Goed nieuws van IMM tot taxichauffeurs, toerisme en servicebestuurders

Goed nieuws van IMM tot taxichauffeurs, toeristen en servicebestuurders
Goed nieuws van IMM tot taxichauffeurs, toeristen en servicebestuurders

IMM; Er zijn twee nieuwe besluiten genomen ter compensatie van de taxichauffeurs, servicemedewerkers en toeristische vervoerders. Taxi- en toerismevervoer werden volledig gescheiden met de instructies van IMM-president İmamoğlu, die een nieuw en piraterijvrij model wilde brengen naar het vervoer in Istanbul. Zo; 9 + 1 voertuigeigenaren die, ondanks het uitblijven van een preventieve wetswijziging in de vorige IMM-administratie, geen “Tourism Transport Certificate” konden behalen, maakten de weg vrij. De beslissing zal de merkwaarde van de stad vergroten door het toerisme in Istanbul te versterken. Het zal ook de taxichauffeurs ontlasten door de piraat te raken. Aan de andere kant werd ook het besluit van de vorige regering besproken om de diensten in Istanbul 12 dagen voor de verkiezingen te beperken. Door de beslissing kregen de slachtoffers het recht om een ​​aanvraag in te dienen. Als gevolg van de aanvragen zullen, in tegenstelling tot wat sommigen beweren, slechts ongeveer duizend nieuwe voertuigen de sector binnenkomen. De grieven van degenen die hun rechten hebben verloren, hoewel ze eerder in de sector zaten, zullen worden weggenomen. De goedkeuring van UKOME is vereist om het besluit van kracht te laten worden.


Istanbul Metropolitan Municipality (IMM) heeft de handen uit de mouwen gestoken om een ​​oplossing te bieden voor de problemen van taxichauffeurs, toeristenvervoerders en servicemedewerkers die het slachtoffer zijn geworden van de beslissingen die in de vorige bestuursperioden zijn genomen. Hij ging naar nieuwe regelgeving die oplossingen voor de problemen opleverde. Met de instructie van IMM-president Ekrem İmamoğlu, die verklaarde dat ze zich voorbereiden op een model dat piratenstudies vele malen eerder vernietigt, waren taxirijden en toeristisch vervoer in Istanbul volledig van elkaar gescheiden. Deze beslissing maakte de weg vrij voor handelaars die jarenlang geen “Tourism Transport Certificate” konden behalen voor hun 9 + 1 voertuigen. Tegelijkertijd werd een stap gezet om de piratentaxibusiness uit te bannen. Daarnaast gaf het het recht om een ​​aanvraag in te dienen voor de handelaars die niet in de sector konden stappen vanwege de beperkingen die in de vorige periode aan de diensten waren opgelegd, ook al hadden ze een 'kameractiviteitscertificaat'. Met dit besluit zullen naar verwachting ongeveer duizend begunstigden bijdragen aan de sector.

DOCUMENTEN ZIJN NIET TOEGESTAAN, ZONDER WETGEVING

Zoals bekend, in Istanbul; Handelaren die werken voor zaken, reizen, vergaderingen, bezoeken ter plaatse en soortgelijke doeleinden moeten een "Toerisme Transport Certificaat" behalen. Dit document wordt volgens de wet sinds 2016 ook afgegeven door het IMM Directorate of Public Transportation Services. De vorige administratie van IMM heeft echter geen "Tourism Transport Certificate" uitgereikt aan 9 + 1 voertuigen onder het voorwendsel dat het werd gebruikt voor misbruik. Vanwege deze praktijk werden veel rechtszaken aangespannen tegen IMM, die werd gevoerd zonder enige wetswijzigingen die de afgifte van documenten verhinderden. De aangespannen rechtszaken resulteerden in het voordeel van de vervoerders en de winnaars ontvingen hun documenten. Veel handelaars konden als gevolg van deze administratieve beslissing echter jarenlang niet betrokken zijn bij transportactiviteiten en leden economische schade. Bovendien veroorzaakte het gebrek aan 9 + 1-voertuigen voor toerisme in veel wereldsteden zowel de verstoring van het toeristisch vervoer in de stad als schade aan het merk Istanbul.

OOK TEGEN PIRAATTAXI

Met haar nieuwe regelgeving wilde IMM enerzijds de grieven verlichten van de handelaars die zich bezighouden met toeristisch vervoer en anderzijds de taxichauffeurs beschermen tegen degenen die belastingvrij en piratenzaken doen. In het kader van de genomen maatregelen is het toerismevervoer onder voorbehoud gemaakt. Hij verliet het taxiën volledig. Met de nieuwe verordening werden de volgende voorwaarden opgelegd voor voertuigen met minstens 10 zitplaatsen om in de sector te mogen rijden:

  • Het TÜRSAB-bureau zal de reservering van het voertuig minstens 120 minuten van tevoren maken.
  • De reservering wordt geïntegreerd met de website van IMM Public Transportation Services Directorate, E-TUHIM.
  • Het aantal te vervoeren passagiers, identiteitsgegevens, start-, tussen- en eindpunten van de route worden op de site ingevoerd.
  • In het voertuig zal er een informatieband (sticker) zijn die door TÜRSAB is gegeven en laat zien dat het een toeristische passagiersvervoerder is.
  • Het voertuig wordt geregistreerd bij het IMM Public Transportation Management Center.

AUDIT GEMAKKELIJKER GEMAAKT

De voertuigen zullen heel gemakkelijk te besturen zijn. Wanneer de inspectie-eenheden de datamatrix van het routedocument van het toerismevoertuig scannen, krijgen ze gemakkelijk toegang tot de informatie van de vervoerder, bestuurder, passagier en route; zullen hun nauwkeurigheid kunnen bevestigen.

BESLUIT GENOMEN 12 DAGEN VOOR DE VERKIEZING DE DIENST VERWORPEN

Een andere afspraak van de IMM was gericht op het oplossen van de problemen van de dienstverleners. De vorige regering beperkte het aantal diensten dat in de stad diende met het besluit tot terughoudendheid dat werd genomen op 12 juni 11, 2019 dagen voor de herhaalde lokale verkiezingen in Istanbul. Tijdens de implementatiefase van het besluit zijn sommige mensen die momenteel dienst verlenen en hun brood verdienen met dienstbetoon, uitgesloten van het systeem en arbeidsongeschikt.

377 BEGUNSTIGDEN WAREN IN AUGUSTUS

De nieuwe administratie van IMM, onder leiding van İmamoğlu, nam ook maatregelen om deze onrechtvaardige behandeling te verhelpen. Met de beslissing van het UKOME (Transportation Coordination Center) genomen op 20 augustus 2020, hebben degenen die bewijzen dat ze op 25 mei 2015 met hun documenten service verlenen, het recht om eenmalig een aanvraag in te dienen, op voorwaarde dat ze aan dezelfde voorwaarden voldoen. Er zijn ongeveer 1400 aanvragen ingediend om van dit recht te profiteren. Als resultaat van het vooronderzoek vond IMM slechts 377 aanvragen geschikt.

SERVICEPROBLEMEN ZULLEN WORDEN OPGELOST ALS UKOME GOEDKEURT

Tussen 25 mei 2015 en 11 juni 2019, toen het besluit tot beperking werd genomen, was deze wijziging echter niet voldoende om de grieven weg te nemen, aangezien de vervoerders die werden gevonden en hun service voortzetten ook van het systeem werden uitgesloten. IMM nam een ​​nieuwe beslissing om de klacht te verhelpen. Volgens dit; De rechthebbenden die nog niet eerder een 'servicetransportkaart / plaatje' hebben ontvangen, hebben weliswaar wel een 'kameractiviteitsattest', maar hebben de weg geopend om opnieuw een aanvraag in te dienen. Voor de uitvoering van dit besluit van IMM is echter de goedkeuring van UKOME, die wordt gedomineerd door instellingen van de centrale overheid, vereist.

ONGEVEER DUIZEND VOERTUIGEN AAN DE SECTOR ZULLEN MET HET BESLUIT WORDEN TOEGEVOEGD

Wanneer het besluit is uitgevoerd, zullen tienduizenden nieuwe voertuigen niet in het systeem worden opgenomen, zoals sommige kringen die het publiek willen misleiden, hebben verklaard. In tegenstelling tot; Er komen ongeveer duizend voertuigen bij in de sector met in totaal 56 duizend 482 diensten. Met dit proces worden de grieven weggenomen van degenen die eerder in het systeem hebben gewerkt en alleen service verlenen.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen