Bursa's grootste 250 bedrijven aangekondigd!

Bursa's grootste 250 bedrijven aangekondigd!
Bursa's grootste 250 bedrijven aangekondigd!

Bursa Chamber of Commerce and Industry (BTSO) maakte de resultaten bekend van de 'Bursa Top 250 Large Firms Research - 2019', de belangrijkste veldstudie die licht werpt op de stadseconomie.


Bij het evalueren van de resultaten van het onderzoek dat dit jaar voor de 23e keer is uitgevoerd, zei İbrahim Burkay, voorzitter van de raad van bestuur van BTSO: “De buitengewone processen die we doormaken, onze snelle implementatie van structurele hervormingen, ons vermogen om ons aan te passen aan veranderende omstandigheden, waardoor onze particuliere bedrijven financieel concurrerend zijn en nog belangrijker toonde nogmaals de noodzaak aan om onze economie te versterken met productie. " zei.

Bursa business world overkoepelende organisatie van de BCCI, de Turkse economie omzet van het bedrijf in Bursa van locomotievensteden, export, werkgelegenheid, toegevoegde waarde, winstgevendheid, eigen vermogen en onthullende netto activa, biedt ook belangrijke bevindingen voor de ontwikkeling van de stad en de economie van het land.

18,4 PROCENTSTIJGING VAN HET EIGEN VERMOGEN

Bursa zakenwereld www.ilkxnumx.org.t is Volgens de resultaten van het onderzoek dat ze via de uitbreidingswebsite kunnen deelnemen aan het digitale platform, steeg de netto-omzet van de 250 grote bedrijven in de lijst met 11,1 procent tot 164,8 miljard TL, en hun verkoop uit productie steeg met 10,5 procent tot 118,4 miljard TL. De totale toegevoegde waarde die in 2019 door Bursa-bedrijven werd behaald, werd geregistreerd als 9,1 miljard TL met een daling van 25,3 procent, terwijl de winst vóór belastingen van bedrijven met 1,5 procent daalde en 8,8 miljard TL bereikte. Terwijl het eigen vermogen van de bedrijven op de lijst met 18,4 procent toenam, steeg het totale eigen vermogen van de bedrijven tot 40,8 miljard TL. Het nettovermogen van de Bursa-reuzen werd geregistreerd als 14,3 miljard TL met een stijging van 116,1 procent. Bursa is de toegangspoort van Turkije tot de wereld en werd negatief beïnvloed door de inkrimping van de wereldhandel. De export van de bedrijven op de lijst daalde ten opzichte van vorig jaar met 8,6 procent tot 11,5 miljard dollar. De werkgelegenheidsbijdrage van de eerste 250 bedrijven was 0,6, met een daling van 151 procent.

OYAK RENAULT OPNIEUW OP DE TOP

Gebaseerd op de netto-omzet in de economische locomotief 'First 250 Companies Survey' van de stad Bursa in Turkije, vond de piek van het voorgaande jaar plaats met een waarde van $ 2019 miljard in 24,6 in de Oyak Renault. Tofaş volgde Oyak Renault met 19,7 miljard TL. Het bedrijf Bosch staat op de derde plaats in de lijst met een omzet van 6,9 miljard TL. Deze 3 bedrijven werden gevolgd door respectievelijk Borçelik, Limak, Sütaş, Bursa Pharmacists Cooperative, Pro-Yem, Özdilek Shopping Mall en Beyçelik Gestamp. Onder de bedrijven in de ranglijst zijn 67 subindustrie auto-industrie, 50 textiel, 26 voeding, landbouw en veeteelt, 22 detailhandel, 16 machines en uitrusting, 14 metaal, 8 confectiekleding, 6 hout bosproducten en meubilair, 6 plastic, 4 cement bodemproducten en mijnbouw, 4 energie, 4 service training en advies, 4 bouw, 4 chemie, 4 automotive main industrie, 3 milieu en recycling, 2 economische betrekkingen en financiën, 2 logistiek, 2 toerisme, 1 elektrische elektronica en 1 gezondheidszorg.

BURSA EXPORTEERT NAAR 187 LANDEN

BCCI-voorzitter Ibrahim Burkay, zei dat de eerste 250 Large Firms Survey een van de belangrijkste economische onderzoeken van Turkije is. President Burkay zei dat het onderzoek dat traditioneel is geworden het profiel van de economie van Bursa onthult: “Met export naar 187 landen versterkt Bursa zijn positie onder de steden die elk jaar een stem hebben in de wereldhandel. In deze context worden politieke, economische en sociale ontwikkelingen op wereldschaal ook weerspiegeld in de economie van Bursa. In 2019 werden de laagste groeicijfers van de afgelopen 10 jaar geregistreerd met het toenemende protectionistische beleid op wereldschaal. De economische stagnatie, die ook ons ​​land trof, werd beperkt door de tijdige maatregelen van onze regering en de steun aan onze reële sector. " zei.

"WE MOETEN ONS MOGELIJKHEID VERHOGEN OM AAN VERANDERENDE OMSTANDIGHEDEN AAN TE PASSEN"

De productie en export van BCCI met toegevoegde waarde enerzijds in dit proces, waarbij de president verklaart dat het werk doorgaat met het uitvoeren van kwaliteitstransformatie in de economie van de stad enerzijds Burkay, `` De groei van veel van onze bedrijven in Turkije en de wereldeconomie werd beïnvloed door de ontwikkelingen in de vraag en financiële stabiliteit. Echter, ons bedrijf, 'If Turkey Bursa magic spell on', vertrouwen in de productie, de werkgelegenheid en gaven grote opoffering hun ontwikkelingsdoelen op onze export naar Turkije. Bij deze gelegenheid feliciteer ik nogmaals al onze leden die bijdragen aan Bursa en de economie van ons land. De buitengewone processen die we doormaakten, toonden eens te meer de noodzaak aan om snel structurele hervormingen door te voeren, ons vermogen om ons aan te passen aan veranderende omstandigheden te vergroten, onze particuliere bedrijven financieel concurrerend te maken en, nog belangrijker, onze economie te versterken met binnenlandse en nationale productie. hij sprak.

"DE WERKGELEGENHEIDSWINKEL MOET DE SECTOREN BLIJVEN ONDERSTEUNEN"

Voornamelijk machines, textiel, automobiel en constructie, zoals productie en werkgelegenheid tankwerkloosheid implementatie door het verhogen van de steun die wordt geboden aan sectoren die rentetarieven en inflatie nogmaals toonden dat het van cruciaal belang is voor Turkije, omdat het wil ontsnappen aan de spiraal die Ibrahim Burkay wijst, hij zei: Als Chamber of Industry zullen we al onze bedrijven blijven begeleiden en onze ontwikkelingsdoelen ondersteunen met onze projecten die bijdragen aan de duurzame en sterke groeivisie van ons land. Bij deze gelegenheid hoop ik dat het 'First 250 Large Firms Research' dat we hebben voorbereid gunstig zal zijn voor onze bedrijven en onze zakenwereld. "

De resultaten van de eerste 250 Large Firms Research zijn ook www.ilkxnumx.org.t is Het kan ook met een extensie op de website worden bekeken.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen