaar symbool. Istanbul is hier tenslotte de start en gastheer van. Ik zei tegen mijn vrienden dat ik zo'n gebied voor Istanbul zou willen voorbereiden, met een lay-out waar bustes van mensen die zowel het historische proces als kopers beschrijven op een symbolische plek staan ​​en dat kan doorgaan als de volgende morgen weer is. Laten we uw mening vragen. Er kunnen andere mensen in de tekst en het ontwerp zijn die u passend acht of die u kunt uitnodigen, zoals meneer Ferhan. Laten we hier een studie voor doen. We spraken dat het een permanente en ongerepte plek moest zijn. Ik heb zo'n intentie. Behalve je buste, moet er ook een buste van je tulband zijn. '

ONDERSTEUNING VAN ÖZTÜRK EN ÇORUH

Öztekin, die het verzoek van İmamoğlu verwelkomde, zei tegen de IMM-president: “Het moet de belangrijkste zijn. Dit moeten ook velden zijn ”. Öztürk en Çoruh deelden hun mening met İmamoğlu over de discussies die voortkwamen uit de overdracht van de schildpad en de moeilijkheden die ze ondervonden als gevolg van de pandemie in een vriendelijke sfeer. Imamoglu verklaarde dat ze zich bewust zijn van de moeilijkheden die de kunstenaars in dit proces ervaren en dat ze werken over dit onderwerp hebben, zei Imamoglu: “Kan IMM dit alleen oplossen; Dat weet ik niet zeker. Maar we zullen dit niet stoppen, ”zei hij.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen