Wie is Kemal Sunal?

wie is kemal sunal
wie is kemal sunal

Ali Kemal Sunal (10 november 1944, Istanbul - 3 juli 2000, Istanbul) is een Turkse televisie-, film- en theateracteur.

leven


Kemal Sunal, die een belangrijke doorbraak bereikte met de personages die hij speelde, is een van de acteurs die de geschiedenis van de Turkse cinema markeerde. De kunstenaar, die zijn kunstleven met theater begon, wendde zich tot bioscoopfilms met de realisatie van Ertem Eğilmez. Zijn eerste amateurtheaterstuk was "Forced Medicine", waar hij speelde tijdens zijn studie aan de Vefa High School. Na een rol als professional te hebben gespeeld in de Kenterler, Ulvi Araz, Ayfer Feray en ten slotte het Ostrich Cabaret Theater, zette Ertem Eğilmez zijn eerste stap in de bioscoop door deel te nemen aan de film Sweet Dillim. Hij wordt bewonderd om zijn 'goede, pure man'-rollen in zijn films. Hoewel de komediefilms dominant zijn, is de kunstenaar ook verschenen in dramafilms. Het algemene kenmerk van de personages in de films die hij speelt, is altijd de 'glimlachende' man die met onrecht wordt geconfronteerd, voortdurend werkt vanwege zijn goedheid en zuiverheid, worstelt met de goddelozen en de juiste weg toont aan mensen. Een van de grootste redenen waarom Kemal Sunal, die zichzelf omschreef als "Ik ben een erg koude man die heel weinig spreekt", door filmkijkers wordt omarmd en geliefd, is dat hij in de films staat van sociologisch-sociaaleconomische en politieke ontwikkelingen die werden meegemaakt tijdens het filmen. Verhogingen van de bioscopen van mensen zoals wandelingen, mensen die fraude plegen, levensonderhoud, werkloosheid, migratie en gewoonte, geven veel meer betekenis aan hun films. Deze zijn bedoeld om sociale boodschappen uit te lachen en sommige onderwerpen met humoristische taal te bekritiseren. De artiest is zowel in dramafilms als lachfilms te zien geweest, maar heeft in alle films die hij heeft gespeeld nooit het beeld van 'een van ons' van 'het publiek' verpest. Tegelijkertijd heeft Kemal Sunal bewondering gekregen door veel personages te spelen, van leraar tot bewaker, portier tot vuilnisman. Hij voltooide zijn masterdiploma met zijn proefschrift getiteld "Kemal Sunal lach in tv en film". De laatste film van de kunstenaar, die deelnam aan 1972 films, was Propaganda, die in 82 werd uitgebracht. Op 1999 juli 3 stierf hij in het vliegtuig dat hij instapte voor de film Balalayka en kreeg hij een hartaanval. De kunstenaar staat bekend onder de bijnaam "Laughing man".

Geboren als kind van een gezin uit Malatya in de wijk Küçükpazar in Istanbul, is de vader van de acteur met pensioen uit Migros, Mustafa Sunal en zijn moeder is Saime Sunal. Kemal Sunal, het oudste kind van de familie, heeft twee broers en zussen genaamd Cemil en Cengiz. Hij studeerde aan de basisschool Mimar Sinan Primary School en studeerde af aan de Vefa High School. De kunstenaar voltooide de middelbare school in 11 jaar en zei: 'Dit kwam niet door mijn luiheid en domheid. We hadden een groep van 15-20 personen. We gingen samen door, we bleven samen. Het was een gecontracteerde groep. Het was natuurlijk een soort kattenkwaad ... ”. Hoewel hij zijn hogere opleiding begon aan de afdeling Journalistiek van de Marmara Universiteit, kon hij deze afdeling niet voortzetten. De kunstenaar, die tijdens zijn opleiding verschillende banen had, werkte in de Emayetaş-fabriek en werkte ook als leerling bij de elektricien. Hij zei: 'Onze economische situatie was niet goed. Mijn vader is met pensioen bij Migros. Tijdens de zomervakantie probeerde ik schoenen te helpen en geld te boeken. ' De kunstenaar, die op 35-jarige leeftijd naar het leger ging, nam niet deel aan de trainingen en nam deel aan de trainingen, zeggende dat hij "de orde van de eenheid mist" omdat andere soldaten begonnen te lachen toen hij hem zag. Meesters in eenheid "harmonica harmonie" wordt verdeeld onder het moreel van de groep dat bij veel gelegenheden in Turkije dienst deed. Terwijl de kunstenaar in het struisvogel-cabarettheater was, ontmoette hij Gül Sunal, die later zijn vrouw zou worden tijdens de Ankara-tour tussen 1972-1973, en ze trouwden in april 1975 bij het trouwkantoor van Beyoğlu. Uit dit huwelijk kregen ze twee kinderen, Ali en Ezo. Hij studeerde af aan de Universiteit van Marmara, Faculteit Communicatie, Departement Radio, Televisie en Cinema in 12, die hij op 1995 september halverwege verliet, en studeerde af aan de universiteit. Hij voltooide zijn masterdiploma met zijn proefschrift getiteld "Kemal Sunal lach in tv en film".

