Verenigde Arabische Emiraten koopt nieuwe goederenwagons

Etihad Rail uit de Verenigde Arabische Emiraten is vastbesloten om zijn vrachtvervoer over te hevelen naar het spoor. De behoefte aan goederenwagons in het land, die petrochemische producten, industriële grondstoffen, afval, metalen en ander vrachtvervoer van snelwegen naar spoorwegen vervoeren, neemt met de dag toe. Dankzij deze nieuwe wagens zal de toename van het goederenvervoer tegen het einde van het jaar 60 miljoen ton bedragen.


Etihad Rail zette in 2009 de eerste stap en opende een aanbesteding voor de aankoop van 1000 wagons. Tot op heden zijn 850 wagons in gebruik genomen en gebruikt in het goederenvervoer. De levering van andere wagons wordt tegen het einde van het jaar verwacht.

De Chinese CRRC zal nieuwe wagons produceren volgens de vereisten van de VAE door een algemene productieovereenkomst te sluiten. Deze omvatten moderne rem-, signalerings- en communicatiebesturings- en veiligheidssystemen. Het zal ook speciale producties uitvoeren met bepaalde regionale omgevingsomstandigheden. Het contract werd ondertekend tijdens een online ceremonie. Dit virtuele evenement werd bijgewoond door Sun Yongcai, Hoogheid Sheikh Theyab bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, lid van de Executive Council van Abu Dhabi, voorzitter van de Abu Dhabi Crown Court en voorzitter van Etihad Rail en voorzitter van de Crrc. Het contract werd ondertekend door Shadi Malek, CEO van Etihad Rail en Wang Hongwei, vicepresident van de CRRC Yangtze Group.

Het contract omvat een verscheidenheid aan wagentypes om flexibiliteit, timingfrequentie en schaalgrootte te bieden die de markt vereist. Door te voorzien in de nodige infrastructuur voor een intermodale overgang naar het spoor, werd de nieuwe lijn ontworpen om de congestie te verminderen.

Groot spoorwegproject voor vrachtvervoer in de VAE bestaat uit twee fasen

Duizenden wagons in verschillende typen zullen worden gebruikt voor het volgende tweetrapsproject:

Fase I - (Shah-Habshan-Ruwais-spoorlijn) is operationeel en Etihad Rail DB exploiteert de lijn.

Fase II - Inclusief spoorverbinding met Guweifat in Oman en Fujairah. Wanneer deze lijn is voltooid, zal de lengte 1.200 km zijn en zullen Saoedi-Arabië en Oman worden verbonden via de VAE.

Over Etihad Rail

Het werd in juni 2009 opgericht onder federale wet nr. 2 om de ontwikkeling, bouw en exploitatie van het nationale goederen- en passagiersnet van de VAE te beheren. In de spoorwegsector gebouwd volgens de hoogste algemeen aanvaarde normen, zullen productie, productie, logistiek, bevolking en belangrijkste import- en exportpunten van de VAE de belangrijkste centra van de VAE verbinden, de veilige en duurzame regio's verbinden en de industrie integreren met op het spoor gebaseerd vervoer.

Etihad Rail wordt ontwikkeld in overeenstemming met de economische visie 2030 van Abu Dhabi en de visie van de VAE 2021, die bijdraagt ​​aan economische diversificatie door middel van strategische initiatieven ter ondersteuning van de sociaaleconomische groei en diversificatie van de VAE.

De commerciële activiteiten van Stage One begonnen in 2016 op tijd, binnen het budget en zonder tijdverlies. Etihad Rail DB, een joint venture tussen Etihad Rail en Deutsche Bahn, is Europa's grootste spoorwegexploitant, opgericht in 2013.

Sinds de ondertekening van financieringsovereenkomsten voor fase XNUMX, heeft Etihad Rail de corridors en landerijen van Etihad Rail voltooid en gescheiden, en begonnen met bouwwerkzaamheden aan alle fase XNUMX-pakketten door overeenkomsten te ondertekenen met relevante autoriteiten in de Emiraten.babbelen

Wees de eerste om te reageren

Beoordelingen