Wat is Kuvayi Milliye? Wie Wolf?

Kuvâ-yi Milliye is de naam die werd gegeven aan een nationale verzetsorganisatie die werd geboren in de dagen dat Anatolië werd bezet door Griekse, Britse, Franse, Italiaanse en Armeense troepen en er zware omstandigheden werden opgelegd door de wapenstilstand van Mudros, toen de wapens van het Ottomaanse leger werden ingenomen en verspreid in verschillende regio's. Kuvâ-yi Milliye is de eerste verdediging van de Onafhankelijkheidsoorlog.

geschiedenis


Het aantal Kuvâ-yi Milliye varieerde tot eind 1919 tussen 6.500 en 7.500 in West-Anatolië. Tegen het midden van 1920 werd geschat dat dit aantal ongeveer 15.000 mensen bereikte. De eerste vonk van de National Forces (het eerste gewapende verzet) begon op 19 december 1918 aan het zuidelijke front in Dörtyol tegen de Fransen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de Fransen de Armeniërs deelden in hun bezetting aan het Zuidelijk Front.

Tweede effectieve gewapende verzetsbeweging (de eerste georganiseerde beweging van de National Forces) na de bezetting van Izmir; Sommige nationalistische en patriottische officieren organiseerden de nationalistische en patriottische beweging van de National Forces in de Egeïsche regio. De troepen van de National Forces in West-Anatolië vochten tegen de Griekse troepen met de hit and run-tactieken totdat het reguliere leger was opgericht. In het zuidelijke front (Adana, Maraş, Antep en Urfa) vochten regelmatige en gedisciplineerde Kuvâ-yi Milliye-eenheden de Onafhankelijkheidsoorlog. Kuvâ-yi Milliye, actief in Ulukışla, was een van de eersten die werd opgericht, en ze werden in korte tijd vanaf dit binnenste punt bespoten, dat de Fransen bereikten achter het Taurusgebergte. Met de inspanningen van M. Ali Eren is vandaag tot een beslissingsboek gekomen waarin zijn werk wordt gedocumenteerd.

Kuva-yi Milliye, die naar voren kwam als lokale burgerorganisaties en bendes, voerde een guerrillaoorlog, zoals dat tegenwoordig wordt genoemd, tegen de binnenvallende troepen die uit reguliere legers bestaan. Hoewel de eerste verzetsgebeurtenissen tegen de Fransen plaatsvonden in de regio Zuidoost-Anatolië, begon het georganiseerde verzet als Kuvâ-yi Milliye in de Egeïsche regio na de vijandige verovering van Izmir en verspreidde het zich als onafhankelijke lokale organisaties. Regionale organisaties werden later gecombineerd met de oprichting van de Turkse Grote Nationale Vergadering en veranderden in een regulier leger tijdens de Eerste Slag om İnönü.

Een van de primaire doelstellingen van de Nationale Strijdkrachten was om het recht van de Turkse natie om onder haar eigen vlag te leven en haar onafhankelijkheid te vestigen door de soevereiniteit van een staat of natie niet te accepteren.

Mustafa Kemal Pasha legt de oprichting van de National Forces als volgt uit: “De zetel van de regering bevond zich in een gewelddadige kring van vijanden. Er was een politieke en militaire kring. In zo'n kring gaven ze troepen opdracht om het vaderland te verdedigen en de onafhankelijkheid van de natie en de staat te beschermen. Met de orders die op deze manier werden gedaan, konden de staat en de instrumenten van de natie hun basistaken niet uitvoeren. Noch konden ze. Het leger, dat als eerste deze middelen verdedigde, was natuurlijk ook, met behoud van de naam 'leger', niet in staat zijn fundamentele missie te vervullen. Daarom is het aan de natie zelf om de hoofdtaak van het verdedigen en beschermen van het vaderland te vervullen. We noemen het National Forces ... "

Redenen voor de vorming van de National Forces 

 • De nederlaag van het Ottomaanse rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog.
 • Kwijting aan het Turkse leger in overeenstemming met de Mondros-wapenstilstandsovereenkomst.
 • De regering van Damat Ferid Pasha neemt geen enkel initiatief of andere activiteit dan het bepleiten van nuchterheid en toeschouwer blijven van de invasies. 
 • De bezetting van Izmir door de Grieken en Griekse wreedheden. 
 • De invasie van de geallieerde mogendheden in Anatolië, die weerloos bleef, door eenzijdig de bepalingen van de Mondros-wapenstilstand toe te passen.
 • De vervolging van de bezetters voor de mensen.
 • Het falen van de Ottomaanse regering om het leven en de eigendommen van het Turkse volk te beschermen.
 • De mensen hebben een nationalistisch en patriottisch bewustzijn.
 • De wens van de mensen om hun onafhankelijkheid, hun vlag, soevereiniteit en vrijheid te bereiken door hun natie te beschermen.
 • Het verlangen van mensen om vrij te leven.

Voordelen en kenmerken 

 • Ze werden de eerste gewapende verzetsmacht van de Nationale Strijd.
 • Het zijn regionale bewegingen die begonnen met de bezetting van Anatolië na de Mondros-wapenstilstandsovereenkomst.
 • De relatie tussen de Kuvâ-yi Milliye-troepen was laag en ze probeerden hun regio's te redden. Ze zijn niet verbonden met een enkel centrum.
 • De soldaten die door de wapenstilstand van Mondros werden gedemobiliseerd, namen ook deel aan deze beweging.
 • Het veroorzaakte schade bij de bezetter.
 • Het heeft tijd bespaard voor het reguliere leger.
 • Het was de laatste hoop van de bezette mensen.

De redenen voor het uiteenvallen 

 • De militaire techniek niet goed genoeg kennen, op een verspreide en onregelmatige manier worstelen.
 • Gebrek aan kracht om reguliere vijandelijke legers te stoppen.
 • Hun onvermogen om de beroepen zeker te stoppen.
 • Om degenen die zij schuldig achten te straffen door in strijd met de rechtsstaat te handelen.
 • Om Anatolië te willen bevrijden van de invasies.

Tijdens de overgang naar het reguliere leger kwamen enkele National Forces in opstand. De Demirci Mehmet Efe-opstand werd onderdrukt vóór de eerste İnönü-strijd en de Çerkez Ethem-opstand na de eerste İnönü-oorlog.


sohbet

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen

Gerelateerde artikelen en advertenties