De artiest stelt dat zijn profiel verschilt afhankelijk van de personages die hij speelt; "Ik ben een erg koude man die in mijn privéleven heel weinig praat." "Hij is ook nauwgezet op het werk en thuis." [10] In zijn memoiresboek geschreven door zijn vrouw, voelde hij nooit het gewicht van een kunstenaar en verwende hij nooit zijn "familievader" -profiel volgens de definitie van zijn vrouw. De kunstenaar, die altijd op tijd bijwoont voor het avondeten, geeft om familierelaties en is een zeer goede vriend met zijn kinderen in dit motto, wil altijd een gesprek hebben in zakelijke, familie- en buurtrelaties en is geliefd bij iedereen; In tegenstelling tot zijn films heeft hij een structuur die niet veel lacht en niet van sappigheid houdt. Liever het luisteren uitleggen, heeft de kunstenaar ook een emotionele structuur in zijn innerlijke wereld. Tegelijkertijd bewaarde de kunstenaar, die een zeer goede archivaris is, de items van spirituele waarde zoals documenten, foto's, memoires, brieven aan hem en zijn familie met grote zorg en zorg, en bewaarde hij alles zorgvuldig en nauwgezet bij de foto's die zijn kinderen maakten. De kunstenaar, die graag kleurrijke kleding draagt, heeft zijn vrouw vaak laten winkelen voor kleding. De kunstenaar, die alle ontvangen brieven las, beantwoordde deze brieven met dezelfde zorg en stuurde ze zelf naar het postkantoor. Kemal Sunal wordt vergeleken met de Franse komiek en zanger Fernandel met zowel de fysieke structuur van zijn gezicht als zijn gebaren en gebaren. Van de jaren dertig tot de jaren zestig heeft Fernandel net als hij talloze comedy's gemaakt. In een interview met hem verklaarde Sunal dat hij zelfs metaforen maakte als 'paardengezicht', maar hij vond het leuk dat Zeki Müren zichzelf omschreef als 'mengsel van Fernandel en Jean-Paul Belmondo'.

Belkıs Balkır, de filosofiedocent aan de Vefa High School, stelde de kunstenaar voor aan Müşfik Kenter en neemt een belangrijke plaats in in de carrière van Kemal Sunal.

Carrière

Theaterperiode

Haar kunstleven begon als amateur op de Vefa High School met het toneelstuk "Zoraki Tabip". Hij werd geselecteerd als de "beste karakteracteur" in "Evening Newspaper High School Theatre Competition" met een spel dat ze speelden tijdens zijn middelbare schoolopleiding. Begon te werken als professionele acteur in het Kenterler Theater nadat Belkıs Balkır zichzelf had voorgesteld aan Müşfik Kenter, de eerste rol van de kunstenaar in dit theater is "Fadik girl". De kunstenaar, die hier een salaris van 150 lira ontving, speelde later de rol van "Mad İbrahim" in hetzelfde theater en zijn salaris was 300 lira. De kunstenaar, die hier vertrok en naar het Ulvi Uraz-theater verhuisde, stond 4 jaar op het podium in dit theater. In dit theater portretteerde hij het karakter van Orhan Kemal in zijn werk İspinoz. Later, in het toneelstuk "Guardian Murtaza", speelde hij de wacht en in het tweede bedrijf speelde hij een coffeeshop. De kunstenaar, die dit theater verliet en naar het Ayfer Feray Theater verhuisde, werkte hier een jaar. De kunstenaar, die in de laatste theaterervaring, het Ostrich Cabaret Theater, een salaris van 1500 lira had, is nu in grotere rollen gaan spelen. Terwijl ze een game speelden genaamd "Yesterday-today", nodigde Zeki Alasya, die eerder naar de bioscoop was geweest, hem uit in dit theater om de acteurs te selecteren die hij zocht voor zijn nieuwe film. Tijdens dit stuk besloot Ertem Eğilmez, die Kemal Sunal erg leuk vond, deel te nemen aan de eerste bioscoopervaring, Tatlı Dillim. De kunstenaar begon zijn filmcarrière in 1972.
Kemal Sunal drukt zijn eerste jaren en zijn oriëntatie op de komedie uit met de volgende woorden;

'Ik weet niet hoe, ik bevond me in het publiek op een echt podium. Mijn eerste rol in het Sound Theatre was erg kort. Ik bleef drie minuten op het podium of niet. Ik kan me niet herinneren dat ik zoveel zei. Ik kwam aan de ene kant van het podium binnen en verliet de andere kant. Ik herinner me niet helemaal wat ik deed; maar het publiek breekt van het lachen. Ik vind dit ook leuk. Zoals je weet, vind ik het geweldig om mensen die dag aan het lachen te maken. ' De vraag waarom ging je niet door naar het theater zei: “De film verhinderde theaterrepetities. Toen ik begon te ontwrichten, dacht ik dat het beter voor me was om te stoppen. ' Hij antwoordde door te zeggen.

Bekende toneelstukken

 • 1966 - "Fadik Girl" - Stadsspelers. In twee of drie verschillende rollen.
 • 1967 - "Finches" (bewerking van Orhan Kemal) - Ulvi Uraz Theater. de Taşkasapl In de rol.
 • 1967 - "Crazy İbrahim" (schrijver: Turan Oflazoğlu, regisseur: Şükran Güngör) - stadsspelers. Carat Hamal Ali In de rol.[16]
 • 1968 - "Yalova District Governor" - Arena Theater, Ulvi Uraz Group.
 • 1968 - "Ik sluit mijn ogen, doe mijn plicht" - Arena Theater, Ulvi Uraz Group.
 • 1968/69 - "Fermanlı Deli Holiness" - Arena Theater, Ulvi Uraz Group.
 • 1968 - "Hamhumşarolop" - Arena Theater, Ulvi Uraz Group.
 • 1969 - "Murtaza" (bewerking van Orhan Kemal) - Ulvi Uraz Theater. bewaker ve Coffeeshop In rollen.
 • 1969 - "Summer Is Ending" - Arena Theater, Ulvi Uraz Group.
 • 1972 - "Rhino" (geschreven door Eugène Ionesco) - Struisvogel Cabaret Theater. kruidenierswinkel ve Monsieur Bowtie In rollen.
 • 1972 - "Yesterday Today" (Geschreven door Haldun Taner) - Struisvogel Cabaret Theater.
 • 1973 - "Giant Mirror" (samengesteld door: Haldun Taner) - Ostrich Cabaret Theatre (opgevoerd in de Narcissus Cinema in Ankara).

Cinema periode

Een keerpunt voor Kemal Sunal werd ervaren toen regisseur Ertem Eğilmez zichzelf ontdekte en de rol speelde van basketbalspelervriend van Tarık Akan in de film Sweet Dillim uit 1972. Over zijn eerste film ging ik de eerste dag achterin zitten. Ik verschijn maar 8 keer op het scherm. In elk opzicht brak de apocalyps uit in de hal. Groot applaus en gelach zodra ik mijn gezicht zie. Ze hoorden geen woorden. Mijn gezicht was interessant voor het publiek. Ik denk dat hij warm was en iemand. Toen leunde ik achterover en zei: 'Dit is in orde.' heeft gereageerd. Regisseur Ertem Eğilmez gaf hem de rol van een passagier met een Kayseri-accent in de Canım Kardeşim-film uit 1973. In hetzelfde jaar, Oh Olsun, komt Güllü Güllü, Yalancı Yarim is in de films verschenen. In 1974 zag Ertem Eğilmez dat het Kayseri-accent werd overgenomen door het publiek en besloot Salak Millionaire te fotograferen. Toen deze film veel aandacht trok, werd hij opgenomen van het dorp naar de stad Indim, wat een vervolg is. Het script van beide films is van Sadık Şendil en is de eerste twee films die Kemal Sunal in grote rollen speelde. In hetzelfde jaar begon Sunal, die de districtsgouverneur speelde in de film Mavi Mavi, op het scherm te verschijnen met de gelijke rol van Ertem Eğilmez voor iedereen. Een ander punt dat in 1974 niet over het hoofd mag worden gezien, is dat Kemal Sunal wordt vergezeld door Meral Zeren. In de film Hasret, die in hetzelfde jaar is opgenomen, neemt de kunstenaar, die samenwerkt met regisseur Zeki Ökten, na deze film de eerste hoofdrol.

In hetzelfde jaar krijgt de artiest de hoofdrol en de naam van deze film is Salako. Deze keer is de regisseur Atıf Yılmaz. Toen de kalenders 1975 toonden, waren deze films van de kunstenaar die deelnam aan twee films van Zeki Ökten Şaşkın Damat en Hanzo. De kunstenaar, die samen met Meral Zeren in deze films zit, speelt nu de hoofdrollen, maar is verre van zijn succes in de films van Ertem Eğilmez. In deze periode besluit Ertem Eğilmez om de Hababam-klasse, de roman Rıfat Ilgaz, die een legende zal worden, aan te passen voor de film. Omdat de rol van iedereen in deze film gelijk is, verschijnt Kemal Sunal meer op het scherm. De rol van "Cow Shaban" die de artiest speelt, wordt herinnerd en zijn naam blijft in de volgende jaren "Shaban". De kunstenaar, die de rol van 4 Hababam Class speelde, ontmoet Şener Şen in 1975, met wie hij in veel films zal spelen. Toen de twee elkaar voltooiden, kwamen de films waarin ze speelden de een na de ander. In 1976 werd Tosun Pasha, de Eagle Tibetaanse film, opgenomen. Yavuz Turgul schreef het script voor deze film. In hetzelfde jaar verhuisde Ertem Eğilmez terug naar de regisseursstoel voor de film Süt Kardeşler en herenigde hij Şener Şen en Kemal Sunal. In hetzelfde jaar werd de film Curious Meatballs opgenomen onder regie van Ergin Orbey, en daarna speelde hij een rol in de film Fake Bully, geregisseerd door Natuk Baytan.

Samen met het andere gevoel voor humor van Natuk Baytan, werd de "held" -functie toegevoegd aan het personage van "Saban". Sunal “vocht tegen het kwaad in de producties waarin hij de held van de reinen en de mensen portretteert, en verzette zich tegen onrecht met een humoristische presentatie. Dit is duidelijker in de film "Fake Bully" van Suavi Sualp's pen. De volgende film van de kunstenaar, die in 1976 zes films maakte, is de Hababam Class is Awakening en Ertem Eğilmez zit weer in de regisseursstoel. De naam van Kemal Sunal staat bovenaan de poster van deze Hababam-klasse. De laatste film van dit jaar is de King of the Doormen, die hem later de prijs voor "Beste Acteur" zal opleveren. Zeki Ökten maakte deze film, die afkomstig was van Umur Bugay's pen. De rol van "Seyit" in deze film, die volledig onafhankelijk is van het karakter van Saban, is een slim, sluw, gierig en officieus personage en is de eerste film waarin een geheel andere Kemal Sunal verschijnt. De kunstenaar, die in 1977 in totaal vijf films maakte, zijn de films van de laatste Hababam Class, geregisseerd door Ertem Eğilmez, geregisseerd door Hababam Class Holiday, door Natuk Baytan, geregisseerd door Sakar Şakir, Umur Bugay en geregisseerd door Zeki Ökten, en ten slotte Atıf Yılmaz. De film is İbo en Güllüşah. Dit jaar ontving de kunstenaar de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Antalya in de film The King of the Doormen. Met dezelfde film werd ze door de Association of Cinema Writers uitgeroepen tot "Beste Acteur". De kunstenaar interpreteert deze prijzen als volgt;

“Ik ontving de prijs voor beste acteur voor de film The King of Porters op het Antalya Film Festival. Er bestaat niet zoiets in de geschiedenis van de Turkse en Turkse cinema. Deze prijs is altijd aan jongeren gegeven, niet aan de komiek. Het was voor het eerst dat ik dat systeem vernietigde. Toen kreeg ik de eerste prijs van de Cinema Writers Association met dezelfde film. Daarna heb ik geen succesvolle films gemaakt, maar die hebben we niet naar de festivals gestuurd. Om deze reden konden we geen andere prijzen winnen.

In 1978 werd een joint venture opgericht met Fatma Girik. Dit filmbedrijf is "Can Film". Het bedrijf produceerde de eerste film van dat jaar met de film Number One, geproduceerd door Fatma Girik en Kemal Sunal. Het script en de regie van deze film zijn van Osman F. Seden. Deze film, die het misleidende aspect van commercials behandelt, is een belangrijk punt voor Sunal cinema. Na Meral Zeren vergezelt Oal Aydoğan Sunal in deze film. In hetzelfde jaar werd Atıak Yilmaz opgenomen met Atıf Yılmaz, de man die de hoek omdraait, het scenario en de goede familiejongen, geregisseerd door Osman F. Seden, Avanak Apti, geregisseerd door Natuk Baytan, en de meest invloedrijke film van die tijd, Kibar Feyzo. In de film Good Family Boy begeleidt Sunal deze keer Sunal. Kibar Feyzo-film is een politieke film geproduceerd door Ertem Eğilmez. Hoewel deze film, die eigendom is van Arzu Film, in veel fasen is gecensureerd vanwege zijn politieke standpunt, heeft hij een belangrijke plaats in de Turkse cinema. In deze film wordt Sunal, naast Şener Şen, vergezeld door namen als Müjde Ar, İlyas Salman en Adile Naşit. Atıf Yılmaz is de regisseur van deze film, wiens script toebehoort aan İhsan Yüce. Concepten als eer en levensonderhoud komen vaak aan bod in de film.

In 1979 speelde Sunal in vijf films. Deze; Onze hoop is Saban, de Song Nightingale, Fearless Coward, Don't Touch My Template en de King of the Watchmen. In deze films werkte hij samen met Kartal Tibet (onze hoop is Shaban, de zangvogel), Natuk Baytan en Osman F. Seden (Don't Touch My Template, The King of the Guard). Sunal verzorgde samen met Fatma Girik de productie van Don't Touch My Template en de King of the Watchmen. De twee producenten maakten deze films niet aan Can Film, hun eigen filmbedrijf, maar aan Uğur Film. In het lied van de oosterse nachtegaal worden in korte tijd verwijzingen naar bekende beroemdheden gemaakt. Sociale wonden, die ook zijn opgenomen in de film Our Hope, Saban, worden met gelach overgebracht naar het publiek. Deze films van Sunal, die in 1980 in vier films speelde, zijn Zübük, Topscorer, Gerzek Şaban en Devlet Kuşu, gebaseerd op een roman. Sunal werkte in deze films samen met Kartal Tibet (Zübük, Topscorer) Natuk Baytan en Memduh Ün. De film van Zübük heeft politieke kritiek en heeft rekening gehouden met het karakter van "İbrahim Zübükzade". Met de militaire staatsgreep van 1980 werd het overgrote deel van de destijds opgenomen films gecensureerd en gingen enkele van de belangrijke acteurs naar het buitenland. Hoewel Sunal van tijd tot tijd betrokken is geweest bij politieke films, is hij altijd weg geweest van polarisatie.

Veel 'Saban'-films zijn gemaakt tussen 1981 en 1985. Hoewel deze films kwaliteit missen in naam van Sunal cinema, hebben ze geschiedenis geschreven als producties die het publiek aan het lachen hebben gemaakt. In 1981 werkte de kunstenaar samen met Natuk Baytan in Üç Kağıtçı, Memduh Ün in Kanlı Nigar en Kartal Tibet in Davaro en nam hij deel aan drie films. Deze films van Sunal, die in 1982 in twee films verscheen, zijn Seven Bela Hüsnü (Natuk Baytan) en Doctor Civanım (Kartal Tibet). Oya Aydoğan vergezelde de kunstenaar in de film Seven Bela Hüsnü. In 1983 verscheen hij in Tokatçı, (Natuk Baytan) Kılıbık, (Uğur İnan) The Biggest Saban (Eagle Tibet) en Çarıklı Millionaire (Eagle Tibet). Nevra Serezli werd vergezeld in de film. Net als in 1983 speelde de kunstenaar die in 1984 en 1985 voornamelijk met Kartal Tibet werkte een rol in veel "Saban" -films in deze periode. In 1984 Sabaniye, (Kartal Tibet) Postman, (Memduh Ün) Ortadirek Saban, (Kartal Tibet) Skip Gel Şaban (Natuk Baytan) films werden opgenomen. Fatma Girik vergezelde Sunal in de film van de postbode. 1985 was het jaar waarin de laatste van de 'Saban'-films, Gurbetçi Saban, werd opgenomen en de kunstenaar nam deel aan in totaal zes films. In al deze films is de regisseur Kartal Tibet. Deze periode waren Perihan Savaş, Nevra Serezli en Müge Akyamaç de namen die de kunstenaar vergezelden.

De kunstenaar gaf zijn mening over de films "Şaban" als volgt;

'Zelfs als we de Saban niet in de films noemen, denk ik niet dat er iets zal veranderen. Millet weet het als Shaban. Dit jaar heeft de firma een fout gemaakt. Mijn filmnaam is Niyazi. Zijn naam zou Atla Gel Niyazi moeten zijn. De posters en de lobby's waren allemaal Skip and Come Shaban. Een persoon uit het publiek zei niet, je naam in de film is Niyazi en de poster is Şaban. Hij merkte het niet eens op. Kemal Sunal's naam is wat er gebeurt als hij Niyazi is, wat gebeurt er als Saban dat is? '

Sunal cinema heeft de film "Saban" niet meer en er is een heel andere pagina geopend voor de bioscoop. In 1986 werkte hij bij Poor and Plaintiff, Zeki Ökten, Natuk Baytan in Tarzan Rıfkı, Memduh Ün in Garip en Kartal Tibet in Deli Deli Earring. Terwijl de arme film opvalt met zijn duidelijke expressie, komen de films Davacı en Deli Deli Küpeli naar voren als 'politiek vermalen'. Bovendien valt Garip-film op met zijn drama-aspect. Deze periode verscheen Sunal aan het publiek met verhalen van het publiek. De films van de kunstenaar, die in 1987 aan drie films deelnam, zijn Handsome, Tenant (Orhan Aksoy) en Japanese Business (Kartal Tibet). In de filmhuurder wordt verwezen naar het woonprobleem van die periode. 1988 is het jaar waarin de films die belangrijk zijn voor de bioscoop van Sunal zijn opgenomen en een nieuwe prijs zullen opleveren voor Sunal. Awake Journalist, Cute Thief, Stubborn, Teacher, (Eagle Tibet) Polizei, (Şerif Gören) Düttürü Dünya, (Zeki Ökten) Bickin (Orhan Aksoy) zijn de films die hij in deze periode speelde. Polizei, Teacher en Düttürü Dünya-films verschillen van andere films. In de film Polizei kwamen de problemen van expats aan de orde, terwijl in de film Teacher de problemen zoals levensonderhoud, transport en huisvestingsproblemen werden aangepakt en de grote dromen van kleine mensen werden opgenomen in de film Düttürü Dünya. Met deze film ontving de kunstenaar de prijs voor "Beste Acteur" op het Ankara International Film Festival. Umur Bugay is de scenarioschrijver van deze film.

In 1989 verscheen Sunal in drie films, dit zijn Zehir Hafiye, (Orhan Aksoy) Talih Kuşu en Gülen Adam. (Kartal Tibet) In 1990 speelde Sunal in drie films. Dit zijn Seat Trouble, (Eagle Tibet) Abuk Sabuk Film (Şerif Gören) en Boynu Bükük Küheylan (Erdoğan Tokatlı). De kunstenaar, die in 1991 een rol speelde in een enkele film, is Varyemez en is de regisseur Orhan Aksoy. Het jaar 1999 was het jaar waarin de nieuwste speelfilm van de kunstenaar, Propaganda, werd opgenomen en Metin Akpınar vergezelt hem in deze film. Propaganda, de film van Sinan Çetin, is een heel andere productie in de filmcarrière van Sunal. Omdat de artiest net als in al zijn andere professionele rollen de rol van "douanebeambte Mehdi" heeft aangenomen en Kemal Sunal voor het publiek heeft gezet, dat dominant is in het drama. In 2000 stemde hij ermee in om te schitteren in de film Balalaika.

TV series

Kemal Sunal is in sommige tv-series verschenen. Deze series zijn low budget en worden getoond in verschillende kanalen van de periode. De kunstenaar heeft vaak gezegd dat de series zeer snel worden opgenomen, de scripts snel worden gemaakt en de series de talenten van de artiesten verblinden. Deze series zijn in 1992, Saygılar Bizden, 1993 Saban Askerde, 1994 Mr. Kamber en tenslotte 1997 Saban en Şirin.

boeken

jaar Kitap uitgeverij ISBN
1998 Kemal Sunal's Smile in tv en bioscoop Flood Publications ISBN 9755702628
2001 Kemal Sunal Smile Om uitgever ISBN 9756827793

Ontvangt onderscheidingen

jaar onderscheiding Categorie productie CEmONC
1977 14e Filmfestival van Antalya De beste acteur Koning van de dragers won
1998 35e Filmfestival van Antalya Lifetime Honor Award kruik won
1989 2e Ankara Film Festival De beste acteur Wereld begrijpen won

Dood

Sunal heeft tijdens zijn persoonlijke leven en carrière altijd de voorkeur gegeven aan landvoertuigen tijdens zijn reizen en verklaarde dat hij bang was voor vliegtuigen en waterscooters. Op verschillende festivals bleef de fobie van de kunstenaar, die de prijsuitreikingen per landvoertuig niet kon bereiken, een angst die hij tijdens zijn leven niet kon overwinnen. Op 3 juli 2000 kreeg hij een hartaanval in het vliegtuig van Trabzon, waar hij de film Balalaika opnam. Er wordt gedacht dat zijn dood een reeks van nalatigheid veroorzaakte. Zeki Alasya uitte haar mening over de dood van Sunal als volgt:

"Het was onmogelijk om aan boord te gaan van dit vliegtuig door zichzelf te dwingen te voorkomen dat iemand met de bus naar de plek moest gaan waar de film zou worden opgenomen."

Volgens het nieuws van de kranten Milliyet en Hürriyet was het personeel in het vliegtuig onwetend over eerste hulp en was er geen dokter in de ambulance. De arts van de kunstenaar, die naar het "International Hospital" -ziekenhuis werd gebracht, verklaarde dat Sunal een hartaandoening had en legde uit dat hij hartmedicatie gebruikte. Volgens het nieuws van NTV verklaarde de plaatsvervanger van de DSP Istanbul, Erol Al, die in hetzelfde vliegtuig zat als Kemal Sunal, dat er sprake was van zware nalatigheid en nalatigheid bij de dood van de kunstenaar. Het cabinepersoneel van het vliegtuig verklaarde dat ze geen medische interventie aan de artiest konden uitvoeren en legde uit dat "we hier geen training voor hebben, we hebben alleen geprobeerd te ontspannen". DHMI en Medline legden verschillende verklaringen uit over het feit dat de gezondheidsteams het vliegtuig binnen 12 minuten bereikten en dat de kunstenaar na 35 minuten uit het vliegtuig werd gehaald en naar het ziekenhuis werd gebracht. Deze verklaringen en gezondheidsmaatregelen op de luchthaven worden als ontoereikend beschouwd.

De eerste ceremonie voor de kunstenaar vond plaats in het Atatürk Cultureel Centrum. Deze ceremonie begon met het lichaam van de kunstenaar om 08.30 uur op het podium te brengen, met de vervanging van de familie, werden delen van de kunstenaar om 09.45 uur vertoond op het grote scherm op het grote scherm, en de vrienden en geliefden van de kunstenaar werden gerespecteerd aan het begin van zijn lichaam.

De douane werd vergezeld door het lichaam van Sunal, dat uit de AKM werd gehaald om met een politieagent naar de Teşvikiye-moskee te worden gebracht. Sunal, die het personage van "Customs Enforcement Officer Mehdi" speelde in de Propaganda-film die in 1999 was opgenomen, droeg zes foto's van het Istanbul Customs Enforcement Directorate bij zijn zoon. Liefhebbers van stoet van Taksim tot de Teşvikiye-moskee hadden moeite om de moskee te bereiken vanwege intense belangstelling. Bij het uitvaartgebed na het middaggebed nam de politie vanwege de grote belangstelling veiligheidsmaatregelen en waakten de douanebeambten aan het begin van de kist. Na het begrafenisgebed werd het lichaam van de kunstenaar, dat met de handen naar de straat Rumeli werd gedragen, in de auto gezet en naar de Zincirlikuyu-begraafplaats vertrokken. De naam Sunal werd gegeven aan de straten, straten en stopt onmiddellijk na zijn dood.

Na zijn dood

Na zijn dood werden verschillende instellingen en nederzettingen genoemd om zijn geheugen levend te houden. Op 11 november 2014 maakte en publiceerde hij een speciale doodle op de Google Turkse zoekmachine voor de verjaardag van Kemal Sunal. Op 3 juli 2015 organiseerde IETT de stop genaamd Kemal Sunal in het kader van loyaliteitsstops.

Openbaar busstation

Vanwege het 15e jaar van het overlijden van de kunstenaar organiseerde IETT de gelijknamige stop in het kader van "loyaliteitsstops". De halte is bedekt met films met in de hoofdrol Sunal en foto's van de kunstenaar.

Boeken over

 • Gul SunalKemal Hadi Gel, Let's Have a Coffee, Doğan Kitap,
 • Feriha Karasu Gürses, Kemal Sunal Film Another Life Another, Sel Publications, Istanbul 2002,
 • Nuran TuranKemal Sunal als kind, uitgeverij Önel,
 • Vadullah TasVertelt Kemal Sunal Films, Esen Kitap

Vakıfbank Kemal Sunal Art Center

Het Vakıfbank Art Center, een particulier sectorgebonden cultureel centrum gevestigd in de wijk Beyoğlu in Istanbul, draagt ​​de naam Kemal Sunal.

Kemal Sunal Cultuur- en Kunstprijs

Er werd een onderzoek gehouden ter nagedachtenis van Kemal Sunal aan de Vefa High School, waar hij afstudeerde, en er werd besloten om een ​​"Kemal Sunal Culture and Art Award" toe te kennen aan succesvolle en geliefde kunstenaars.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen